AD

Το Σύνδρομο Ξυδάκη ,μια συγγνώμη.. και μια υπόσχεση

Άκουσα την άποψη του κου Ξυδάκη, δημοσιογράφου και πρώην Υπουργού Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με την οποία, η επιλογή μου κατά τις εκλογές δεν διαμορφώθηκε κατόπιν ώριμης σκέψης, αλλά ήταν επηρρεάστηκε από μια συσκότισης και παραπληροφόρηση που δεν μπόρεσα να αντιληφθώ, ενώ ταυτόχρονα επικρατούσε μια ‘ομίχλη στο μυαλό μου και έδρασα υπό την επήρρεια συνδρόμων “είμαστε θυρωροί της νύχτας” Στοκχόλμης’.
Ομολογώ πως μόλις διάβασα την άποψη του κου Ξυδάκη, με έπιασε ένα ενοχικό αίσθημα, αφού όλα τα παραπάνω με οδήγησαν σε λάθος επιλογή και υπό ψυχολογικά σύνδρομα,
καταδίκασα το μέλλον μου!
Επειδή ο κος Ξυδάκης ως έμπειρος πολιτικός με ψυχολογικές γνώσεις και δημοκρατικές απόψεις μάλλον έχει δίκιο, οφείλω να του ζητήσω συγγνώμη για την επιλογή μου.
Βλέπετε η ‘ομίχλη στο μυαλό’ με έκανε να πιστέψω πως με ανάπτυξη συνολικά 13.8% σε 2 χρόνια, μείωση της ανεργίας κατά 9%, αύξηση του βασικού μισθού κατά 20% και τις ξένες επενδύσεις να έκαναν διαχρονικό ρεκόρ, κακώς έκρινα πως η Οικονομία βελτιώθηκε.
Επίσης έσφαλα και για τον χειρισμό της πανδημίας που μπορεί το σύστημα εμβολιασμού νατο ζήλεψαν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες, οι ΜΕΘ να  αυξήθηκαν κατά 800 σε λίγους μήνες, αλλά προφανώς αυτά ήταν παραπληροφόρηση. Το σωστό ήταν να πήγαινα στις πορείες γιατις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ ‘έπαιρνε ρίσκα’, να απαιτώ ιβερμεκτίνη για θεραπεία και να καθυστερήσω τον εμβολιασμό μου ως την τελευταία στιγμή.
Ένα άλλο τεράστιο σφάλμα μου ήταν να πιστέψω πως η ισχυροποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων και η σύναψη ισχυρών αμυντικών συμφωνιών ήταν θετικές για την γεωπολιτική θέση της χώρας.

Προφανώς το ‘Σύνδρομο της Στοκχόλμης’ που με διακατέχει, δεν με άφησε
να καταλάβω το ρεζιλίκι του Πρωθυπουργού στο Κογκρέσσο, ούτε να αντιληφθώ το επιζήμιο από την υπογραφή ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία,
Με την ‘θολούρα στο μυαλό’ δεν αντιλήφθηκα πως το νερό θα ιδιωτικοποιηθεί. Μπορεί οσχετικός νόμος να μην αναφέρει τίποτα, για  ιδιωτικοποίηση αλλά ποιός είμαι εγώ να διαβάζω νόμους αντί να πιστεύω ότι λέει ο κος Ξυδάκης.

Και το ‘700.000 σπίτια είναι στα χέρια των funds’ μπορεί να ξέρω από τα στοιχεία πως δεν ισχύει ούτε σαν αριθμός ούτε σαν κατάσταση, αλλά προφανώς προσεγγίζω το θέμα ως ‘θυρωρός της νύχτας’ και τελικά η αλήθεια είναι αυτό που θέλει ο κος Ξυδάκης.
Αφήστε και το θέμα με την ακρίβεια! Εκεί πίστεψα πως το αίτιο είναι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο πληθωρισμός ένα παγκόσμιο φαινόμενο όπως γράφει ο διεθνής τύπος, ο οποίος προφανέστατα συμμετέχει στην παραπληροφόρησή μου, την οποία ως εντελώς χαζός, αδυνατώ να διακρίνω. Και έτσι αγνοώ το γεγονός πως η ακρίβεια είναι ευθύνη της Ελληνικής Κυβέρνησης!
Αναγνωρίζω πως η παραπάνω κατάσταση είναι ανεπίτρεπτη.
Και για αυτό ζητώ συγγνώμη για την επιλογή μου στις εκλογές.
Και δίνω την υπόσχεση πως στις επερχόμενες εκλογές, θα σκεφτώ ως ώριμος πολίτης, θα αγνοήσω τα στοιχεία και, δημοκρατικότατα, θα ψηφίσω αυτό που θέλει ο κος Ξυδάκης.
Ή μπορεί να αποφασίσω πως μια χαρά είναι η κρίση μου, το κεφάλι μου δεν έχει καμία ‘ομίχλη’ και η επιλογή μου να γίνει με βάση αντικειμενικά κριτήρια. Και ας με ξαναβρίσει ο κος Ξυδάκης.
Ξυδάκι!!

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Γιώργος Λιβάνης: «Μου έχουν κλείσει μικρόφωνο, υπήρχε ένας ανταγωνισμός λίγο αθέμιτος»

Ο Γιώργος Λιβάνης μίλησε ανοιχτά στο περιοδικό «Λοιπόν» και στον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδωρου. Ο τραγουδιστής αποκάλυψε τις επαγγελματικές δυσκολίες και το τοξικό περιβάλλον που βίωσε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πρωτογενές πλεόνασμα-ρεκόρ: Σχεδιάζεται το πακέτο της ΔΕΘ με μειώσεις φόρων στη μεσαία τάξη, στεγαστικό, ευάλωτους

Με τετραπλάσιους ρυθμούς από τον αρχικό στόχο τρέχει το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού ενισχύοντας τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ότι και εφέτος

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Γαλλία ξεκινά ποινική έρευνα για το Χ του Μασκ για παραποίηση αλγορίθμου

Οι Γάλλοι εισαγγελείς άνοιξαν ποινική έρευνα κατά της πλατφόρμας X με κατηγορίες ότι η εταιρεία, η οποία ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, χειραγώγησε τους αλγορίθμους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ευθ. Λέκκας στο ΕΡΤNews: Δεν υπάρχει ανησυχία για τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις – Σε εξέλιξη οι αποκαταστάσεις στη Θεσσαλία

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, αναφορικά με τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο το τελευταίο 24ωρο, ενώ παράλληλα, μιλώντας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποσυμφόρησης της Κρήτης – Δύο πλοία έφτασαν στον Πειραιά με 200 μετανάστες που θα μεταφερθούν σε δομές στην ενδοχώρα

Συνολικά περίπου 200 μετανάστες μεταφέρθηκαν το πρωί από την Κρήτη στο λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο της επιχείρησης εκκένωσης δομών φιλοξενίας του νησιού και μεταφοράς

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μόνο με άδεια τα οχήματα στην Ύδρα – Ποιοι εξαιρούνται και πώς γίνεται η αίτηση

Μέσα στον Ιούλιο πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς κυκλοφορίας οχημάτων στην Ύδρα, καθώς τίθεται σε εφαρμογή νέα ψηφιακή πλατφόρμα μέσω Gov.gr, για τον έλεγχο και

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >