AD

Οι περίεργοι συλλογισμοί του Αλέξη Τσίπρα

Σύμφωνα με αυτά που ισχυρίζεται σ’ αυτήν προεκλογική περίοδο ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχουν κάποιο μαγικό τρόπο να ορίσουν όχι μόνο τα ποσοστά που θα πάρει το κόμμα τους, αλλά και πως θα διανεμηθούν οι ψήφοι στα άλλα κόμματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει έναν περίεργο τρόπο που σκέπτεται. Ένα από τα βασικά πολιτικά του ελαττώματα είναι το ότι δυσκολεύεται να κατανοήσει τα δικά του λάθη και να τα αναγνωρίσει, κάτι που θα έλυνε πολλά προβλήματα την στιγμή που γεννιούνται, καθώς αν δεν αναγνωρίζεις τα λάθη σου, τα ρυάκια μετατρέπονται σε ποτάμια.

Αν κάτι οδήγησε στα εκλογικά αποτελέσματα της 21ης Μαΐου που εξέπληξαν τους πάντες, ήταν από τη μια μεριά η σύγκριση για το πως κυβέρνησε ο Τσίπρας στην περίοδο 2015-2019, με το πως κυβέρνησε η Νέα Δημοκρατία στην περίοδο 2019-2023.

Ένας άλλος λόγος ήταν το σύστημα της απλής αναλογικής που είχε ψηφίσει ο Σύριζα το 2016, οδήγησε σε έναν κατακερματισμό δυνάμεων τόσο προς τα Αριστερά , όσο και προς τα Δεξιά και προφανώς ευνόησε την άνοδο κάποιων κομμάτων όπως η “Πλεύση Ελευθερίας” της Ζωής Κωνσταντοπούλου και αυτό το περίεργης προέλευσης και στόχευσης κόμμα η “Νίκη”, όπου συνωστίζονται παλαιοημερολογίτες ορθόδοξοι με την προτροπή κάποιων από το Άγιο Όρος, Ρωσόφιλοι με προφανείς επιδιώξεις και διάφοροι άλλοι “ψεκασμένοι” που γενικώς ισχυρίζονται ότι έχουμε όλοι εμβολιαστεί με μαγνητικά τσιπάκια, που αναπροσδιορίζουν τηςν εγκεφαλική μας λειτουργεία, κατά το δοκούν.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα αυτό δεν έγινε λόγω διεργασιών στο εκλογικό σώμα, αλλά αποτελεί ένα δόλιο σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προβάλλοντας την κυβερνητική αυτοδυναμία, ως κάποιου είδους “μπαμπούλα”, ξεχνάει ότι οι κομματικές κυβερνητικές αυτοδυναμίες, είναι το σύστημα με το οποίο κυβερνάται συνήθως η Ελλάδα.

Στις προεκλογικές ομιλίες και τοποθετήσεις του ο Αλέξης Τσίπρας δεν χάνει ευκαιρία να προβάλει την περίεργη συλλογιστική του.

Έτσι σε κάθε μια από τις πιο πρόσφατες ομιλίες του επαναλαμβάνει ότι ο σχεδιασμός της ΝΔ είναι ο κατακερματισμός των δυνάμεων της αντιπολίτευσης και μια βουλή με 7 ή 8 κόμματα για να απαξιωθεί πλήρως «και να έχει και διάφορα κόμματα και κομματίδια με τα οποία ad hoc θα μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να συνεργάζεται και να συνεννοείται». Μίλησε και για «κάποια άλλα» κόμματα που, όπως είπε, δημιουργήθηκαν προεκλογικά και φτιάχτηκαν στον δοκιμαστικό σωλήνα του Μ. Μαξίμου και είχαν προβολή από τα ΜΜΕ.

Για να το φανταστούμε πιο παραστατικά αυτό, στα υπόγεια του Μαξίμου και μετά στα υπόγεια της Πειραιώς, όταν ορίστηκε υπηρεσιακή κυβέρνηση, κάποιοι με υπερφυσικές ικανότητες, ανακατεύουν σε δοκιμαστικούς σωλήνες διάφορα υλικά, κάνουν διάφορα “άμπρα κατάμπρα” και με μαγικό τρόπο ανάλογο με εκείνον του μάγου Μέρλιν, προκύπτει επακριβώς το εκλογικό αποτέλεσμα που θέλουν.

Η δαιμονοποίηση του αντιπάλου είναι μια από τις συνήθεις πρακτικές σε όλα τα μέρη του κόσμου όπου γίνονται εκλογές.

Είναι καλό όμως για κάποιους πολιτικούς να γνωρίζουν να το κάνουν με όρους πειστικούς, χωρίς να ξεπερνάνε τα όρια του γελοίου…

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >