AD

Oscar Oiwa | Σχέδιο μήκους 22 ποδιών εξερευνά τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα από 3 πόλεις και τον Θεό Δία

O  Oiwa καταγράφει διάφορα τα μέρη με ένα υπερρεαλιστικό στυλ, όπου τα εκτεταμένα σχέδια ενσωματώνουν μια ροή ανόμοιων εικόνων.

Γράφει η Μανταλένα-Μαρία Διαμαντή

Μερικές πόλεις νιώθουν ότι είναι μέρος σας. Είτε πρόκειται για την αρχιτεκτονική, τους ανθρώπους ή τον πολιτισμό, η σύνδεση που έχετε μπορεί να νιώσετε σαν προέκταση της ψυχής σας. Ο καλλιτέχνης Oscar Oiwa έχει αυτό το είδος ειδικής προσκόλλησης σε διαφορετικές πόλεις σε όλο τον κόσμο. Το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Τόκιο, το Παρίσι και η Νέα Υόρκη ενημερώνουν βαθιά το έργο του. Αποδεικνύεται στη νέα του έκθεση με τίτλο Μητρόπολη, το οποίο διαθέτει φανταστικές εκδοχές των πόλεων ζωγραφισμένες με μαρκαδόρο και κάρβουνο.

O  Oiwa καταγράφει αυτά τα μέρη με ένα υπερρεαλιστικό στυλ, όπου τα εκτεταμένα σχέδια ενσωματώνουν μια ροή ανόμοιων εικόνων. Το τρίπτυχο έργο του με τίτλο O Δίας βρίσκεται στο κέντρο της Μητρόπολης. Διαθέτει τις πόλεις Ρίο ντε Τζανέιρο, Τόκιο και Παρίσι και χρησιμοποιεί αναγνωρίσιμα στοιχεία να αναμειγνύουν αναμνήσεις, πραγματικότητες, όνειρα και γεωγραφία μαζί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ της ιστορίας λόγω της σύνδεσής τους τόσο με την αρχαία Ελλάδα όσο και με τον σύγχρονο κόσμο. Στον Δία, τα μέρη συγκλίνουν στις λεπτομέρειές τους καθώς τα εμβληματικά παιχνίδια καταλαμβάνουν τις πόλεις —σε αυτήν την περίπτωση, προσωποποιούνται ως ο Έλληνας θεός Δίας— όπως και στην πραγματική ζωή.

Υπάρχουν θετικές και αρνητικές επιπτώσεις όταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες έρχονται σε μια μητρόπολη. «Ο αντίκτυπος μεγάλων αθλητικών γεγονότων όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες στις μεγάλες πόλεις είναι εκτεταμένος», εξηγεί η Oiwa. «Επιφέρουν ανάπτυξη υποδομών, οικονομική ανάπτυξη, διεθνή έκθεση και κοινωνικο-πολιτιστικές επιπτώσεις, αφήνοντας μια διαρκή κληρονομιά. Ωστόσο, θέτουν επίσης προκλήσεις όπως υψηλό κόστος, περιβαλλοντικές επιπτώσεις και κοινωνικά ζητήματα που απαιτούν αποτελεσματική διαχείριση και προσεκτική πλοήγηση». Ο Oiwa αποτυπώνει αυτές τις αντιθέσεις στο μνημειώδες έργο του.

Με μήκος 22 πόδια, υπάρχουν πολλά να δείτε στον Δίας. Αν έχετε την ευκαιρία, δείτε αυτό το έργο καθώς και άλλα έργα του Oiwa στην έκθεσή του Μητρόπολη, που προβάλλεται στο Nowhere στη Νέα Υόρκη έως τις 16 Ιουλίου 2023.

Στο έργο του καλλιτέχνη Oscar Oiwa με τίτλο ο Δίας, έχει δημιουργήσει ένα εκτεταμένο σχέδιο με στυλό εμπνευσμένο από τις σύγχρονες πόλεις και τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Zeus Drawing by Oscar Oiwa

Παρίσι

Το τρίπτυχο έργο παρουσιάζει τρεις πόλεις με τις οποίες ο Oiwa αισθάνεται ιδιαίτερη σύνδεση και που έχουν επίσης φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Zeus Drawing by Oscar Oiwa

Ρίο Ντε Τζανέιρο

Το τεράστιο έργο έχει μήκος 22 πόδια.

Zeus Drawing by Oscar Oiwa

Ο «Δίας» στο σύνολό του

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Maria Montessori | Η ιστορία & ο δεκάλογος της εξαίρετης παιδαγωγού που απέρριψε το παραδοσιακό σχολείο

‘Τα παιδιά είναι σφηνωμένα στα θρανία σαν τις πεταλούδες καρφωμένες με πινέζες στα λευκώματα’ έλεγε η Maria Montessori η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από 70 χρόνια, στις 6 Μαΐου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σι Τζινπίνγκ | «Η Κίνα θα αναλάβει δράση με τη Γαλλία για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία»

O πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, που μετέβη για επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία, δήλωσε ότι σκοπεύει «να αναλάβει δράση με την Γαλλία και ολόκληρη την

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χώρισαν Τσιτσιπάς-Μπαντόσα |Τίτλοι τέλους για το πιο διάσημο ζευγάρι του τένις

«Ύστερα από προσεκτική σκέψη και πολλές όμορφες στιγμές μαζί, ο Στέφανος και εγώ αποφασίσαμε να χωρίσουμε φιλικά τους δρόμους μας»΄έγραψε η Ισπανίδα τενίστρια   Τίτλοι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >