AD

Τιτανικός | Βρετανός δισεκατομμυριούχος ανάμεσα στους επιβάτες του μίνι υποβρυχίου

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρτινγκ βρισκόταν ανάμεσα στους επιβαίνοντες του υποβρυχίου το οποίο εξαφανίστηκε ενώ έκανε ψυχαγωγική βόλτα στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, ο εξερευνητής Χάμις Χάρντινγκ είχε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ακολούθησε την OceanGate ως «ειδικός αποστολής». Σημειώνεται πως η εταιρεία χρέωνε περίπου 250.000 ευρώ για κάθε εισιτήριο.

Ο θετός του γιος, Brian Szasz, κοινοποίησε μηνύματα ανησυχίας στα κοινωνικά δίκτυα, γράφοντας τα εξής: «Ο πατριός μου είναι σε αυτό το υποβρύχιο». Αναρτώντας, δε, οικογενειακή φωτογραφία από την περσινή μέρα των Χριστουγέννων, σημείωσε: «Σκέψεις και προσευχές για την οικογένειά μου».

ypovrixio-1

Σημειώνεται ότι ο Χάρντινγκ συμμετείχε στην πέμπτη διαστημική πτήση της Blue Origin την περασμένη χρονιά. Κατέχει επίσης το ρεκόρ Γκίνες για τον ταχύτερη περιήγηση στη Γη μέσω του Βόρειου και του Νότιου Πόλου, 46 ώρες, 40 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα, μέσω αεροσκάφους.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Εν τω μεταξύ, η αγωνία κορυφώνεται και η μεγάλη επιχείρηση έρευνας στον Ατλαντικό Ωκεανό συνεχίζεται μετά τον συναγερμό που σήμανε από την εξαφάνιση του υποβρυχίου που μετέφερε κόσμο στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Η OceanGate Expeditions, η ιδιωτική εταιρεία που διοργανώνει αποστολές στα βαθιά, επιβεβαίωσε σε δήλωσή της ότι της ανήκε το εξαφανισμένο υποβρύχιο και ότι μέσα επέβαιναν άνθρωποι.

Titanic tourist submarine goes missing in the Atlantic Ocean

«Εξερευνούμε και κινητοποιούμε όλες τις επιλογές για να φέρουμε το πλήρωμα πίσω με ασφάλεια. Ολόκληρη η εστίασή μας είναι στα μέλη του πληρώματος στο υποβρύχιο και στις οικογένειές τους», ανακοίνωσε η εταιρεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κάθε τουρίστας κατέβαλε 250.000 δολάρια για μια θέση στην οκταήμερη αποστολή. Με βάση, δε, την ιστοσελίδα της OceanGate Expeditions, άλλες δύο αποστολές έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2024.

Δεν είναι γνωστό, πάντως, ακόμη, πόσα άτομα επέβαιναν στο υποβρύχιο τη στιγμή που χάθηκε, αλλά έχει χωρητικότητα για πέντε.  Το υποβρύχιο, που ονομάζεται Titan, διαθέτει κάμερες υψηλής ανάλυσης και παρέχει στους επιβαίνοντες ζωντανή εικόνα του ναυαγίου.

Οι ειδικοί της αποστολής εκπαιδεύονται στην πλοήγηση, τον εντοπισμό και τις επικοινωνίες. Ήταν προγραμματισμένο το πλήρωμα να περάσει «τρεις έως πέντε ώρες» στα συντρίμμια του Τιτανικού. Η αρμόδια εταιρεία είχε δηλώσει ότι θα πραγματοποιεί τα ταξίδια κάθε χρόνο.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πάνω από 1.500 ακυρώσεις πτήσεων στις ΗΠΑ – Η δημοσιονομική παράλυση προκαλεί χάος στις αερομεταφορές

Πάνω από 1.500 πτήσεις εσωτερικού στις ΗΠΑ ακυρώθηκαν σήμερα, τέταρτη συναπτή ημέρα που οι ακυρώσεις πτήσεων ξεπέρασαν τις 1.000, καθώς η στάση πληρωμών στο ομοσπονδιακό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Γερμανία ξανανοίγει τη συζήτηση για την πορνεία – «Ποινικοποίηση αγοράς σεξουαλικών υπηρεσιών»

Μια νέα συζήτηση για την πορνεία ξέσπασε στη Γερμανία, αφού η πρόεδρος της Bundestag, Τζούλια Κλόκνερ, χαρακτήρισε τη χώρα ως «πορνείο της Ευρώπης» και η

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης πολιτικής ανάγκης ζητά ο δήμος Μεγαλόπολης

Αίτημα για να κηρυχθεί ο δήμος Μεγαλόπολης σε κατάσταση, έκτακτης πολιτικής ανάγκης, θα καταθέσει, άμεσα, ο δήμος της εν λόγω περιοχής. Αυτό γνωστοποίησε, στο δημοτικό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βίκυ Παγιατάκη: «Όταν η Μιμή Ντενίση πήρε το παιδί, ήταν κι εγώ να πάρω παιδί»

Με αφορμή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο και τις σκέψεις του για να προχωρήσει τις διαδικασίες για υιοθεσία παιδιού, η Βίκυ Παγιατάκη έκανε μια προσωπική αποκάλυψη. «Εγώ,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βορίζια: Επτά οι προφυλακιστέοι – Έκκληση των συνηγόρων να παραδοθούν τα όπλα του μακελειού

Στις φυλακές οδηγούνται μετά τις απολογίες τους όλοι οι συλληφθέντες, μέλη των δύο οικογενειών ανάμεσα στις οποίες ξέσπασε η αιματηρή συμπλοκή στα Βορίζια. Πίσω από

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >