AD

Martin Yelland | Ο φωτογράφος φοράει ένα δόλωμα που συνδυάζεται με τα αληθινά πουλιά

Γράφει η Μανταλένα-Μαρία Διαμαντή

Ένα από τα τελευταία του ταξίδια περιελάμβανε κολύμβηση με αναπνευστήρα στο νησί Skomer, όπου φόρεσε ένα δόλωμα για να τραβήξει φωτογραφίες των πουλιών.

Υπάρχει το παλιό ρητό που λέει ότι αν δεν μπορείς να τους νικήσεις, πήγαινε μαζί τους. Ο φωτογράφος Martin Yelland ενσωμάτωσε αυτή την ιδέα στη λήψη εικόνων άγριας ζωής και ήταν τόσο διασκεδαστικό όσο και επιτυχημένο. Ενώ βρισκόταν σε ένα ταξίδι για κολύμβηση με αναπνευστήρα στο νησί Skomer στα ανοικτά της ακτής της Δυτικής Ουαλίας, φόρεσε ένα δόλωμα στο κεφάλι του ενώ πλησίαζε τα αληθινά πουλιά που κολυμπούσαν κοντά — και πέτυχε! Ο Yelland τράβηξε την περιέργεια των puffins, με αποτέλεσμα να βγουν συναρπαστικές φωτογραφίες που παρουσιάζουν ταυτόχρονα μια άποψη μέσα και έξω από το νερό.

Εκτός από ένα δόλωμα που ήταν κολλημένο στο κεφάλι του, ο Yelland είχε περισσότερα δόλώματα που μπορούσαν να κινούνται ελεύθερα στα νερά. «Μας είπαν να μετακινήσουμε τα δόλώματα», εξήγησε ο Yelland, «και αυτό ήταν που τράβηξε τα φουσκώματα κοντά. Ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχω κάνει ποτέ». Η «μαγική συνάντηση» αναδεικνύει το νησί Skomer, γνωστό για την αποικία των φουσκωτών του. Το 2015, υπήρχαν πάνω από 20.000 μεμονωμένα πτηνά στο φυσικό καταφύγιο 1,1 τετραγωνικών μιλίων.

Ο Yelland είχε πάντα έναν ιδιαίτερο δεσμό με το νερό. «Συνήθιζα να κάνω πολλές φωτογραφίσεις σερφ και κυκλοφόρησα το δικό μου DVD στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2008, πριν ανακαλύψω το πάθος μου για την άγρια ​​ζωή σε ένα ταξίδι για σέρφινγκ που τελείωσε το 2016».

Η φωτογραφία άγριας ζωής του Yelland οδήγησε το δρόμο σε άλλες εργασίες για τα ζώα. Αυτός και η σύζυγός του, Zoë-Elissa George Yelland, γράφουν παιδικά βιβλία βασισμένα στις φωτογραφίες του φωτογράφου. Εκείνος είναι ο συγγραφέας και η Zoë είναι η εικονογράφος. 

Martin Yelland
Puffin Decoys
Puffin Decoys
Puffin Decoys
Puffin Flying
Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Σι Τζινπίνγκ | «Η Κίνα θα αναλάβει δράση με τη Γαλλία για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία»

O πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, που μετέβη για επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία, δήλωσε ότι σκοπεύει «να αναλάβει δράση με την Γαλλία και ολόκληρη την

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χώρισαν Τσιτσιπάς-Μπαντόσα |Τίτλοι τέλους για το πιο διάσημο ζευγάρι του τένις

«Ύστερα από προσεκτική σκέψη και πολλές όμορφες στιγμές μαζί, ο Στέφανος και εγώ αποφασίσαμε να χωρίσουμε φιλικά τους δρόμους μας»΄έγραψε η Ισπανίδα τενίστρια   Τίτλοι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βραζιλία | Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι, χιλιάδες ξεσπιτώθηκαν από τις πλημμύρες

Σχεδόν 70.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά δεν έχουν νερό εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν τη νότια Βραζιλία.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >