AD

Ateeb Hussain | Ο φωτογράφος που απαθανάτισε τη δραματική σκηνή μιας μητέρας τσακαλιού που υπερασπίζεται το μικρό της από έναν αετό

Ο Ateeb Hussain είναι ένας εξειδικευμένος φωτογράφος άγριας ζωής που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αφρικανικά ζώα.

Υποκινούμενος από το πάθος του για τα ζώα, την ύπαιθρο και τη φυσική ιστορία,ο Ateeb Hussain φωτογραφίζει την άγρια ​​ζωή για πάνω από μια δεκαετία. Με έδρα το Ντουμπάι, ο Hussain έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αφρικανικά ζώα και επισκέπτεται συχνά την ήπειρο για να βελτιώσει τις φωτογραφικές του δεξιότητες. Και το 2021, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Maasai Mara της Κένυας, είδε κάτι απίστευτο.

Ενώ ήταν εκεί, ο Hussain και η ομάδα του παρατήρησαν μια μητέρα τσακάλι να κινείται με αγωνία στο έδαφος με το κουτάβι της στο στόμα. Όπως φάνηκε τονισμένη, άρχισαν να την ακολουθούν από απόσταση με το όχημά τους. Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, άρχισε να ξετυλίγεται μια από τις πιο σπάνιες και πιο δραματικές αλληλεπιδράσεις με ζώα που είχε δει ποτέ ο Hussain.

«Ένας καστανόξανθος αετός έκανε μια κίνηση και προσπάθησε να αρπάξει το κουτάβι από τα σαγόνια της μητέρας. Το τσακάλι είχε κάνει την πάπια και απέφευγε τον αετό. Ο αετός προσγειώθηκε σε κάποια απόσταση και κρατούσε ρολόι. Μετά από αυτό, το τσακάλι συνέχισε να προχωράει, σταματώντας και σαρώνοντας γύρω».

«Ο αετός θα έκανε μερικές ακόμη προσπάθειες, αλλά κάθε φορά το τσακάλι τον ξεπερνούσε. Μετά από μερικές αποτυχημένες προσπάθειες, ο αετός κατάφερε τελικά να αρπάξει το κουτάβι . Η δράση ήταν φευγαλέα και διήρκεσε ίσως μερικά δευτερόλεπτα», θυμάται ο Hussain. «Ο αετός άρπαξε το κουτάβι, το τσακάλι το κυνήγησε και το κουτάβι έπεσε κατά τη διάρκεια της πτήσης. Το κουτάβι φαινόταν μάλλον εντάξει για όλα τα προβλήματά του.»

Η ίδια η ιστορία είναι συναρπαστική, αλλά οι εικόνες την πηγαίνουν σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Η φωτογραφία του Hussain με το κουτάβι τσακάλι να πέφτει από τα νύχια του αετού είναι απίστευτη. Το φτωχό κουτάβι έχει το στόμα του ανοιχτό και πιθανότατα φωνάζει από σοκ. Ταυτόχρονα, είναι ξεκάθαρο ότι η μητέρα του αγωνίζεται ολοταχώς για να είναι εκεί για το κουτάβι. Αν και ο Χουσεΐν φαίνεται να έχει συλλάβει το συμπέρασμα αυτής της ιστορίας, υπήρχε ακόμα περισσότερο δράμα πριν η μητέρα και το κουτάβι μπορέσουν να επιστρέψουν στο άντρο τους με ασφάλεια.

«Αφού ξεκουράστηκε για λίγα λεπτά, ο αετός προσπάθησε ξανά μερικές φορές με το τσακάλι σε κίνηση. Δεν είχε επιτυχία, και τελικά τα παράτησε και πέταξε μακριά. Ακολουθήσαμε το τσακάλι για περίπου ένα χιλιόμετρο μέχρι που το είδαμε να επανενώνεται με τον σύντροφό του σε ένα νέο κρησφύγετο».

Η γρήγορη σκέψη και οι δεξιότητες φωτογραφίας του Hussain του επέτρεψαν να απαθανατίσει αυτή τη φευγαλέα αλληλεπίδραση που αποδεικνύει πόσο δύσκολη είναι η ζωή στην άγρια ​​φύση. Μέσα από αυτή τη φωτογραφία και άλλες παρόμοιες, ελπίζει ότι οι άνθρωποι θα ενδιαφερθούν για τον φυσικό κόσμο και θα μάθουν περισσότερα για τη θέση μας ως άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

«Επικίνδυνη κλιμάκωση» χαρακτηρίζει η Χαμάς την ισραηλινή εντολή εκκένωσης συνοικιών της Ράφας

Αντίστροφη μέτρηση για την περιοχή όπου έχουν καταφύγει πάνω από 1,2 εκατ. Παλαιστίνιοι – Αναγκαίο να χτυπήσουμε τη Ράφα, λέει το Ισραήλ στις ΗΠΑ Ένας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βρήκαν «καύσιμα» οι τράπεζες | Πάμε για νέο ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών και διανομή μερίσματος

Σιγουριά Χρήστο Μεγάλου και Παύλο Μυλωνά στις δηλώσεις τους στους αναλυτές για διανομή μερίσματος στις Γενικές Συνελεύσεις του Ιουνίου – Ψήφος εμπιστοσύνης από JP Morgan

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >