AD

Stephanie του Μονακό | H ατίθαση πριγκίπισσα με την άστατη ερωτική ζωή

Γράφει η Μανταλένα-Μαρία Διαμαντή

Ως νεότερη κόρη του αείμνηστου πρίγκιπα Renie και της πριγκίπισσας Grace του Monaco, η πριγκίπισσα Stephanie κληρονόμησε το χάρισμα και την εντυπωσιακή ομορφιά της μητέρας της. 

Σε αντίθεση με τη μητέρα της, ωστόσο, η Stephanie είχε μια κάπως ταραχώδη ερωτική ζωή και προτίμησε να ακολουθεί την καρδιά της αρνούμενη να τηρήσει το βασιλικό πρωτόκολλο. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι γνωστή ως το «άγριο παιδί» του Μονακό. Μια πανέμορφη γυναίκα με εκπληκτικά γονίδια, τίτλο, περιουσία, με μοίρα  σκληρή κι επιλογές κόντρα στο καθωσπρέπει πρωτόκολλο της οικογένειάς της. Stephanie, Princess of Monaco

Γεννημένη σε βασιλική οικογένεια, η ζωή της θα μπορούσε να ήταν ένα παραμύθι αν ακολουθούσε τους κοινωνικούς κανόνες, αλλά αντίθετα επέλεξε να ζει με τις δικές της αποφάσεις, όσο απαράδεκτες κι αν είναι αυτές για την κοινωνία. Στην εφηβεία της η Stephanie έχασε τη μητέρα της σε ένα θανατηφόρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα το οποίο επέζησε με μικρά κατάγματα και αυτό το περιστατικό άφησε βαθιά επίδραση πάνω της, κάτι που θα επηρέαζε την υπόλοιπη ζωή της. Μετά την ανάρρωση από τους τραυματισμούς, ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο και εμφανίστηκε στο εξώφυλλο περιοδικών μόδας. Αργότερα, έγινε τραγουδίστρια και ηχογράφησε μερικούς δίσκους που αποδείχθηκαν αρκετά επιτυχημένοι. Σε όλη της τη ζωή εργάστηκε ως μοντέλο, σχεδιάστρια μόδας, τραγουδίστρια και προστάτιδα φιλανθρωπικών σκοπών. Η προσωπική της ζωή ήταν τόσο ασταθής όσο και η επαγγελματική της καριέρα, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι καμία από τις πολλές σχέσεις της δεν κράτησε πολύ. Κάποιες από τις ενέργειές της μπορεί να ξεσήκωσαν μερικά φρύδια, αλλά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι επιδεικνύει άφθονη δημιουργικότητα, ανήσυχη ενέργεια και έναν τρόπο σύνδεσης με τους ανθρώπους. Έχει αποκτήσει μεγάλη σοφία με τα χρόνια από τα πολλά σκαμπανεβάσματα στη ζωή της, αλλά δεν έχασε ποτέ το επαναστατικό της πνεύμα και ταυτόχρονα συνεχίζει να εργάζεται ως φιλάνθρωπος με συμπονετική καρδιά.

Ας ρίξουμε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα προσωπική ζωή της γυναίκας που παραμένει, αναμφισβήτητα, η πιο “ιδιαίτερη” από τους γαλαζοαίματους του Μονακό.

Stephanie, Princess of Monaco

Daniel Ducruet: σωματοφύλακας

Το 1995, η Stephanie παντρεύτηκε τον πρώην σωματοφύλακά της, Daniel Ducruet, πατέρα των δύο από τα παιδιά της, Louis και Pauline.

Στην αρχή, ο πρίγκιπας Renie τρομοκρατήθηκε για τη σχέση. Όχι μόνο ήταν υπάλληλος ο Daniel, αλλά η τότε κοπέλα του ήταν έξι μηνών έγκυος στο παιδί τους.

Δεν πέρασε πολύς καιρός που και η Stephanie έμεινε έγκυος, γεννώντας τα παιδιά τους «εκτός γάμου», επειδή ο Renie αρνήθηκε να της δώσει την άδεια να παντρευτεί τον Daniel.

Ωστόσο, λέγεται ότι ο Πρίγκιπας αγάπησε τόσο τον νέο του ρόλο του παππού που μαλάκωσε την καρδιά του με τον Daniel και γι` αυτό τελικά επέτρεψε να γίνει ο γάμος.

Επέμεινε όμως,  ο Daniel να υπογράψει μια προγαμιαία συμφωνία με την οποία παραιτήθηκε από τα δικαιώματα επιμέλειας των παιδιών του και υποσχέθηκε να μάθει το βασιλικό πρωτόκολλο.

Λίγο αφότου έγινε επίσημα αποδεκτός στη βασιλική οικογένεια, ο Daniel κατάφερε να φέρει αναταραχή, καθώς διατηρούσε σχέση με την «Miss Nude Belgium» και έτσι τον έδιωξαν γρήγορα από το παλάτι αλλά και από το Μονακό.

Η Stephanie δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον χωρίσει, καθώς το σκάνδαλο δημοσιοποιήθηκε και ήταν πάρα πολύ για να το αποδεχτεί η βασιλική οικογένεια.

Ο Jean-Raymond Gottlieb, φύλακας του παλατιού, έγινε ο επόμενος φίλος της Stephanie και πατέρας της κόρης της Camille, αν και η ταυτότητά του κρατήθηκε κρυφή μέχρι πολύ πρόσφατα.

Jean-Raymond Gottlieb: Η σχέση της φύλακα του παλατιού

Stephanie με τον Jean-Raymond Gottlieb κρατήθηκε μυστική και δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ επίσημα. 

Όταν το μικρότερο παιδί της Stephanie, Camille γεννήθηκε το 1998, φημολογήθηκε ότι ο Gottlieb ήταν ο πατέρας του. Ωστόσο, η πριγκίπισσα αρνήθηκε να αναφέρει έναν πατέρα στο πιστοποιητικό γέννησης.

Παρατηρητές της βασιλικής οικογένειας του Μονακό είπαν ότι, μη κατονομάζοντας πατέρα, η Stephanie προσπαθούσε ξεκάθαρα να αποφύγει τη δημοσιότητα που θα προσέλκυε έχοντας συνδεθεί με έναν άλλο από τους σωματοφύλακές της.

Η ταυτότητα του πατέρα της Camille επιβεβαιώθηκε μόλις πρόσφατα από την Camille στο Instagram όπου έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες με τον πατέρα της και το hashtag #LikeFatherLikeDaughter. 

Έχει επίσης αναρτήσει: «Συγγνώμη αλλά η καρδιά μου ανήκει στον μπαμπά».

Επειδή η Stephanie και ο Jean-Raymond δεν παντρεύτηκαν ποτέ, η Camille δεν είναι στη σειρά για τον θρόνο, αν και ο ετεροθαλής αδελφός και η ετεροθαλής αδερφή της είναι 12η και 13η, αντίστοιχα.

Η Camille θεωρείται η μόνη γαλαζοαίματη του Μονακό που μοιάζει πολύ με την σταρ του κινηματογράφου γιαγιά της Grace Kelly.

Franco Knie:ο εκπαιδευτής ελεφάντων

Η πριγκίπισσα Stephanie ήταν 37 ετών όταν συνάντησε για πρώτη φορά τον μελλοντικό της εραστή Franco Knie, αφού του απένειμε βραβείο ως «καλύτερος δαμαστής ζώων» στο Φεστιβάλ Τσίρκου του Μονακό το 1997.

Ο Franco, ο οποίος ήταν μια δεκαετία μεγαλύτερος από τη Stephanie, ήταν ένας δαμαστής ελέφαντα τσίρκου έκτης γενιάς, ο οποίος έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στον τομέα του.

Το φεστιβάλ του τσίρκου είναι το αποκορύφωμα του ημερολογίου του Μονακό. Ο πρίγκιπας Renie ανέλαβε το ρόλο του επίτιμου αρχηγού και κάποτε ονειρευόταν να είναι ο ίδιος στο τσίρκο ως νεότερος.

Το φεστιβάλ είναι τόσο δημοφιλές που ακυρώθηκε μόνο μία φορά, το 1982 όταν η πριγκίπισσα Grace σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. 

Princess Stephanie and her late father Prince Rainier at the Monaco Circus Festival in 2002.Τρία χρόνια μετά τη συνάντησή του με τον Franco, η Stephanie αγνόησε τις επιθυμίες του πατέρα της και μετακόμισε στο τροχόσπιτο του αγαπημένου της στη Ζυρίχη, μαζί με τα τρία της παιδιά, εννέα, έξι και τριών ετών τότε.

Η σύζυγος του Franco, φέρεται να ήταν τόσο συντετριμμένη που την πέταξαν για μια πριγκίπισσα, υπέστη νευρικό κλονισμό και αρνήθηκε τα αιτήματά του για διαζύγιο.

Η άρνησή της να χωρίσει με τον Franco οδήγησε σε σοβαρές συνέπειες για το νέο ζευγάρι.

Η σχέση κράτησε μόνο 18 μήνες, με το ζευγάρι να χωρίζει το 2002 για πολλούς λόγους: τα παιδιά της Stephanie αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο σχολείο τους στη Ζυρίχη και ίσως η πραγματικότητα του ταξιδιού με ένα τσίρκο απείχε πολύ από τη φαντασία.

Υπήρχε επίσης το θέμα της αποτυχίας του Franco να πάρει διαζύγιο που λέγεται ότι συνέβαλε στη διάλυση.

Η Stephanie και τα παιδιά άφησαν το καραβάνι του τσίρκου και επέστρεψαν στο παλάτι, όπου η πριγκίπισσα ανέλαβε έναν πιο παραδοσιακό βασιλικό ρόλο.

Όμως η έλξη που αισθανόταν για τους ερμηνευτές του τσίρκου συνεχίστηκε με τον επόμενο εραστή της, τον ακροβάτη Adans Lopez Peres, μέλος του συνόλου του τσίρκου του Φράνκο.

Adans Lopez Peres 

O Πορτογάλος ακροβάτης Adans Lopez Peres παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Stephanie το 2002 και μετά από αυτό, μπορούμε μόνο να μαντέψουμε ότι ήταν ένα ταραχώδες ειδύλλιο στον απόηχο του χωρισμού της με τον Franco.

Η πριγκίπισσα Στεφανία του Μονακό με την κόρη της Pauline και τον σύζυγό της Adans Lopez Peres. (Gamma-Rapho μέσω Getty Images)

Πολύ λίγα είναι γνωστά για το ειδύλλιό τους, εκτός από το γεγονός ότι παντρεύτηκαν σε ιδιωτική γαμήλια τελετή στην Ελβετία και δεν υπήρχαν μέλη της οικογένειας, εκατέρωθεν, που παρευρέθηκαν.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτός ο δεύτερος γάμος προκάλεσε στον πρίγκιπα Renie κάποια απόγνωση.

Πιστεύεται ότι απέκοψε τη Stephanie από την περιουσία του που υπολογίζεται στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς και αφαίρεσε τα παιδιά της από τη γραμμή διαδοχής.

Τελικά όλα συγχωρήθηκαν όταν η Stephanie χώρισε από τον Perez το 2003.

H ποπ σταρ πριγκίπισσα

Η Στεφανί του Μονακό έκανε αυτοπαραγωγή και κυκλοφόρησε το πρώτο της σινγκλ “Ouragan” και την αγγλική εκδοχή του “Irresistible”. (Sygma μέσω Getty Images)

Η Πριγκίπισσα υιοθέτησε πρώιμα πολλά σχέδια που θεωρούνται “uber retro” (vintage της δεκαετίας του `80) σήμερα. Στις αρχές των 20 της, η Στέφανι σπούδασε σχέδιο μόδας και έγινε και η ίδια κάτι σαν fashion icon.

Στη συνέχεια, ακολουθώντας το μοτίβο της να ακολουθεί «μη πριγκιπικές επιδιώξεις», η Stephanie δοκίμασε τις δυνάμεις της στην ποπ μουσική.

Έγινε μια πολύ αναγνωρισμένη ποπ σταρ όταν το σινγκλ της το 1986 «Ouragan» έγινε τεράστια επιτυχία σε όλη την Ευρώπη, πουλώντας περισσότερα από δύο εκατομμύρια αντίτυπα.

(Η αγγλική έκδοση “Irresistible” ήταν επίσης μεγάλη επιτυχία, αν και η καριέρα της δεν απογειώθηκε αρκετά εκτός Ευρώπης.)

Of MONACO in skate in Paris, France on March 23, 1991.Η μητέρα τριών παιδιών είναι επίσης πρόεδρος πολλών ενώσεων, συμπεριλαμβανομένου του Princess Stephanie Activity Centre, και είναι επίτιμο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Princess Grace Foundation.

Σήμερα,  φαίνεται ότι το πρώην «άγριο παιδί» του Μονακό έχει κατασταλάξει, προτιμώντας να περιτριγυρίζεται από την οικογένεια.

Όπως είπε η ίδια, «μπορεί να είμαι πριγκίπισσα, αλλά πάνω από όλα είμαι άνθρωπος».

Το τραγικό τέλος της μητέρας της 

Prince Rainier III of Monaco with daughter Princess Stephanie and wife Princess Grace Kelly at Schonried, in 1979 in Gstaad, Switzerland.

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 1982. Η Grace Kelly οδηγεί το καφέ Rover της στους λόφους έξω από το Μονακό. Στο μέρος που γυρίστηκε το “Κυνήγι του κλέφτη.” Με τη διαφορά πως τώρα στη θέση του συνοδηγού, αντί για τον Cary Grand , κάθεται η θυμωμένη Stephanie.

Η πριγκίπισσα είχε ειδοποιήσει το σοφέρ της στο Roc Agel πως θα οδηγούσε η ίδια την κόρη της μέχρι το Μονακό. Από εκεί θα ξεκινούσε το ταξίδι της για τη σχολή της στο Παρίσι. Προβάλει στο σοφέρ τη δικαιολογία πως το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου πρέπει να παραμείνει ελεύθερο ώστε να μην τσαλακωθούν τα φορέματα της Στεφανί. Η αλήθεια ήταν πως ήθελε να πει ορισμένα πράγματα στην κόρη της, πριν φύγει για το Παρίσι, που δεν ήθελε να τα ακούσει κανείς.

Φτάνοντας στο σημείο του δρόμου με τις επικίνδυνες στροφές, η Grace βλέπει μέσα στον καθρέφτη ένα φορτηγό που την ακολουθεί.

Μια ξαφνική ζαλάδα που αισθάνεται και ο οδηγός του φορτηγού παρατηρεί το Rover να χάνει φευγαλέα τη σταθερότητα της πορείας του και να ξύνει τους βράχους. Το αυτοκίνητο βγαίνει ξαφνικά από το δρόμο και πέφτει στο κενό. Το ασθενοφόρο βρίσκει την Grace χωρίς ίχνος εξωτερικής αιμορραγίας, αλλά αναίσθητη. Η Stephanie , σε κατάσταση σοκ, αλλά χωρίς σοβαρά τραύματα, βγήκε από το αυτοκίνητο από την πόρτα του οδηγού, αφού η άλλη είχε μπλοκάρει. Έτσι δημιουργήθηκε ο μύθος που ήθελε εκείνη οδηγό στη μοιραία διαδρομή. Η κατάστασή της διαπιστώνεται εξ’αρχής ως μη αναστρέψιμη. Στην αξονική τομογραφία που υποβάλλεται, διαπιστώνεται ότι έχει υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτό εξηγεί την απώλεια ελέγχου στη στροφή αλλά και εγκεφαλικές κακώσεις από τη σύγκρουση.

Οι φήμες οργιάζουν και τα άσχημα νέα ταξιδεύουν παντού. Εικοσιτέσσερις ώρες μετά το δυστύχημα, ο γιατρός της Grace εξηγεί με βαριά φωνή στους Grimaldi πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα για την πριγκίπισσα. Μετά από ένα σύντομο οικογενειακό συμβούλιο, τα μηχανήματα που την κρατούν στη ζωή σβήνουν.

Παρά το γεγονός ότι η επίσημη εκδοχή ήταν ότι η Grace υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο κατά την οδήγηση, φημολογήθηκε ότι η Stephanie δεν καθόταν στη θέση του συνοδηγού αλλά ήταν αυτή που οδηγούσε στην πραγματικότητα. Η Stephanie αρνήθηκε να μιλήσει δημοσίως για το θάνατο της μητέρας της, έως το 1989. Τότε,  έδωσε συνέντευξη στον συγγραφέα Jeffrey Robinson, επιμένοντας ότι οι φήμες ήταν αναληθείς. Δήλωσε τα εξής: “Υπήρχε μεγάλη πίεση προς εμένα, επειδή όλοι έλεγαν ότι εγώ οδηγούσα το αυτοκίνητο, ότι ήταν δικό μου λάθος, ότι είχα σκοτώσει τη μητέρα μου… Δεν είναι εύκολο όταν είσαι στα 17 να ζεις με αυτό.”

Το 2002 σε συνέντευξή της είπε: “Όχι μόνο δεν έχω ξεπεράσει το φρικτό τραύμα της απώλειας της μητέρας μου σε πολύ νεαρή ηλικία, αλλά ήμουν δίπλα της τη στιγμή του ατυχήματος. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πόσο έχω υποφέρει και εξακολουθώ να υποφέρω.”

Η κόρη της Caroline θυμάται για τη Grace: “Όταν σκέφτομαι τη μητέρα μου, στο μυαλό μου έρχεται μια εικόνα από την εποχή που ήμουν μικρή: μία εκπληκτικά όμορφη γυναίκα, τυλιγμένη σ’ένα σύννεφο από άρωμα. Είναι έτοιμη για τη βραδινή της έξοδο και μου δίνει ένα φιλί λέγοντας : “Πρόσεχε μη μου χαλάσεις τα μαλλιά.” Η αδελφή της, Stephanie, συμπληρώνει:“Η στιγμή που μου έλειψε περισσότερο από ποτέ, ήταν όταν ήμουν έγκυος στα παιδιά μου”. Η Grace Kelly αφήνει την τελευταία της πνοή, στα 52 της χρόνια, στις δέκα και τέταρτο το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου του 1982.

Οι παραπάνω αποκαλύψεις , επιβεβαιώνουν τη ρήση “ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός”, καθώς δίνουν μια εντελώς διαφορετική εκδοχή από αυτή της παραμυθένιας ζωής.

Κι αν κάποιος αναρωτηθεί πώς είναι σήμερα η όμορφη γαλαζοαίματη, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι έχει αφήσει τα σημάδια του χρόνου να φανούν στο πρόσωπό της…

Princess Caroline of Hanover and Princess Stephanie of Monaco attend the civil ceremony of the Royal Wedding of Prince Albert II of Monaco to...
Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Megalopolis | Το τρέιλερ από την προφητική ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα για το μέλλον

Η ταινία αποτελεί  μια προειδοποίηση για το τι μπορεί να συμβεί όταν το ανθρώπινο πνεύμα έρχεται σε αντίθεση με την απληστία, τη διαφθορά και τον ναρκισσισμό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Nadia Comăneci, | H μέρα που το φαινόμενο της ενόργανης γυμναστικής άγγιξε την τελειότητα

Στις 4 Μαΐου του 1975, η Ρουμάνα που άγγιξε την τελειότητα κι άλλαξε για πάντα τη μοίρα της ενόργανης γυμναστικής,ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια Ευρώπης στους Πανευρωπαϊκούς της Νορβηγίας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Audrey Hepburn | Πιστεύω στο να παραμένεις δυνατή όταν τα πάντα μοιάζουν να πηγαίνουν στραβά

95 χρόνια πριν, στις 4 Μαΐου του 1929 γεννήθηκε ‘το κορίτσι με το χαμογελαστό πρόσωπο’ . Ένα σύμβολο θηλυκότητας, υπέρμετρης κομψότητας, με διαχρονικό στυλ & μεγαλείο ψυχής .

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Umm Kulthum | Η μεγαλύτερη ερμηνεύτρια του αραβικού κόσμου

Η ιστορία της ‘μητέρας των Αράβων’, της γυναίκας με τις σπάνιες φωνητικές ικανότητες, που με τα τραγούδια της αγκάλιασε τον πόνο & την αγάπη συνεργάστηκε με κορυφαίους Άραβες ποιητές & μουσουργούς και λατρεύτηκε. Γεννήθηκε στις 4 Μαΐου του 1904.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >