AD

Αntonio Segura| Ζωντανοί πίνακες ζωγραφικής διαφορετικών ζώων που ζουν αρμονικά μαζί σε ποικίλα τοπία

Η κλιματική κρίση είναι αναπόφευκτη και εισχωρεί σε σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής μας. Ο καλλιτέχνης Antonio Segura, γνωστός και ως Dulk, εκφράζει αυτή την ιδέα μέσα από τα πολύχρωμα έργα του που γιορτάζουν τη βιοποικιλότητα της φύσης και εξετάζουν τον χαμό της.

Γράφει η Μανταλένα-Μαρία Διαμαντή

Η κλιματική κρίση είναι αναπόφευκτη και εισχωρεί σε σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής μας. O καλλιτέχνης Antonio Segura, γνωστός και ως Dulk, εκφράζει αυτή την ιδέα μέσα από τα πολύχρωμα έργα του που τόσο γιορτάζουν τη βιοποικιλότητα της φύσης όσο και εξετάζουν τον χαμό της. Οι σουρεαλιστικοί πίνακές του εμφανίζονται στην έκθεσή του με τίτλο Heritage (Κληρονομιά), τώρα εκτίθεται στο Thinkspace στο Λος Άντζελες. Οι εικόνες είναι ζώων που φαίνονται να κοιτάζουν τι είναι πέρα ​​από αυτά. Μια ποικιλία πλασμάτων συνεννοούνται μεταξύ τους και κινούνται σε απίθανες αγέλες προς κάτι καλύτερο—ίσως προς γη που τους είναι πιο φιλόξενη.

Οι πολύχρωμες εικόνες φαλαινών, πουλιών, αλεπούδων και άλλων είναι συνδεδεμένες με τις ταξιδιωτικές αναμνήσεις του Dulk. Περιλαμβάνουν ταξίδια στη Βόρεια Καλιφόρνια για να δείτε τα γιγάντια δέντρα redwood, να πάτε στην έρημο νοτιοδυτικά και να δείτε τον αρκτικό κύκλο στην Αλάσκα. Ωστόσο, η μαρτυρία της μνημειώδους ομορφιάς κάθε τόπου χαρακτηρίζεται από μια αίσθηση ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια «μοιραία παλίρροια» που απειλεί να τα ξεπλύνει όλα. Ο Dulk το ανακοινώνει στο πλαίσιο της δουλειάς του.

Το τοπίο και τα ζώα στους ακρυλικούς πίνακες του Dulk περιλαμβάνουν επίσης σύμβολα του ιθαγενούς πολιτισμού. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στις σκηνές από ψυχρότερα κλίματα, που εμφανίζουν εμφανώς εμβλήματα ιθαγενών πληθυσμών. Παίρνουν τη διαχείριση της γης τους πολύ σοβαρά. Συμπεριλαμβάνοντας στο έργο του σύμβολα των ιθαγενών κοινοτήτων, ο Dulk μας υπενθυμίζει ότι ο δρόμος προς τα εμπρός είναι να κοιτάξουμε τις παραδόσεις του παρελθόντος και τους ανθρώπους που κατοικούσαν αρχικά στη γη.

Το Ηeritage είναι τώρα σε προβολή στο Thinkspace στο Λος Άντζελες έως τις 24 Ιουνίου 2023.

Surreal Painting by Dulk

“Grand Teton”

Acrylic Painting by Dulk

“Everglades”

Acrylic Painting by Dulk

“Φιόρδ Kenai”

Οι σουρεαλιστικοί πίνακές του εμφανίζονται στην έκθεσή του με τίτλοΚληρονομία, που τώρα εκτίθεται στο Thinkspace στο Λος Άντζελες.

Dulk Show at Thinkspace
Surreal Painting by Dulk

“Grand Canyon”

Surreal Painting by Dulk

“Everglades”

Οι εικόνες είναι ζώων που φαίνονται να κοιτάζουν τι είναι πέρα ​​από αυτά.

Surreal Painting by Dulk

“Acadia”

Surreal Painting by Dulk

“Glacier Bay”

“Smoky Mountains”

Μια ποικιλία πλασμάτων συνεννοούνται μεταξύ τους και κινούνται σε απίθανες αγέλες προς κάτι καλύτερο—ίσως προς γη που τους είναι πιο φιλόξενη.

Surreal Painting by Dulk

“Ηφαίστεια”

Οι πολύχρωμες εικόνες φαλαινών, πουλιών, αλεπούδων και άλλων είναι συνδεδεμένες με τις ταξιδιωτικές αναμνήσεις του Dulk.

Surreal Painting by Dulk

“Νησιά της Μάγχης”

Κληρονομία είναι τώρα έως τις 24 Ιουνίου 2023.

Surreal Painting by Dulk

“Denali”

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Θανάσης Πάτρας για ΑΝΤ1: «Δε μας είπαν να μείνουμε το Σαββατοκύριακο όλο το καλοκαίρι, αν μας έλεγαν αυτό, θα μέναμε»

Πρεμιέρα με την εκπομπή «Ώρα για ψυχαγωγία» έκανε στο OPEN χθες (20/10) ο Θανάσης Πάτρας. Με αφορμή το γεγονός μίλησε στην κάμερα της Super Κατερίνα,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τουρκία: Έκτη αναβολή της δίκης της κοινωνιολόγου Πινάρ Σελέκ

Η ερήμην δίκη ποταμός της Γαλλοτουρκάλας κοινωνιολόγου Πινάρ Σελέκ, που κατηγορείται για «τρομοκρατία», αναβλήθηκε σήμερα για έκτη φορά από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία, ανακοίνωσαν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Έρευνα του ΙΕΛΚΑ δείχνει ότι η Ελλάδα καταγράφει τις χαμηλότερες τιμές στο «καλάθι του νοικοκυριού» μεταξύ 8 ευρωπαϊκών χωρών

Οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν έως και 39% λιγότερο σε σχέση με τη Γερμανία και 38% λιγότερο από τη Γαλλία για το «καλάθι του νοικοκυριού» σύμφωνα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ελευσίνα: Σύλληψη τριών ατόμων για οπλοκατοχή, απειλή και εξύβριση – Ανάμεσα τους ένας ανήλικος

Στη σύλληψη τριών ημεδαπών, ηλικίας 17, 45 και 53 ετών, οι οποίοι κατηγουρούνται -κατά περίπτωση- για παράβαση του νόμων περί όπλων και περί φωτοβολίδων, απειλή,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ανοιχτό αφήνουν Μακρόν-Λεκορνί, το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού

Παραμένει ανοιχτή η πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος προκειμένου να επιλυθεί το θέμα της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, δήλωσε σήμερα Τρίτη (21/10), ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >