AD

Angelina Jordan | H νέα Amy Winehouse

Την πρώτη φορά που άκουσα την αισθαντική φωνή της να ερμηνεύει το “Love don’t let me go”, νόμιζα ότι άκουγα την Amy Winehouse

Tότε, αναζήτησα να μάθω ποια ήταν η γυναίκα πίσω από αυτή την σπάνια χροιά. Προς μεγάλη μου έκπληξη, η ώριμη, εκπληκτική φωνή ανήκε στην 17χρονη Angelina Jordan. Την έφηβη που η ερμηνεία της έγινε viral όταν πέρασε από οντισιόν για τη σεζόν του 2014 του Norway’s got talent σε ηλικία μόλις οκτώ ετών. Κι αμέσως τη θυμήθηκα…

Η Angelina γεννήθηκε στο Όσλο της Νορβηγίας και άρχισε να ακούει κλασικούς Αμερικανούς καλλιτέχνες της τζαζ όταν ήταν πολύ μικρή. Συνέχισε να βυθίζεται στην τζαζ και γύρω στην ηλικία των πέντε ετών ανακάλυψε την Ella Fitzgerald, τον Frank Sinatra και τον Louis Armstrong συνδυάζοντας λίστες αναπαραγωγής τζαζ στο Youtube. Η τζαζ επιρροή της Angelina ήταν εμφανής κατά τη διάρκεια της οντισιόν της και θα κέρδιζε την κορυφή ως το ταλέντο της Νορβηγίας, ερμηνεύοντας το  Summertime του George Gershwin.

Σε ηλικία μόλις 8 ετών, η ταλαντούχα Angelina συναρπάζει τον κόσμο με την χαρισματική φωνή της, ερμηνεύοντας κάποια από τα ωραιότερα τραγούδια που έχουν γραφτεί, ανάμεσα τους, Bohemian Rhapsody, Fly me to the moon, Summertime, My way, A million years ago, Love story, Yellow brick road.

Μετά τη νίκη στο σόου, η Angelina συνέχισε να εμφανίζεται και να αυξάνει τη δημοτικότητά της.  Τον Ιούνιο του 2014, ερμήνευσε το τραγούδι της Dinah Washington «what a different a day makes» για την εναρκτήρια εκπομπή του tv two «Allsang pa grensen».

Τον Σεπτέμβριο του 2014, η Angelina εμφανίστηκε στην αμερικανική τηλεόραση για πρώτη φορά τραγουδώντας το «Fly me to the moon» του Frank Sinatra στο «The View» του ABC. Τον Δεκέμβριο του 2014, η Angelina έκανε το ντεμπούτο της στην ηχογράφηση με την κυκλοφορία του τριών τραγουδιών maxi-single “My Christmas”, το οποίο περιλάμβανε τη δημοφιλή διασκευή της “White Christmas”.

Η Angelina παραχώρησε το ταλέντο της για να συγκεντρώσει εκατομμύρια δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τον Δεκέμβριο του 2014, η Angelina ερμήνευσε το «Fly me to the moon» στο Ein Herz für Kinder στο Βερολίνο, όπου βοήθησε να συγκεντρωθούν πάνω από 21 εκατομμύρια ευρώ για παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη. Αργότερα, τον ίδιο μήνα έπαιξε για τους νικητές του Νόμπελ Ειρήνης Malala Yousafzai και Kailash Satyarthi στον εορτασμό του Βραβείου Ειρήνης του Save the Children.

Η Angelina τραγουδά ξυπόλητη για τις εμφανίσεις της. Το 2015, η Angelina δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο, “Between Two Hearts” που εξηγεί τον λόγο που εμφανίζει ξυπόλητη. Σύμφωνα με το βιβλίο, η Angelina ταξίδευε στη Μέση Ανατολή με την οικογένειά της περίπου στην ηλικία των 6 ετών και συνάντησε ένα άστεγο κορίτσι που δεν είχε παπούτσια. Η Angelina έδωσε στο κορίτσι τα παπούτσια της και σε αντάλλαγμα, η κοπέλα υποσχέθηκε να προσευχηθεί για την Angelina να εκπληρώσει το όνειρό της να γίνει τραγουδίστρια. Από τότε, η Angelina έχει δεσμευτεί να εμφανίζει ξυπόλητη κάθε φορά που εμφανίζει δημόσια ως υπενθύμιση όλων των παιδιών στον κόσμο που χρειάζονται βοήθεια και υποστήριξη». 

Η Angelina έχει δημιουργήσει μια εντυπωσιακή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει ηχογραφήσει πάνω από 130 εξώφυλλα από περισσότερους από 80 διαφορετικούς καλλιτέχνες που έχει δημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα βίντεό της έχουν δημιουργήσει πάνω από μισό δισεκατομμύριο προβολές στο YouTube και σχεδόν 2 δισεκατομμύρια προβολές στο Facebook. Η Angelina δημιούργησε το κύριο κανάλι της στο YouTube, “Angelina Jordan Official”, τον Μάιο του 2014. Το κανάλι έχει αυτήν τη στιγμή πάνω από 647.000 συνδρομητές και διαθέτει μουσική που κυκλοφόρησε πρόσφατα καθώς και μερικές από τις εμφανίσεις της όλα αυτά τα χρόνια. Τον Ιούλιο του 2017, η Angelina δημιούργησε ένα δεύτερο κανάλι στο YouTube με το όνομα “Angelina Jordan Cover channel”, όπου δημοσιεύει πολλά από τα εξώφυλλά της, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης διασκευής της στο Adele`s Easy on me. Η Angelina είναι επίσης δημοφιλής στο Instagram με περισσότερους από 259.000 ακολούθους και τον Ιούνιο του 2021 εντάχθηκε στο Tik Tok όπου συνεχίζει να δημοσιεύει πολλά από τα εξώφυλλά της.

Η Angelina επέστρεψε στους διαγωνισμούς τηλεοπτικών ριάλιτι τον Απρίλιο του 2016 όταν ερμήνευσε το “Fly me to the Moon” στην πρώτη σεζόν του Little Big Shots.
Την επόμενη χρονιά ερμήνευσε το «What a Difference a Day Makes» στη βρετανική έκδοση του σόου. Τον Ιούνιο του 2017, ερμήνευσε το «I put a spell on you» στη γερμανική εκδοχή του σόου, Little big stars.

Τον Ιανουάριο του 2020, η Angelina εμφανίστηκε στη δεύτερη σεζόν του “America`s Got Talent: The Champions”. Πριν από την εμφάνισή της, η Angelina είπε στην κριτή Heidi Klum ότι περίμενε 10 χρόνια για να τραγουδήσει για τον Simon Cowell. Στην οντισιόν της, η τότε 13χρονη τραγουδίστρια ερμήνευσε το «Bohemian Rhapsody» των Queen.

IFrame
Η παράσταση κέρδισε στην Angelina ένα Golden Buzzer από την κριτή Heidi Klum και κέρδισε ένα ταξίδι απευθείας στον τελικό. Στον τελικό, η Angelina ερμήνευσε το «Goodbye Yellow Brick Road», του Elton John. Η παράσταση είχε θετική υποδοχή, αλλά η Angelina δεν έλαβε αρκετές ψήφους για να προκριθεί στην πρώτη πεντάδα του διαγωνισμού και αποκλείστηκε.

Μετά την αποβολή της Angelina τον Φεβρουάριο, η νεαρή ερμηνεύτρια συνέχισε την καριέρα της. Αυτή τη στιγμή κατοικεί στο Λος Άντζελες και τον Αύγουστο του 2020, η Angelina ανακοίνωσε ότι υπέγραψε με τη Republic Records. Κυκλοφόρησε το πρώτο της σινγκλ, “Million Miles”, τον Νοέμβριο του 2020, και αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 2 εκατομμύρια ροές στο Spotify. Το τελευταίο της σινγκλ, “Seventh Heaven”, κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2021 και έχει σχεδόν δύο εκατομμύρια ροές στο Spotify επίσης.

Τον Ιούνιο του 2022, μετά από μια παύση δύο ετών εξαιτίας του covid-19, η Jordan ξανάρχισε να τραγουδά μπροστά σε ζωντανό κοινό με μια εμφάνιση στο πρώτο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν του Allsang pa Grensen.

Τον Φεβρουάριο του 2023, μαζί με έναν Μαροκινο-Σουηδό παραγωγό δίσκων RedOne,ερμήνευσε τον ύμνο της FIFA του 2022 με τίτλο “We Are the Best” μπροστά σε ένα παγκόσμιο κοινό στο The Best FIFA Football Awards 2022. 

Μπορεί η Angelina να μην κέρδισε το America’s Got Talent, φαίνεται ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για μια επιτυχημένη μουσική καριέρα. Κατά τη γνώμη μου, είναι ένα από τα πρόσωπα που θα έχουν ιδιαίτερα ανοδική πορεία και θα απασχολήσουν σε μεγάλο βαθμό τη διεθνή μουσική σκηνή. 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι σε Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται ότι εξαπατήθηκαν και μοιράστηκαν τα στοιχεία της κάρτας τους και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με ένα τεράστιο δίκτυο e-shop καταστημάτων που έχουν ως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >