AD

«Πρεμιέρα» για τον «χρονοκόφτη» στη Βουλή – Πρώτος παραβάτης του νέου κανονισμού ο Μιχάλης Κατρίνης

Φράσεις των βουλευτών από το Βήμα της Ολομέλειας όπως «ευχαριστώ για την ανοχή σας», «δεν θα μακρηγορήσω», «κλείνω κύριε Πρόεδρε», αποτελούν από σήμερα, Τετάρτη (12/11) παρελθόν με τον ηλεκτρονικό κόφτη να τίθεται σε εφαρμογή, καθώς μετά την παρέλευση του χρόνου αγόρευσης, η εφαρμογή διακόπτει αυτόματα τη χρήση του μικροφώνου από τον ομιλούντα.

Ο βουλευτής έχει δύο λεπτά να θέσει τα ερωτήματά του στον αρμόδιο υπουργό και ένα λεπτό ανοχής. Στα 120 δευτερόλεπτα ακούγεται ένας ήχος και αμέσως μετά ο πίνακας μπροστά του γίνεται κίτρινος για ένα λεπτό, κάτι που αποτελεί προειδοποίηση, ότι μόλις παρέλθει θα γίνει κόκκινος και θα κλείσει το μικρόφωνο. Η κάμερα θα γυρίσει στην Ολομέλεια και ο βουλευτής θα πρέπει να δώσει τη θέση του στον επόμενο.

Πηγή: InTime

Στην πρώτη επίκαιρη ερώτηση  με το νέο σύστημα ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης είπε μεταξύ σοβαρού κι αστείου πως ενδέχεται να υπερβεί το χρόνο για να δει αν δουλεύει και το σύστημα, το οποίο εν τέλει λειτούργησε μια χαρά, καθώς εκεί που μιλούσε ο ήχος έκλεισε και η κάμερα έδειξε τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Αθανάσιο Μπούρα.

Η υφυπουργός Εργασίας, Άννα Ευθυμίου, αναφερόμενη στον νέο κανονισμό τόνισε ότι «δίνει περισσότερη δυνατότητα εκπροσώπησης των βουλευτών, άρα μεγαλύτερη δυνατότητα εκπροσώπησης των συμπολιτών μας στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για φωτογραφική διάταξη που στόχο έχει εκείνη και το κόμμα της, ωστόσο τόσο η ίδια όπως και σχεδόν όλοι όσοι ανέβηκαν στο βήμα ήταν κάτι παραπάνω από συνεπείς..

Ο προειδοποιητικός ήχος ακούστηκε μόνο στην τοποθέτηση του προέδρου της Βουλής αλλά ο κύριος Κακλαμάνης έκλεισε την τοποθετησή του χωρίς να κάνει χρήση του χρόνου ανοχής.

Μια ακόμη αλλαγή που έγινε στον Κανονισμό της Βουλής είναι ότι δεν μπορεί κάποιος να παρεμβαίνει κάνοντας χρήση και δεύτερης ιδιότητας ώστε να έχει περισσότερο χρόνο ομιλίας.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Προπληρωμένες κάρτες επιδομάτων: Στις 27 Νοεμβρίου η κλήρωση για 8.500 δικαιούχους που θα λάβουν από 1.000 ευρώ

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στο ΕΡΤnews και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ανακοίνωσε ότι 8.500 άτομα θα πάρουν 1.000 ευρώ, έκαστος, στις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γιώργος Λιανός: «Έχω ακούσει για τις καταγγελίες στο ΕΣΡ για το Survivor, είναι υπερβολικό»

Στον απόηχο των αντιδράσεων για το νέο Survivor και την αμφιλεγόμενη απόφαση δημιουργίας ομάδων με γεωγραφικούς προσδιορισμούς, ο γνωστός παρουσιαστής Γιώργος Λιανός παραχώρησε δηλώσεις στην

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας μπλοκάρει την κατασκευή νέας ρωσικής πρεσβείας στην Καμπέρα

Το ανώτατο δικαστήριο της Αυστραλίας απαγόρευσε την Τετάρτη (11/11) στη Ρωσία να κατασκευάσει νέα πρεσβεία στην πρωτεύουσα της χώρας, επικυρώνοντας ομόφωνα νόμο που ακύρωνε τη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Έρευνα για τις αντιλήψεις της Generation Z για την εργασία, την εκπαίδευση και το μέλλον

Nέα έρευνα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ αποκαλύπτει μια μορφωμένη αλλά επισφαλή γενιά, που εργάζεται με χαμηλούς μισθούς και περιορισμένες προοπτικές, αναδεικνύοντας την αδυναμία της ελληνικής αγοράς

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >