AD

Το Σύνδρομο Ξυδάκη ,μια συγγνώμη.. και μια υπόσχεση

Άκουσα την άποψη του κου Ξυδάκη, δημοσιογράφου και πρώην Υπουργού Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με την οποία, η επιλογή μου κατά τις εκλογές δεν διαμορφώθηκε κατόπιν ώριμης σκέψης, αλλά ήταν επηρρεάστηκε από μια συσκότισης και παραπληροφόρηση που δεν μπόρεσα να αντιληφθώ, ενώ ταυτόχρονα επικρατούσε μια ‘ομίχλη στο μυαλό μου και έδρασα υπό την επήρρεια συνδρόμων “είμαστε θυρωροί της νύχτας” Στοκχόλμης’.
Ομολογώ πως μόλις διάβασα την άποψη του κου Ξυδάκη, με έπιασε ένα ενοχικό αίσθημα, αφού όλα τα παραπάνω με οδήγησαν σε λάθος επιλογή και υπό ψυχολογικά σύνδρομα,
καταδίκασα το μέλλον μου!
Επειδή ο κος Ξυδάκης ως έμπειρος πολιτικός με ψυχολογικές γνώσεις και δημοκρατικές απόψεις μάλλον έχει δίκιο, οφείλω να του ζητήσω συγγνώμη για την επιλογή μου.
Βλέπετε η ‘ομίχλη στο μυαλό’ με έκανε να πιστέψω πως με ανάπτυξη συνολικά 13.8% σε 2 χρόνια, μείωση της ανεργίας κατά 9%, αύξηση του βασικού μισθού κατά 20% και τις ξένες επενδύσεις να έκαναν διαχρονικό ρεκόρ, κακώς έκρινα πως η Οικονομία βελτιώθηκε.
Επίσης έσφαλα και για τον χειρισμό της πανδημίας που μπορεί το σύστημα εμβολιασμού νατο ζήλεψαν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες, οι ΜΕΘ να  αυξήθηκαν κατά 800 σε λίγους μήνες, αλλά προφανώς αυτά ήταν παραπληροφόρηση. Το σωστό ήταν να πήγαινα στις πορείες γιατις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ ‘έπαιρνε ρίσκα’, να απαιτώ ιβερμεκτίνη για θεραπεία και να καθυστερήσω τον εμβολιασμό μου ως την τελευταία στιγμή.
Ένα άλλο τεράστιο σφάλμα μου ήταν να πιστέψω πως η ισχυροποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων και η σύναψη ισχυρών αμυντικών συμφωνιών ήταν θετικές για την γεωπολιτική θέση της χώρας.

Προφανώς το ‘Σύνδρομο της Στοκχόλμης’ που με διακατέχει, δεν με άφησε
να καταλάβω το ρεζιλίκι του Πρωθυπουργού στο Κογκρέσσο, ούτε να αντιληφθώ το επιζήμιο από την υπογραφή ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία,
Με την ‘θολούρα στο μυαλό’ δεν αντιλήφθηκα πως το νερό θα ιδιωτικοποιηθεί. Μπορεί οσχετικός νόμος να μην αναφέρει τίποτα, για  ιδιωτικοποίηση αλλά ποιός είμαι εγώ να διαβάζω νόμους αντί να πιστεύω ότι λέει ο κος Ξυδάκης.

Και το ‘700.000 σπίτια είναι στα χέρια των funds’ μπορεί να ξέρω από τα στοιχεία πως δεν ισχύει ούτε σαν αριθμός ούτε σαν κατάσταση, αλλά προφανώς προσεγγίζω το θέμα ως ‘θυρωρός της νύχτας’ και τελικά η αλήθεια είναι αυτό που θέλει ο κος Ξυδάκης.
Αφήστε και το θέμα με την ακρίβεια! Εκεί πίστεψα πως το αίτιο είναι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο πληθωρισμός ένα παγκόσμιο φαινόμενο όπως γράφει ο διεθνής τύπος, ο οποίος προφανέστατα συμμετέχει στην παραπληροφόρησή μου, την οποία ως εντελώς χαζός, αδυνατώ να διακρίνω. Και έτσι αγνοώ το γεγονός πως η ακρίβεια είναι ευθύνη της Ελληνικής Κυβέρνησης!
Αναγνωρίζω πως η παραπάνω κατάσταση είναι ανεπίτρεπτη.
Και για αυτό ζητώ συγγνώμη για την επιλογή μου στις εκλογές.
Και δίνω την υπόσχεση πως στις επερχόμενες εκλογές, θα σκεφτώ ως ώριμος πολίτης, θα αγνοήσω τα στοιχεία και, δημοκρατικότατα, θα ψηφίσω αυτό που θέλει ο κος Ξυδάκης.
Ή μπορεί να αποφασίσω πως μια χαρά είναι η κρίση μου, το κεφάλι μου δεν έχει καμία ‘ομίχλη’ και η επιλογή μου να γίνει με βάση αντικειμενικά κριτήρια. Και ας με ξαναβρίσει ο κος Ξυδάκης.
Ξυδάκι!!

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μαλβίνα Κάραλη |Άντρας είναι αυτός που σου διασφαλίζει μια γυναικεία, προστατευμένη ζωή, ώστε αν χρειαστεί, να την αφηγηθείς στη μάνα σου, να μην ντραπείς, να μη σε λυπηθεί, να μην ανησυχήσει.

Αξέχαστες σκέψεις μιας γυναίκας με τόλμη, θάρρος και με το χάρισμα να μοιράζεται με μοναδικό τρόπο μαζί μας όλα όσα ένιωθε.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μαραντζίδης κατά Κασσελάκη | «Οι κίνδυνοι για τη δημοκρατία και τη χώρα από αυτόν τον τραγέλαφο είναι προφανείς»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στο τίποτα, η Δημοκρατία στο πουθενά», τιτλοφορείται άρθρο στα «Νέα» του καθηγητή και πρώην στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Μαραντζίδη, στο οποίο επιτίθεται με βαρείς χαρακτηρισμούς στον Στέφανο Κασσελάκη.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πειραιάς | Άνδρας έπεσε σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων – καταπλακώθηκε από χώματα και άλλα υλικά ενώ για την ώρα είναι εν ζωή.

Συναγερμός σήμανε στον Πειραιά το μεσημέρι της Δευτέρας στην πυροσβεστική όταν ενημερώθηκε για πτώση άνδρα σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων της Περιφέρειας.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Καταλίν Κάρικο | H πρωτοπόρος ερευνήτρια που βραβεύτηκε με Νόμπελ για τα RNA εμβόλια

Ο γολγοθάς και η αμφισβήτηση που πέρασε η επίμονη ερευνήτρια βιοχημικός Καταλίν Κάρικο, ώσπου να αναπτύξει την τεχνολογία που ονομάζεται αγγελιοφόρος RNA (RNA messenger), που έφερε επανάσταση στην ιατρική πρόοδο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αϊνόλα Τερζοπούλου | Κινητήρια δύναμή μου είναι η αγάπη, η καλοσύνη, η ομορφιά που με οδηγούν να τα κάνω πράξη στην πόλη μου

Συνέντευξη στο klik με την υποψήφια δημοτική σύμβουλο στον Δήμο Αθηναίων με την παράταξη «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη, η οποία μιλάει για τη συμμετοχή της στις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >