AD

Tεράστιες εγκαταστάσεις τοιχογραφίας μοιάζουν με πύλες σε άλλη διάσταση

Γράφει η Μανταλένα-Μαρία Διαμαντή

 Η καλλιτέχνιδα Erika Lizée με έδρα το Λος Άντζελες δημιουργεί όμορφες εγκαταστάσεις για συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Κρυμμένο στη γωνία του το Mesa Contemporary Arts Museum είναι μια πύλη σε έναν άλλο κόσμο. Η καλλιτέχνις με έδρα το Λος Άντζελες, Erika Lizee, προσάρμοσε αυτόν τον τρισδιάστατο πίνακα ειδικά στην τοποθεσία, κάνοντάς τον να μοιάζει σαν μια φανταστική εικόνα να κρέμεται μπροστά από τους τοίχους. Η έμπνευση για αυτό το σουρεαλιστικό έργο τέχνης προέρχεται από το ενδιαφέρον της Lizée για τους αριθμούς και τη διασύνδεση του κόσμου.

Με τίτλο : Σπόρος της Ζωής, η τεράστια εγκατάσταση αποδίδεται σε περιορισμένη μπλε χρωματική παλέτα. Μοιάζει σαν μια αλυσίδα από στροβιλισμούς να ρέει μέσα ή ίσως έξω από ένα άνοιγμα στον τοίχο, αφήνοντας χώρο για πολλές ερμηνείες από τον θεατή. Είτε έτσι είτε αλλιώς, δίνει μια ξεχωριστή εντύπωση του φανταστικού. «Φαντάζομαι τους τοίχους των γκαλερί ως κατώφλια μεταξύ διαφορετικών σφαίρων ή καταστάσεων ύπαρξης, μεταξύ του ορατού και του αόρατου, μεταξύ αυτού του φυσικού επιπέδου που κατοικούμε και των απόκοσμων επιπέδων πέρα ​​από την επίγνωσή μας. Η χρήση της ψευδαίσθησης στη δουλειά μου είναι σημαντική, καθώς προκαλεί ταυτόχρονα συναισθήματα απορίας και αβεβαιότητας στους θεατές».

Η Lizee μελετά τους αριθμούς και την ιερή γεωμετρία από το 2016, προκαλώντας μια σειρά από πίνακες με βάση κάθε αριθμό.Σπόρος της ΖωήςΤο , για παράδειγμα, είναι εμπνευσμένο από τον αριθμό έξι, τον οποίο η Lizée τονίζει συμπεριλαμβάνοντας έξι αλληλοκαλυπτόμενους κύκλους. «Η μοναδικότητα και η σημασία κάθε αριθμού μπορεί να βρεθεί σε βάθος χρόνου και σε διαφορετικούς πολιτισμούς, που καλύπτουν τις αρχές των μαθηματικών και της επιστήμης και τις πεποιθήσεις του μύθου και της θρησκείας», λέει. «Για πολλούς από εμάς, υπάρχει μια διαρκώς παρούσα ώθηση για υπέρβαση, υπερβαίνοντας το εγκόσμιο για να βιώσουμε το υπέροχο».

Μπορείτε να δείτε τον Σπόρο της Ζωής στο Mesa Contemporary Arts Museum στη Μέσα της Αριζόνα, μέχρι τις 6 Αυγούστου 2023.

Seed of LIfe Mural Installation by Erika Lizée

Seed of LIfe Mural Installation by Erika LizéeSeed of LIfe Mural Installation by Erika LizéeSeed of LIfe Mural Installation by Erika LizéeSeed of LIfe Mural Installation by Erika LizéeSeed of LIfe Mural Installation by Erika LizéeSeed of LIfe Mural Installation by Erika LizéeSeed of LIfe Mural Installation by Erika LizéeSeed of LIfe Mural Installation by Erika LizéeSeed of LIfe Mural Installation by Erika Lizée

Erika Lizée: Website | Instagram

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Σι Τζινπίνγκ | «Η Κίνα θα αναλάβει δράση με τη Γαλλία για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία»

O πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, που μετέβη για επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία, δήλωσε ότι σκοπεύει «να αναλάβει δράση με την Γαλλία και ολόκληρη την

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χώρισαν Τσιτσιπάς-Μπαντόσα |Τίτλοι τέλους για το πιο διάσημο ζευγάρι του τένις

«Ύστερα από προσεκτική σκέψη και πολλές όμορφες στιγμές μαζί, ο Στέφανος και εγώ αποφασίσαμε να χωρίσουμε φιλικά τους δρόμους μας»΄έγραψε η Ισπανίδα τενίστρια   Τίτλοι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βραζιλία | Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι, χιλιάδες ξεσπιτώθηκαν από τις πλημμύρες

Σχεδόν 70.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά δεν έχουν νερό εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν τη νότια Βραζιλία.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >