AD

Πριγκόζιν: «Δεν προελαύνουμε, οπισθοχωρούμε- Να σταματήσει το Κρεμλίνο να εξαπατά τον ρωσικό λαό»

Ο επικεφαλής της ομάδας Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν αμφισβήτησε την Παρασκευή τις δικαιολογίες της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία, επικρίνοντας την ανώτατη στρατιωτική αρχή της χώρας ότι «εξαπάτησε» τη ρωσική κοινωνία και τον Πούτιν.

Σε ένα βίντεο διάρκειας 30 λεπτών που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του στο Telegram, ο Πριγκόζιν απέρριψε τους ισχυρισμούς της Μόσχας ότι το Κίεβο σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση στα εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

«Δεν συνέβη τίποτα το εξαιρετικό την παραμονή της 24ης Φεβρουαρίου», είπε ο Πριγκόζιν.

«Ο εχθρός κατέλαβε το Πιατιχάτι, τα βόρεια του Ρομπότινε και το Ουροτζάινε, κάτι που σημαίνει ότι χάθηκαν μεγάλα τμήματα εδάφους» ανέφερε ο Πριγκόζιν.  

Μερικές εβδομάδες μετά την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης, το Κίεβο «προκάλεσε σοβαρές απώλειες στην πλευρά μας και προβλήματα που τα κατέπνιξαν, για τα οποία οι Ρώσοι δεν γνωρίζουν», πρόσθεσε, επικρίνοντας τους Ρώσους στρατιωτικούς αξιωματούχους, με τους οποίους συγκρούεται ανοιχτά εδώ και πολλούς μήνες.

«Όλα αυτά τα κρύβουν εντελώς από όλον τον κόσμο. Μια μέρα η Ρωσία θα ξυπνήσει και θα δει ότι η Κριμαία είναι ουκρανική. Αυτό είναι προδοσία των συμφερόντων της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε ο Πριγκόζιν.

«Όλα όσα κάνει η διοίκηση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης σήμερα είναι να κρύβει τα γεγονότα για να παραδίδει στη Μόσχα καλές αναφορές» και «να κοροϊδεύει τον ρωσικό λαό», συνέχισε ο Πριγκόζιν, οι άνδρες του οποίου πολεμούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου, κυρίως στην ανατολική Ουκρανία, και έχουν υποστεί βαριές απώλειες.

Στη ζώνη του Σαντοβέ, στα βόρεια του Τοκμάκ στην περιοχή της Ζαπορίζια «δεν υπάρχει διοίκηση, δεν υπάρχουν όπλα, ούτε πυρομαχικά», υποστήριξε.

Το Κίεβο έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα ότι απελευθέρωσε οκτώ κοινότητες ενώ η Μόσχα περιορίζεται να δηλώνει ότι ο στρατός της αποκρούει όλες τις ουκρανικές επιθέσεις.

Ο Πριγκόζιν κατηγόρησε τη στρατιωτική διοίκηση και τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ότι διαδίδουν πληροφορίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα: «οι πληροφορίες μπλοκάρονται, ο εχθρός προχωρά προς το Μολότσνιι Λιμάν», μια κοινότητα κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, στα νότια της Μελιτόπολης.

Η κατάληψη αυτού του χωριού θα επέτρεπε στον ουκρανικό στρατό να φτάσει στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, αποκόπτοντας ένα μέρος του ρωσικού στρατού. «Εάν ο εχθρός φτάσει στο Μολότσνιι Λιμάν, τότε όλα τα εδάφη που καταλάβαμε κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, θα επιστρέψουν στον εχθρό» προειδοποίησε ο Πριγκόζιν, αναφέροντας ένα καταστροφικό σενάριο για τη Ρωσία, ο δεδηλωμένος στόχος της οποίας είναι να καταλάβει όλη τη λεκάνη του Ντονμπάς και να παγιώσει την εξουσία της στα εδάφη που κατέλαβε στη νότια Ουκρανία.

«Το υπουργείο Άμυνας προσπαθεί να εξαπατήσει το κοινό και τον πρόεδρο και να περιγράψει την ιστορία ότι υπήρχαν τρελά επίπεδα επιθετικότητας από την ουκρανική πλευρά και ότι επρόκειτο να μας επιτεθούν μαζί με όλο το μπλοκ του ΝΑΤΟ», είπε ο επικεφαλής της Βάγκνερ.

«Η ειδική επιχείρηση ξεκίνησε για έναν εντελώς διαφορετικό λόγο».

Ο Πριγκόζιν είπε επίσης ότι η ηγεσία της Ρωσίας θα μπορούσε να είχε αποφύγει τον πόλεμο διαπραγματευόμενος με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντομίρ Ζελένσκι.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Guardian

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Sean «Diddy» Combs | Η συγνώμη του ράπερ για το βίντεο μπου τον δείχνει να χτυπά σκληρά την πρώην του

«Αισθανόμουν αηδιασμένος όταν το έκανα. Αισθάνομαι αηδιασμένος τώρα» είπε για την πράξη του Ο Sean «Diddy» Combs ζήτησε συγγνώμη την Κυριακή (19/5) για την επίθεση στην τότε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μητσοτάκης: Η πολιτική δεν είναι telemarketing

Βολές για τους «πατριώτες του καναπέ» και τα χριστιανόμετρα Συνέντευξη στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα τόσο στο εσωτερικό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Θρίλερ με το ελικόπτερο του Προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι

Θρίλερ με τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι, φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη.  Το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν είχε την Κυριακή «αναγκαστική προσγείωση», ανέφερε η κρατική τηλεόραση

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >