AD

Γυναίκα που κρεμόταν από μπαλκόνι στο κέντρο της Αθήνας οδήγησε στην εξάρθρωση κυκλώματος μαστροπείας

Σπείρα από το Ουζμπεκιστάν υποσχόταν νόμιμη εργασία σε ευάλωτες γυναίκες και στην συνέχεια τις προωθούσαν στην πορνεία

Εγκληματική οργάνωση εμπορίας ανθρώπων, επικεφαλής της οποίας ήταν 40χρονη από το Ουζμπεκιστάν, εξαρθρώθηκε στην Αθήνα, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα τρία μέλη της σπείρας, από Αλβανία, Βουλγαρία και Ουζμπεκιστάν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων και παράβαση του κώδικα μετανάστευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από πηγές της ΕΛΑΣ, μια γυναίκα ομοεθνής της 40χρονης συλληφθείσας, εντοπίστηκε από περαστικούς να κρέμεται από μπαλκόνι διαμερίσματος πολυκατοικίας, στο κέντρο της Αθήνας. Πολίτης, που είδε την γυναίκα και θεώρησε ότι επρόκειτο για απόπειρα αυτοκτονίας, ενημέρωσε την Αμεση Δράση. Στη συνέχεια η αλλοδαπή, μαζί με την 40χρονη, προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, ενώ της υπόθεσης επιλήφθηκε το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, η εγκληματική οργάνωση προέβαινε στη γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, από το Ουζμπεκιστάν, οι οποίες ήταν σε ευάλωτη κοινωνική και οικονομική θέση, και τις έπειθαν να έρθουν στην Ελλάδα, υποσχόμενη νόμιμη εργασία και μεγάλες χρηματικές απολαβές. Οταν οι γυναίκες έφταναν στην Αθήνα, με τη χρήση έντονης σωματικής και ψυχολογικής βίας ή με το πρόσχημα της αποπληρωμής χρέους, επέβαλαν σε αυτές να εκδίδονται σε οίκους ανοχής, που εκμεταλλεύονταν οι κατηγορούμενοι, παρακρατώντας το σύνολο των εσόδων τους.

Σημειώνεται, ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης υπέβαλαν, εν αγνοία της αλλοδαπής που διασώθηκε, ηλεκτρονική αίτηση για την έκδοση άδειας διαμονής, ενώ απαίτησαν από αυτήν την αποπληρωμή χρέους 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛΑΣ, το συνολικό κέρδος που αποκόμισε η σπείρα από την γενετήσια εκμετάλλευση της παθούσας υπολογίζεται σε τουλάχιστον 37.000 ευρώ. Παράλληλα, προέκυψε ότι τουλάχιστον άλλες εννέα αλλοδαπές, απασχολούνταν σε οίκους ανοχής, τους οποίους εκμεταλλεύονταν οι κατηγορούμενοι.

Σε αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο σπίτια στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 2.600 ευρώ, διαβατήριο, φωτοαντίγραφα διαβατηρίων και εγγράφων αλλοδαπών γυναικών, παραστατικά μεταφοράς χρημάτων, έγγραφα που χρησιμοποιούνται ως δικαιολογητικά για την έκδοση αδειών διαμονής και σημειωματάριο με ονόματα εκδιδομένων γυναικών και χρηματικά ποσά.

Στην παθούσα παρασχέθηκε αρωγή και προστασία, ενώ πρόκειται να επαναπατριστεί, μετά από σχετική επιθυμία της. Όσον αφορά την 40χρονη συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κ. Χατζηδάκης: Το καλοκαίρι η διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου για τα ύδατα

Διϋπουργική σύσκεψη για την αντιμετώπιση του προβλήματος τηςλ ειψυδρίαςκαι την υιοθέτηση Εθνικού Σχεδίου για τη διαχείριση των υδάτων πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας: Ανάγκη για ισότιμη πρόσβαση των ασθενών με Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο στη θεραπεία της μετάγγισης αίματος

Σε σχολιασμό των απόψεων που διατυπώθηκαν στο Διεθνές Συνέδριο Πλάσματος που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία, προχώρησε η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας, με ανακοίνωσή της. Συγκεκριμένα η ομοσπονδία

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ηράκλειο: Το φορτηγό πλοίο που βυθίστηκε από αγγλικό υποβρύχιο και μετέφερε τους Εβραίους της Κρήτης

“Ήταν 9 Ιουνίου του 1944 όταν το φορτηγό πλοίο “Τάναϊς”, με γερμανική σημαία, τορπιλίστηκε μεταξύ Μήλου και Σαντορίνης. Στο πλοίο βρίσκονταν Έλληνες Εβραίοι, Κρητικοί και

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κωνσταντίνος Αργυρός: Η αποκάλυψη για τον Βασίλη Καρρά την τελευταία φορά που τον είδε

«Ο Βασίλης Καρράς δεν ήταν απλά ένας τραγουδιστής, ήταν κι ένας προσωπικός μου φίλος και μπορώ να πω πως…», είπε ο Κωνσταντίνος Αργυρός. Ο Κωνσταντίνος

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Οι ταινίες της εβδομάδας: Από εφηβικές κραυγές μέχρι κατάρες που δεν πιάνουν

Επτά ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις ελληνικές αίθουσες και κινούνται από την ένοχη απόλαυση μέχρι τον κοινωνικό ρεαλισμό. Ανάμεσά τους η νέα ταινία

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μ. Βορίδης: Χωρίς αποτελεσματικό σύστημα επιστροφών, δεν μπορείς να έχεις καθόλου μεταναστευτική πολιτική – Τον Ιούλιο το νέο νομοσχέδιο για τη νόμιμη μετανάστευση (audio)

Με αφορμή το νέο νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο, μίλησε στον «αέρα» του ενημερωτικού ραδιοφώνου του Πρώτου Προγράμματος 91,6 και 105,8

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >