AD

Στην Ελλάδα και στην Κύπρο Ελληνοαμερικανοί φοιτητές για το πρόγραμμα «ταξίδι εξωτερικής πολιτικής» του ΑΗΙ

Στην Ελλάδα και στην Κύπρο θα ταξιδέψει ομάδα Ελληνοαμερικανών φοιτητών που επιλέχθηκε για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα «ταξίδι εξωτερικής πολιτικής» του Ιδρύματος του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHIF).

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν 17 χρόνια με στόχο να εξοικειώσει Αμερικανούς φοιτητές που έχουν ελληνική καταγωγή με τα γεωπολιτικά θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Κύπρος.

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες στην Ουάσιγκτον όπου επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων τον Λευκό Οίκο, το Κογκρέσο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καθώς και την ελληνική και την κυπριακή πρεσβεία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI) σημείωσε ότι «αυτοί οι μελλοντικοί ηγέτες έχουν μια μοναδική ευκαιρία να εμβαθύνουν στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που έχουν σημασία για τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι μια δυνατή εμπειρία – να βλέπεις την εξωτερική πολιτική στην πράξη και να κατανοείς τις εξελίξεις καθώς συμβαίνουν».

Τους φοιτητές στην αμερικανική πρωτεύουσα καλωσόρισαν ο εκτελεστικός διευθυντής του AHI Ζακ Κοτρωνάκης, καθώς και ο διευθυντής νομοθετικών θεμάτων Αλέξανδρος Χριστοφόρ. Στη συνέχεια, οι φοιτητές ξεναγήθηκαν από το γραφείο της βουλευτή Νικόλ Μαλλιωτάκη στο χώρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, στο μπαλκόνι του Προέδρου και σε άλλες σημαντικές τοποθεσίες στο Καπιτώλιο. Επίσης, οι φοιτητές επισκέφτηκαν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όπου άκουσαν μια διάλεξη από τον Μάικλ Κίντγουελ, αναπληρωτή διευθυντή του Γραφείου Υποθέσεων Νότιας Ευρώπης, και από την Μαρλέν Στερνς, υπεύθυνη γραφείου για την Κύπρο, την Ελλάδα και τη Μάλτα.

Το δεύτερο σκέλος του προγράμματος προβλέπει ότι οι φοιτητές θα ταξιδέψουν στην Λευκωσία και στην Αθήνα όπου θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να λάβουν ενημερώσεις από τους υπεύθυνους χάραξης της πολιτικής. Σε αυτό το πλαίσιο θα επισκεφτούν τις αμερικανικές πρεσβείες, ενώ θα λάβουν ενημερώσεις και από αξιωματούχους υπουργείων, στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων, μέλη του κοινοβουλίου, θρησκευτικούς ηγέτες, και εκπροσώπους του ακαδημαϊκού χώρου και του ιδιωτικού τομέα.

Στην Ελλάδα, οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν επίσης ημερήσια εκδρομή στη βάση της Σούδας, στις εγκαταστάσεις βολής πυραύλων του ΝΑΤΟ και το Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Ναυτικής Αναχαίτισης του ΝΑΤΟ, καθώς και στη Ναυτική Βάση Σαλαμίνας,. Στην Κύπρο, οι φοιτητές θα επισκεφθούν το Κοινό Κέντρο Συντονισμού Διάσωσης και το Κυπριακό Κέντρο για την Ασφάλεια Ξηράς, Ανοιχτής Θάλασσας και Λιμένων (CYCLOPS).

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Τραγωδία στην Ερμιόνη: Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι – Νεκρός ο 52χρονος οδηγός

Νεκρός ανασύρθηκε 52χρονος οδηγός οχήματος από τη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Μανδρακίων στην Ερμιόνη όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έπεσε, υπό αδιευκρίνιστη αιτία, στη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κόντεψε να πεθάνει από ένα σπυρί: Πήγε στο νοσοκομείο αφού εξελίχθηκε σε απόστημα – Τι είναι η σήψη

Ένας άνδρας που παραλίγο να πεθάνει από σήψη αφότου έσκασε ένα σπυρί στον λαιμό του, προειδοποιεί το κοινό για τους κινδύνους αυτής της δυνητικά θανατηφόρας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χανιά: Διανυκτερεύουν στην Αγιά διασωθέντες μετανάστες από δύο βάρκες – Νέα διάσωση 31 ατόμων ανοιχτά της Γαύδου

Νέα διάσωση σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (19/7), στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Γαύδου όπου εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 31 άτομα. Πρόκειται για το 5ο περιστατικό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη Καλλίφυτο Δράμας – Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 19 Ιουλίου 2025 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καλλίφυτο Δράμας, κινητοποιώντας άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σάλος με influencer: Πέταξε τον 7χρονο γιο του από γκρεμό «για πλάκα»: Ήθελε να… ξεπεράσει το φόβο του – Έντονες αντιδράσεις

Σάλος έχει προκληθεί το τελευταίο 24ωρο ένα βίντεο στο οποίο δείχνει τον influencer Γκάρετ Γκι να πετάει από έναν ψηλό βράχο τον 7χρονο γιο του

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ομαδική τροφική δηλητηρίαση στη Χαλκιδική: Έλεγχος σε καντίνες μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων

Χαλκιδική: Υπάλληλοι της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε καντίνες στην παραλία του Νέου Μαρμαρά, μετά από καταγγελίες για ομαδική δηλητηρίαση. Σύμφωνα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >