AD

Tεχνητή νοημοσύνη |Ποια θεωρεί «όμορφη γυναίκα» σε 100 διαφορετικές χώρες

«Κάθε εικόνα αποτελεί μια μοναδική ερμηνεία της ομορφιάς, προσφέροντας μια ματιά στη μεταβλητότητα των αισθητικών προτύπων σε όλο τον κόσμο».

Γράφει η Μανταλένα-Μαρία Διαμαντή

Καθώς οι εικόνες τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζουν να κατακλύζουν το διαδίκτυο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναρωτιούνται πώς αυτή η τεχνολογία θα επηρεάσει την αντίληψη των ανθρώπων για τον εαυτό τους. Ενώ έχουμε ήδη δει τι δημιουργεί η τεχνητή νοημοσύνη όταν μας ζητείται να οπτικοποιήσουμε πώς μοιάζει το τέλειο σώμα, ο StyleSeat ήταν περίεργος να μάθει περισσότερα για την αντίληψη του AI για την ομορφιά. Για να το κάνουν, ζήτησαν από το Midjourney να παράγει φωτογραφίες «όμορφων γυναικών» από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Τα αποτελέσματα είναι συναρπαστικά.

Οι ολόσωμες αποδόσεις δείχνουν μια σειρά από καλές γυναίκες με μικρές διαφοροποιήσεις ανάλογα με τη χώρα καταγωγής τους. Είναι ενδιαφέρον ότι το Midjourney φαίνεται να προτιμά μια φυσική εμφάνιση και οι περισσότερες γυναίκες εμφανίζονται με ελάχιστο μακιγιάζ και κοσμήματα. Εκτός από ορισμένες περιπτώσεις παραδοσιακής ενδυμασίας, όπως το σάρι που φοράει η γυναίκα από την Ινδία, όλοι φορούν παντελόνια.

Αν και δεν υπάρχουν πολλές διαφορές στον σωματότυπο – όλες οι γυναίκες είναι αρκετά αδύνατες – η τεχνητή νοημοσύνη αντιπροσωπεύει ορισμένες εθνοτικές διαφορές ανάλογα με τη χώρα. Τα αποτελέσματα είναι τόσο ενδιαφέροντα γιατί, όπως γράφει το StyleSeat, «η «κατανόηση» της τεχνητής νοημοσύνης, που προέρχεται από δεδομένα ανθρώπινης εισροής, αντανακλά τις ανθρώπινες προοπτικές».

Φυσικά, σε αυτήν την περίπτωση, η τεχνητή νοημοσύνη δεν καλείται να αναπαράγει τα διαφορετικά μοτίβα ομορφιάς που υπάρχουν σε μία μόνο χώρα. Αντίθετα, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι οι εικόνες που παράγονται από το Midjourney αντιπροσωπεύουν ένα μοναδικό στερεότυπο πρότυπο ομορφιάς που βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη χώρα.

Καθώς συναντάμε περισσότερες εικόνες τεχνητής νοημοσύνης, μελέτες όπως αυτή – οι οποίες είναι διαφανείς στη χρήση της τεχνολογίας – είναι κρίσιμες. Διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο βοηθώντας μας να καταλάβουμε γιατί ορισμένες ερμηνείες της ομορφιάς γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες στην κοινωνία.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Σι Τζινπίνγκ | «Η Κίνα θα αναλάβει δράση με τη Γαλλία για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία»

O πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, που μετέβη για επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία, δήλωσε ότι σκοπεύει «να αναλάβει δράση με την Γαλλία και ολόκληρη την

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χώρισαν Τσιτσιπάς-Μπαντόσα |Τίτλοι τέλους για το πιο διάσημο ζευγάρι του τένις

«Ύστερα από προσεκτική σκέψη και πολλές όμορφες στιγμές μαζί, ο Στέφανος και εγώ αποφασίσαμε να χωρίσουμε φιλικά τους δρόμους μας»΄έγραψε η Ισπανίδα τενίστρια   Τίτλοι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βραζιλία | Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι, χιλιάδες ξεσπιτώθηκαν από τις πλημμύρες

Σχεδόν 70.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά δεν έχουν νερό εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν τη νότια Βραζιλία.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >