AD

Audubon 2023 | Οι νικητές των βραβείων φωτογραφίας γιορτάζουν την ομορφιά των πουλιών

 Για 14η χρονιά, τα Audubon Photography Awards γιορτάζουν την τέχνη της φωτογραφίας πουλιών.

Γράφει η Μανταλένα-Μαρία Διαμαντή

Rock Pigeons του Liron Gertsman/Audubon Photography Awards/2023 Νικητής του Μεγάλου Βραβείου.
Τοποθεσία: White Rock, Βρετανική Κολομβία, Καναδάς
«Δύο περιστέρια κοιτούν αριστερά στο προφίλ, το καθένα με ένα πορτοκαλί μάτι σε θέα σε μαύρο φόντο. Το ένα πουλί σκουπίζει το άλλο, με τον λογαριασμό του χωμένο σε γκρι, πράσινα και μωβ ιριδίζοντα φτερά».

Στη 14η χρονιά τους, τα Βραβεία Φωτογραφίας Audubon προβάλλουν τους επαγγελματίες, τους ερασιτέχνες και τους νέους που δημιουργούν απίστευτα γραφικά πουλιών. Οι πρόσφατα ανακοινωθέντες νικητές της έκδοσης του 2023 επιλέχθηκαν από 2.200 συμμετέχοντες που ζουν και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ και σε οκτώ επαρχίες του Καναδά.

Στο τέλος, ο φωτογράφος άγριας ζωής Gertsman πήρε το μεγάλο έπαθλο. Ο Καναδός φωτογράφος, που έχει πτυχίο βιολογίας και οδηγεί φωτογραφικές περιηγήσεις σε όλο τον Καναδά, κέρδισε για το συγκινητικό του πορτρέτο δύο βραχοπεριστεριών. Ο Gertsman είναι μόλις 23 ετών, αλλά ήδη κάνει όνομα στον χώρο. Αφού κέρδισε την κατηγορία Professional στην έκδοση του 2022 του διαγωνισμού, κατάφερε να ανέβει στην κορυφή και να κερδίσει το χρηματικό έπαθλο των 5.000 $.

Ο ερασιτέχνης φωτογράφος Karen Blackwood ξεχώρισε για την εκπληκτική της φωτογραφία ενός πιγκουίνου με λουράκι πηγουνιού. Η εικόνα της με τον πιγκουίνο που βουτά από ένα παγόβουνο στα δροσερά νερά του Cierva Cove στην Ανταρκτική κέρδισε την κατηγορία Ερασιτεχνών. O Kieran Barlow, που κέρδισε την κατηγορία Νέων, δεν χρειάστηκε να ταξιδέψει μακριά από το σπίτι για τη βραβευμένη φωτογραφία του. Ο 18χρονος φωτογράφος από τη Μασαχουσέτη τράβηξε την απολαυστική φωτογραφία του από μια αμμουδιά να γλεντάει δίπλα στο νερό στην ακτή του Νιου Τζέρσεϊ.

Όλοι οι νικητές και οι τιμητικές διακρίσεις εξετάστηκαν στενά από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων κριτών που περιλαμβάνει φωτογράφους άγριας φύσης, οικολόγους και προσωπικό από την National Audubon Society. 

Chinstrap penguin diving from an iceberg into the water

Chinstrap Penguin by Karen Blackwood/Audubon Photography Awards/2023 Ερασιτέχνης Νικητής
Τοποθεσία: Κοντά στο σταθμό Esperanza στο Cierva Cove, Ανταρκτική
«Ένας πιγκουίνος Chinstrap, με τα φτερά απλωμένα, βουτάει από ένα παγόβουνο. Το κεφάλι κάτω, σχεδόν αγγίζει την επιφάνεια του νερού. Στο βάθος, ένα λευκό και μπλε παγόβουνο καλύπτεται με φρέσκο ​​λευκό χιόνι. Οι βαθιές χαραγμένες γραμμές στις πλευρές του παγόβουνου εμφανίζονται σαν hashtags πίσω από το μαύρο πουλί».

Sandpiper jumping on rocks

Dunlin by Kieran Barlow/Audubon Photography Awards/2023 Νικητής Νέων
Τοποθεσία: Barnegat Light, New Jersey, ΗΠΑ
«Μια αμμουδιά φαίνεται να πήδηξε από τα βράχια για να αποφύγει ένα εισερχόμενο κύμα. Τα φτερά του πουλιού είναι πίσω από το σώμα του, τα πόδια του ακριβώς πάνω από τον βράχο μπροστά σε ένα φόντο με σταγονίδια νερού από το σερφ».

Atlantic puffin sitting on craggy cliffside

Atlantic Puffin by Shane Kalyn/Audubon Photography Awards/2023 Professional Νικητής
Τοποθεσία: Νησιά Westman, Ισλανδία
«Ένα Atlantic Puffin κάθεται στην άκρη ενός απόκρημνου βράχου, με το κεφάλι του γυρισμένο προς τα αριστερά, το λευκό του στήθος σε έντονη αντίθεση με το γκρι φόντο. Πράσινα φύκια και μικρά μοβ αγριολούλουδα σκεπάζουν τον γκρεμό, διαλύοντας την κατά τα άλλα σκοτεινή εικόνα».

Female Baltimore Oriole sitting on a perch with grass in her bill

Baltimore Oriole by Sandra M. Rothenberg/Audubon Photography Awards/Νικήτρια του βραβείου Female Bird 2023
Τοποθεσία: Warren, PA, ΗΠΑ
«Ένα έντονο κίτρινο θηλυκό Baltimore Oriole με λεπτές ελαφριές κλωστές γρασιδιού που κρατιούνται στο χαρτοφυλάκιό της κουρνιάζει στο τέλος ενός κλαδιού και βλέπει προς τα δεξιά στο πλαίσιο. Τα νήματα κυματίζουν γύρω της, ελαφρώς εκτός εστίασης, μπροστά σε ένα θολό πράσινο φόντο».

Northern Hawk Owl Perched on the Top of a Snowy Tree

Northern Hawk Owl από τον Liron Gertsman/Audubon Photography Awards/2023 Professional Honourable Mention
Τοποθεσία: Thompson-Nicola, Βρετανική Κολομβία, Καναδάς
«Μια κουκουβάγια Northern Hawk κοιτάζει κατευθείαν στην κάμερα καθώς κουρνιάζει στην άκρη ενός δέντρου που καλύπτεται από παγετό. Τα σκούρα κουκουνάρια στα γυμνά κλαδιά ξεχωρίζουν σε λευκό φόντο, αντικατοπτρίζοντας το σχέδιο των σκούρων φτερών του στήθους της κουκουβάγιας.»

Tree swallos sitting on and flying around a cypress tree

Χελιδόνια δέντρων και φαλακρό κυπαρίσσι από τη Vicki Santello/Audubon Photography Awards/2023 Plants For Birds Τιμητική Μνεία
Τοποθεσία: Atchafalaya Swamp, Λουιζιάνα, ΗΠΑ
«Χιλιάδες δεντροχελιδόνια κάθονται σε δύο κυπαρίσσια σε ένα βάλτο, που μοιάζουν με φύλλα. Το ένα δέντρο είναι μεγαλύτερο στο πρώτο πλάνο και το άλλο είναι μικρότερο στο βάθος. Περισσότερα πουλιά πετούν γύρω από τα δέντρα, με τις σκούρες μορφές τους σε αντίθεση με τον μωβ και τον γαλάζιο ουρανό.»

Reddish Egret standing in shallow water while eating a fish

Reddish Egret του Nathan Arnold /Audubon Photography Awards/2023 Amateur Honourable Mention
Τοποθεσία: San Carlos Bay – Bunche Beach Preserve, Fort Myers, Florida, ΗΠΑ
«Ένα κοκκινωπό πουλί στέκεται σε ρηχά νερά σε ένα θολό κίτρινο φόντο, με το σώμα του στραμμένο προς τα αριστερά και τα φτερά του ανοιχτά πίσω του. Ένα μικρό ψάρι και σταγονίδια νερού αιωρούνται στον αέρα μπροστά από το ανοιχτό ράμφος του πουλιού».

Brown pelican on the water with shark swimming below

Brown Pelican by Sunil Gopalan/Audubon Photography Awards/2023 Νικητής Fisher Prize
Τοποθεσία: Εθνικό Πάρκο Γκαλαπάγκος, Εκουαδόρ
«Ένας καφέ πελεκάνος στην κορυφή του πλαισίου κάθεται στο νερό, με τα φτερά του τραβηγμένα πίσω από το σώμα του. Στο σκοτεινό νερό κάτω είναι η μισοφέγγαρη σιλουέτα ενός καρχαρία, με το ρύγχος του να αγγίζει σχεδόν τον πελεκάνο».

Gray Verdin bird perched on a cacti

Verdin and cane cholla by Linda Scher/Audubon Photography Awards/2023 Plants For Birds Νικητής
Τοποθεσία: Sweetwater Wetlands, Tucson, Αριζόνα, ΗΠΑ
«Ένας γκρι Verdin με ένα κίτρινο κεφάλι και ένα μικρό έμπλαστρο στο χρώμα της σκουριάς στο φτερό του στέκεται σε προφίλ σε ένα σπασμένο κλαδί κάκτων που είναι λευκό, καφέ και πράσινο. Το πουλί κουβαλάει μια ωχροπράσινη κάμπια στο ράμφος του».

A male Green-winged Teal sits on top of a female in the water

Green-winged Teal by James Fatemi/Audubon Photography Awards/2023 Youth Honorable Mention
Τοποθεσία: Huntley Meadows Park, Αλεξάνδρεια, Βιρτζίνια, ΗΠΑ
«Ένα αρσενικό Πράσινο Φτερό Τελ κάθεται πάνω από ένα θηλυκό στο νερό, με το ράμφος του φαίνεται να σπρώχνει το κεφάλι του θηλυκού προς τα κάτω. Το καφέ και πράσινο κεφάλι του ξεχωρίζει σε ένα κατά τα άλλα γκρι φόντο με θολές νιφάδες χιονιού γύρω από το πλαίσιο.»

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

«Επικίνδυνη κλιμάκωση» χαρακτηρίζει η Χαμάς την ισραηλινή εντολή εκκένωσης συνοικιών της Ράφας

Αντίστροφη μέτρηση για την περιοχή όπου έχουν καταφύγει πάνω από 1,2 εκατ. Παλαιστίνιοι – Αναγκαίο να χτυπήσουμε τη Ράφα, λέει το Ισραήλ στις ΗΠΑ Ένας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βρήκαν «καύσιμα» οι τράπεζες | Πάμε για νέο ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών και διανομή μερίσματος

Σιγουριά Χρήστο Μεγάλου και Παύλο Μυλωνά στις δηλώσεις τους στους αναλυτές για διανομή μερίσματος στις Γενικές Συνελεύσεις του Ιουνίου – Ψήφος εμπιστοσύνης από JP Morgan

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >