AD

Farrah Fawcett | Ο ξανθός ‘άγγελος’ που υπήρξε αμερικανική εμμονή και το άδικο τέλος του

Γνωστή για τους ρόλους της στο Charlie`s Angels, The Burning Bed, και πολλά άλλα, η Farrah Fawcett έφυγε από τη ζωή στις 25 Ιουνίου 2009, μετά από μια θαρραλέα και πολύ δημόσια τριετή μάχη με τον καρκίνο.

Γράφει η Μανταλένα-Μαρία Διαμαντή

Η Farrah Fawcett υπήρξε μια αμερικανική εμμονή, πολύ πριν κυριαρχήσουν οι Kardashians και ο κόσμος ξετρελαθεί με τις σταρ του Χόλιγουντ όπως η Scarlett Johansson, η Margot Robbie και η Jennifer Lawrence. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το pinup girl και ηθοποιός της δεκαετίας του `70 ήταν μια τεράστια διασημότητα στην εποχή της. Τη θυμόμαστε για τον ρόλο της ως Jill στην τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 1970 “Άγγελοι του Τσάρλι”  δίπλα στην Jacqueline Smith  και την Kate Jackson. την παγκοσμίου φήμης αφίσα με το μαγιό της και, φυσικά, τα εμβληματικά, εντυπωσιακά μαλλιά της. Η Fawcett ήταν κάποτε η απόλυτη στάρλετ, που θαύμαζαν και αγαπούσαν οι άνθρωποι παντού, όπως σημειώνεται. από τους Los Angeles Times μετά τον θάνατό της σε ηλικία 62 ετών το 2009, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

“Ό,τι καλό κάνεις, η ζωή θα στο επιστρέψει” έλεγε η Farrah Fawcett  και είχε απόλυτο δίκιο καθώς η δικαίωση έρχεται κάποια στιγμή… Αρκεί να ξέρει κανείς να περιμένει…

Η πανέμορφη,  λαμπερή με θελκτικό χαμόγελο γυναίκα, με αναστατωμένα ξανθά μαλλιά κι ακαταμάχητο αισθησιασμό, το Νο 1 sex symbol και πρότυπο μόδας, τη δεκαετία του 1970, μεγάλωσε στο Τέξας σε μια πλούσια οικογένεια με γαλλικές, αγγλικές και ινδικές ρίζες. 

Ο πατέρας της ήταν πετρελαιοπαραγωγός, η μητέρα της νοικοκυρά και εκείνη η αγαπημένη τους μικρότερη κόρη (από τις τρεις αδελφές). Σπουδάζει σε καθολικό σχολείο και όταν είναι μόνο 17 ετών κερδίζει τον τίτλο της Μις Τέξας με νέο όνομα. Farah αντί για Ferah. Ένα χρόνο αργότερα εγγράφεται στο Πανεπιστήμιο του Τέξας αλλά δεν ολοκληρώνει τις σπουδές της.  Ένας ατζέντης την είχε ξεσηκώσει να δοκιμάσει την τύχη της στο Χόλιγουντ. Και όπως έδειξε η ιστορία… δεν είχε άδικο.  Γίνεται το το Νo1 sex symbol ξεκινώντας  με διάφορα διαφημιστικά.  Η Fawcett έφυγε πολύ μακριά από τις ρίζες της στο Corpus Christi, στο Τέξας για να βρει την τύχη της. Ξεκίνησε να παίζει σε διαφημίσεις (ήταν πιο γνωστή ως το κορίτσι Wella Balsam). 

Το 1968 εμφανίζεται για πρώτη φορά στην τηλεόραση, σε ένα επεισόδιο της κωμικής σειράς “I Dream of Jeannie” (“Η Τζίνι και το τζίνι”). Συνεχίζει τις εμφανίσεις της στη μικρή οθόνη. Κατά τη διάρκεια ενός γυρίσματος συνάπτει ερώτικη σχέση με τον ηθοποιό Lee Majors , με τον οποίον παντρεύονται το 1973 αλλά χωρίζουν έξι χρόνια αργότερα και το διαζύγιό τους βγαίνει το 1982. Το 1976 είναι καθοριστική χρονιά για τη γοητευτική ηθοποιό, καθώς ξεφεύγει από την αφάνεια. Ο φωτογράφος Bruce Mack Broom της ετοιμάζει μια σειρά από πορτρέτα με τα μαλλιά της τραβηγμένα.  Η συγκεκριμένη φωτογράφιση έχει μεγάλη απήχηση και πραγματοποιεί πωλήσεις εκατομμυρίων. Στις 21 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς, προβάλεται στην   αμερικάνικη τηλεόραση η τηλεταινία “Charlie`s Angels”, με πρωταγωνίστρια την ίδια, την Jacqueline Smith και την Kate Jackson, όπου υποδύονται τρεις ιδιωτικούς ντετέκτιβ. 

Η  επιτυχία της ταινίας είναι απρόσμενη και τεράστια. Αυτό ωθεί τον μεγαλοπαραγωγό Aaron Spelling να τη μετατρέψει σε σήριαλ. Η μετάδοση του πρώτου επεισοδίου γίνεται στις 22 Σεπτεμβρίου του 1976 από το ABC  κερδίζει τις πρώτες θέσεις της ακροαματικότητας.

Η Farrah Fawcett γίνεται γρήγορα, εκτός από σύμβολο του σεξ σε όλο τον κόσμο και πρότυπο μόδας για τις γυναίκες. Και ποιός δεν θυμάται το χτένισμα “αλά Farrah Fawcet(Farrah Do, Farrah Hair) που ζητούσαν οι θαυμάστριές της στους κομμωτές. Η εντυπωσιακή ηθοποιός δεν έπαψε ποτέ να είναι προσγειωμένη, έχοντας συναίσθηση για την τεράστια επιτυχία του σήριαλ. 

“Όταν οι Άγγελοι του Charlie βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις της θεαματικότητας, πίστευα ότι αυτό οφειλόταν στην υποκριτική μας. Όταν, όμως, ανέβηκε στην κορυφή, πείστηκα ότι οφειλόταν στο ότι καμία από τις τρεις μας δεν φορούσε στηθόδεσμο”, δηλώνει σε συνέντευξή της το 1977,  αφού έχει αποχωρήσει από το σήριαλ,  προς μεγάλη λύπη των εκατομμυρίων θαυμαστών της.

H Farrah Fawcett ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Lee Majors από το 1973 και για εννέα χρόνια. Το 1982 είναι η χρονιά που γνωρίζει τον μεγάλο έρωτα στο πρόσωπο του ηθοποιού Ryan O’ Neal. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σχέση τους είναι θυελλώδης με τρομερά σκαμπανεβάσματα. 

 Παραμένουν μαζί μέχρι το θάνατό της χωρίς να παντρευτούν κι αποκτούν έναν γιο, τον Redmond O`Neal.

Η Farrah Fawcett αρνιόταν να ποζάρει γυμνή κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1970 και του 1980, γι` αυτό προκάλεσε μεγάλη αναταραχή όταν εμφανίστηκε στο τεύχος του Playboy. Το τεύχος όπου έγινε εξώφυλλο είχε ρεκόρ πωλήσεων τη δεκαετία του 1990, με περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα να πουλήθηκαν παγκοσμίως. Η Fawcett ήταν πενήντα ετών.

Στα βραβεία ΕΜΜΥ του 2006, η Farrah Fawcett κάνει θριαμβευτική εμφάνιση πλαισιωμένη από τους άλλους δύο “Αγγελους του Charlie” για να αποδώσουν φόρο τιμής στον Aaron Spelling. Η ηθοποιός λάμπει, δείχνοντας να έχει αφήσει πίσω της τα προβλήματα με διαφόρων ειδών ουσίες. Την ίδια στιγμή, μια σειρά αισθητικών επεμβάσεων μοιάζει να έχει διορθώσει τις διάφορες υπερβολές του παρελθόντος. Λίγες μέρες αργότερα, η Farrah Fawcett αρχίζει να μην αισθάνεται καλά. Αν και φανατική της υγιεινής διατροφής και της γυμναστικής, νιώθει ξαφνικά τις δυνάμεις της να την εγκαταλείπουν. Ξεκινά, λοιπόν, μια σειρά εξετάσεων στα μέσα Σεπτεμβρίου. Τα αποτελέσματα τη συγκλονίζουν. Η διάγνωση δείχνει καρκίνου του ορθού. Ο πρώτος στον οποίο στρέφεται για υποστήριξη δεν ήταν άλλος από τον πρώην σύντροφό της, Ryan O’Neal. Μπορεί να είχαν χωρίσει με άσχημο τρόπο στα τέλη της δεκαετίας του `90, αλλά τα τελευταία χρόνια η σχέση τους είχε αναθερμανθεί και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μιλούσαν για επανασύνδεση.  Όταν το 2001 ο ηθοποιός παθαίνει λευχαιμία, εκείνη στέκεται στο πλευρό του. Τώρα είναι η δική του σειρά να τη στηρίξει.

“Είναι τόσο δυνατή. Την αγαπάω ξανά από την αρχή”  δηλώνει ο Ο’ Neal. 

Σκεπτόμενη ότι δική της μάχη με τον καρκίνο και η απόφασή της να μείνει δυνατή, θα μπορούσε να βοηθήσει άλλους ανθρώπους που βρίσκονταν αντιμέτωποι με την ασθένεια, αποφασίζει να καταγράψει όλη τη μάχη με την ασθένεια σε ένα ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία της φίλης της Alana Stuart θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να μεταφέρει ένα μήνυμα αισιοδοξίας. 

Λίγους μήνες αργότερα, οι εξετάσεις δείχνουν ότι ο καρκίνος δεν έχει υποχωρήσει. Εκείνη όμως συνεχίζει να κινηματογράφει τα όσα της συμβαίνουν. Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στο NBC και σπάει ρεκόρ τηλεθέασης ραγίζοντας τις καρδιές ολόκληρης της Αμερικής.

“Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια μυστηριώδης, πεισματάρα, που φτιάχνει δικούς της κανόνες. Ο καρκίνος που έχω εγώ μέχρι τώρα είναι αγιάτρευτος. Δεν θέλω όμως να πεθάνω από αυτή την ασθένεια. Θέλω να ζήσω.” Με αυτές τις φράσεις ξεκινά η ηθοποιός την αφήγηση των δύο τελευταίων χρόνων της ζωής της. “Είναι μια πρόκληση για εμένα, μια πρόκληση για το χαρακτήρα και το θάρρος μου.” συμπληρώνει. 

Το ντοκιμαντέρ  κλείνει στα τέλη Απριλίου 2009, όταν πια η υγεία της Farrah Fawcett έχει χειροτερέψει τόσο όσο να μην επιδέχεται πια θεραπευτική αγωγή, παρά μόνο ανακουφιστική. 

Καθ`όλη τη διάρκεια της ταινίας, είναι σαφής η παρουσία του Ryan O’ Neal στο πλευρό της. “Οι ζωές μας έγιναν απλές, καθημερινές. Το μόνο που είχε σημασία ήταν να μένει δυνατή” λέει.  

 Καρπός του έρωτά τους υπήρξε ένας γιος, ο Redmont, ο οποίος κατρακυλά στον απατηλό κόσμο των ναρκωτικών. “Όταν ο γιος μας πήγε να τη δει, του είπα `μην κάνεις θόρυβο με τις χειροπέδες, μην καταλάβει ότι τις φοράς`” Η Farrah δεν γνωρίζει ότι ο γιος της είναι στη φυλακή κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών. Είναι ιδιαίτερα συγκινητική και συμβολική η κίνηση του Ryan για τη γυναίκα που αγάπησε στο τέλος της ζωής της, όταν ξυρίζει εκείνος τα δικά του μαλλιά για να την κάνει να νιώσει καλύτερα, αφού  είχε χάσει τα δικά της από τη θεραπεία. “Ποτέ δεν αγάπησα τη Farrah τόσο όσο αυτά τα δύο χρόνια. Δεν φοβάται, ποτέ δεν την είδα τρομαγμένη. Πίστευε ότι θα νικούσε…” 

Η Farrah Fawcett χάνει τη μάχη με την ασθένεια στις 25 Ιουνίου του 2009. Λίγες μέρες πριν ο Ryan O’Neal της κάνει επίσημη πρόταση γάμου την οποία εκείνη αποδέχεται. Η δική τους ιστορία  καταλήγει θυμίζοντας με τον πιο τραγικό τρόπο τον ήρωα που κάποτε υποδύθηκε στο “Love Story”.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πανελλαδικές 2024 | Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των εξετάσεων

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τραγωδία στην Θήβα | «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» μαρτυρούν οι γονείς για το νεκρό 18μηνο μωρό τους

Οι γονείς μέσα στον πόνο τους, περιμένουν τις απαντήσεις για το πώς έφυγε από τη ζωή το μωρό τους, στη Θήβα. Μιλούν για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα..

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >