AD

Brad Walls | Οι εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες που δίνουν μια νέα προοπτική στην τέχνη του μπαλέτου

 Γράφει η Μανταλένα-Μαρία Διαμαντή

O φωτογράφος Brad Walls είναι γνωστός για την καλλιτεχνική του χρήση drones. Και στη νέα του σειρά, χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να παράγει έργα που ανατρέπουν την παραδοσιακή φωτογραφία μπαλέτου. Ενώ οι περισσότερες φωτογραφίες μπαλέτου επικεντρώνονται σε έναν μόνο χορευτή, ο Walls ήθελε να αναδείξει την ομαδική εργασία που περιλαμβάνει αυτή τη μορφή τέχνης. Για να το κάνει, συνεργάστηκε με έξι χορευτές από το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας.

Περνώντας το drone του πάνω από τους χορευτές, ο Walls  δοκίμασε τα αρμονικά σχήματα που σχηματίζουν καθώς ενώνονται ως θίασος. Ταυτόχρονα, αυτές οι εκπληκτικές συνθέσεις δεν είναι τυχαίες. Στην πραγματικότητα, ο Walls πέρασε εβδομάδες σκιαγραφώντας πιθανούς σχηματισμούς πριν από το γύρισμα. Αν και αυτά τα σκίτσα βοηθούν τον Walls, πρέπει επίσης να μεταφραστούν στην πραγματική ζωή από τους χορευτές, κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο. Εκεί είναι χρήσιμη η ομαδική εργασία και ο συντονισμός που είναι ριζωμένοι στον χορό μπαλέτου.

«Για να διευκολυνθεί η ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, η εταιρεία μπαλέτου έχει μια ερωμένη του μπαλέτου (συντονίστρια των χορευτών) ως μέρος των γυρισμάτων για να βοηθήσει στη μετάφραση των σχημάτων μου σε πόζες», αποκαλύπτει.

Όλα αποτυπώνονται σε ουδέτερο φόντο, επιτρέποντας στη χάρη και την ομορφιά των χορευτών να βγουν στο προσκήνιο. Όπως πάντα, ο Walls εστιάζει στη γεωμετρία και τη συμμετρία των συνθέσεων. Αυτό το αποτέλεσμα είναι μια οπτικά ευχάριστη σειρά που δίνει νέα εικόνα στον κόσμο του χορού.

Για τους χορευτές, ήταν επίσης μια νέα εμπειρία, καθώς τα drones δεν χρησιμοποιούνται συνήθως σε αυτό το είδος φωτογραφίας. «Το μπαλέτο συνήθως δεν φαίνεται από ψηλά», θυμάται η Anna-Babette Winkler, η οποία ήταν μία από τις έξι χορεύτριες που συμμετείχαν στο γύρισμα. «Θυμάμαι το drone να βουίζει πάνω από τα κεφάλια μας και να σκέφτεται: «Ω, πώς θα μοιάζει αυτή η γωνία».

Ο Walls δεν σταματά εδώ. Το 2024, σχεδιάζει να ενσωματώσει αυτές τις μοναδικές φωτογραφίες χορού σε ένα τραπεζάκι σαλονιού που θα περιλαμβάνει επίσης εικόνες από το Μπαλέτο της Νέας Υόρκης και το Αυστραλιανό Μπαλέτο. 

Brad Walls:Δικτυακός τόπος |Ίνσταγκραμ

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση Αιγύπτου και Κατάρ για εκεχειρία στη Γάζα -Αρνητική η πρώτη αντίδραση του Ισραήλ

Η Χαμάς ανακοίνωσε πως αποδέχεται την πρόταση εκεχειρίας στη Γάζα από την Αίγυπτο και το Κατάρ.     Η ισλαμιστική οργάνωση ανέφερε σε ανακοίνωσή της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

«Επικίνδυνη κλιμάκωση» χαρακτηρίζει η Χαμάς την ισραηλινή εντολή εκκένωσης συνοικιών της Ράφας

Αντίστροφη μέτρηση για την περιοχή όπου έχουν καταφύγει πάνω από 1,2 εκατ. Παλαιστίνιοι – Αναγκαίο να χτυπήσουμε τη Ράφα, λέει το Ισραήλ στις ΗΠΑ Ένας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βρήκαν «καύσιμα» οι τράπεζες | Πάμε για νέο ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών και διανομή μερίσματος

Σιγουριά Χρήστο Μεγάλου και Παύλο Μυλωνά στις δηλώσεις τους στους αναλυτές για διανομή μερίσματος στις Γενικές Συνελεύσεις του Ιουνίου – Ψήφος εμπιστοσύνης από JP Morgan

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >