AD

Thierry Legault | O αστροφωτογράφος που απαθανάτισε αστροναύτες σε διαστημικό περίπατο ενώ ο ISS διέσχιζε τον Ήλιο

Ο αστροφωτογράφος Thierry Legault απαθανάτισε πρόσφατα μια εντυπωσιακή θέα ενός διαστημικού περιπάτου κατά τη διάρκεια μιας διέλευσης του ISS.

Γράφει η Μανταλένα – Μαρία Διαμαντή

O αστροφωτογράφος Thierry Legault καλλιεργεί τις δεξιότητές του εδώ και πολλά χρόνια. Και όλες αυτές οι δεξιότητες ήταν χρήσιμες όταν ήρθε η ώρα να φωτογραφίσετε μια πρόσφατη στιγμή κατά την οποία ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) κινήθηκε πέρα ​​από τον Ήλιο. Οι εικόνες του Legault είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες γιατί δείχνουν επίσης δύο αστροναύτες σε έναν διαστημικό περίπατο καθώς κινούνταν για να εγκαταστήσουν νέα ηλιακά πάνελ στον ISS.

Πώς μπόρεσε λοιπόν να τραβήξει καθαρές εικόνες από αυτό το γεγονός, το οποίο διήρκεσε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο; Όλα ξεκινούν με προσεκτικό σχεδιασμό, όπως στράφηκε το ISS Transit Finder για να δει αν συνέβαινε κάτι κοντά στο σπίτι του στη Γαλλία. Μόλις επιβεβαίωσε ότι η διέλευση θα γινόταν μία ώρα μετά την έναρξη του διαστημικού περιπάτου, ήξερε ότι έπρεπε να είναι εκεί για να τραβήξει μια φωτογραφία.

Στο τέλος, οδήγησε έξι ώρες από το σπίτι του για να βρει την τέλεια θέση. Κατά την άφιξή του, ο Legault έψαξε την περιοχή για μια ώρα πριν βρει ένα μέρος με καθαρή θέα για να εγκαταστήσει τον εξοπλισμό του. Αυτό το μέρος απλά έτυχε να βρίσκεται στην άκρη ενός χωραφιού όπου οι μόνοι σύντροφοί του ήταν μερικές αγελάδες.

Ευτυχώς, ο καιρός ήταν με το μέρος του Legault και μπόρεσε να έχει μια καθαρή άποψη της διέλευσης χωρίς την παρέμβαση των νεφών. Τότε, ήταν απλώς θέμα συγχρονισμού. Δεδομένου ότι το συμβάν συμβαίνει τόσο γρήγορα, είναι αδύνατο να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα η κάμερα τη σωστή στιγμή. Ο Legault χρησιμοποιεί ένα προγραμματιζόμενο κουτί σκανδάλης με κεραία GPS που του επιτρέπει να ξεκινήσει την ακολουθία με ακρίβεια.

Ωστόσο, ακόμα και με καλό καιρό και όλα έχουν ρυθμιστεί σωστά, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μην λειτουργήσει. Είναι στιγμές όπως αυτή που ανεβάζουν την αδρεναλίνη του Legault, καθώς υπάρχει μόνο μία ευκαιρία να το πάρει σωστά. Και επειδή η διέλευση γίνεται πολύ γρήγορα για να τη δει κανείς στην οθόνη της κάμερας, δεν ξέρει ποτέ το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος.

«Πρέπει να αφαιρέσω την κάμερα από το τηλεσκόπιο και να παρακολουθήσω εκατό εικόνες μία προς μία για να ελέγξω αν ο ISS είναι εκεί, σε καλή θέση και ευκρινής».

Ευτυχώς για αυτόν (και για εμάς), όλος ο σχεδιασμός του απέδωσε καρπούς. Και τώρα, οι αστροναύτες Steve Bowen και Woody Hoburg έχουν μια μοναδική θέα στον διαστημικό περίπατό τους.

ISS Transit by Terry Legault

Thierry Legault Sitting in a Field Shooting an ISS Transit

ISS Transit by Terry Legault
ISS Transit by Terry Legault
ISS Transit with Sunspots by Thierry Legault

Thierry Legault:Δικτυακός τόπος

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση Αιγύπτου και Κατάρ για εκεχειρία στη Γάζα -Αρνητική η πρώτη αντίδραση του Ισραήλ

Η Χαμάς ανακοίνωσε πως αποδέχεται την πρόταση εκεχειρίας στη Γάζα από την Αίγυπτο και το Κατάρ.     Η ισλαμιστική οργάνωση ανέφερε σε ανακοίνωσή της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

«Επικίνδυνη κλιμάκωση» χαρακτηρίζει η Χαμάς την ισραηλινή εντολή εκκένωσης συνοικιών της Ράφας

Αντίστροφη μέτρηση για την περιοχή όπου έχουν καταφύγει πάνω από 1,2 εκατ. Παλαιστίνιοι – Αναγκαίο να χτυπήσουμε τη Ράφα, λέει το Ισραήλ στις ΗΠΑ Ένας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βρήκαν «καύσιμα» οι τράπεζες | Πάμε για νέο ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών και διανομή μερίσματος

Σιγουριά Χρήστο Μεγάλου και Παύλο Μυλωνά στις δηλώσεις τους στους αναλυτές για διανομή μερίσματος στις Γενικές Συνελεύσεις του Ιουνίου – Ψήφος εμπιστοσύνης από JP Morgan

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >