AD

Anjelica Huston & Jack Nicholson | Μια εύθραστη σχέση που διήρκησε 17 χρόνια

72 χρόνια πριν, στις 8 Ιουλίου του 1951 γεννήθηκε η διάσημη ηθοποιός που πίστευε ότι οι άνδρες αμύνονται όταν αισθάνονται ότι οι γυναίκες έχουν ανάγκη, και εκείνη χρειαζόταν αγάπη για πολύ καιρό.

Γράφει η Μανταλένα-Μαρία Διαμαντή

Eίναι μια από τις πιο εντυπωσιακές Αμερικανίδες ηθοποιούς και σκηνοθέτιδες. Η Anjelica Huston ανήκει στην τρίτη γενιά της οικογένειας της που κερδίζει Όσκαρ, διεκδικώντας το Όσκαρ Β` Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στη ταινία του 1985, “Η Τιμή των Πρίτζι” (Prizzi`s Honor) -ύστερα από τον πατέρα της John Huston, και τον παππού της, ηθοποιό Walter Huston.

“Η πρώτη μου εντύπωση για την υπέροχη ομορφιά ήταν ξανθιές με χλωμά μάτια, αλλά συνειδητοποίησα ότι σε νεαρή ηλικία δεν θα έδειχνα έτσι. Ήμουν απογοητευμένη, αλλά ήξερα ότι έπρεπε να κάνω κάτι με αυτό που είχα—μακριά πόδια, ανάστημα, την ικανότητα ενός χαμαιλέοντα να κάνει τον εαυτό μου ενδιαφέροντα ή απλό. Η ομορφιά είναι μεταβλητή.”

Η Anjelica Huston`s (Scribner), είναι μια οικεία αφήγηση μιας παιδικής ηλικίας που ήταν αξιοζήλευτη με πολλούς τρόπους – ο θρυλικός σκηνοθέτης πατέρας της, John Huston, και η εκπληκτική πρώην μπαλαρίνα μητέρα της, Ricki, συναναστράφηκαν με διάσημους ανθρώπους στη ζωή τους με αμύθητη περιουσία. Ωστόσο, η Huston ήταν συχνά μόνη ενώ οι γονείς της διασκέδαζαν ή ταξίδευαν. Και στα 17 της, η ζωή της ανατράπηκε όταν η μητέρα της πέθανε σε τροχαίο.

 “Ποτέ δεν ξεπέρασα τον θάνατο της μητέρας μου και δεν το περιμένω. Ήταν σαν κάτι να αδειάσει από μέσα μου που δεν μπόρεσα ποτέ να το ξαναπάρω. Είναι μια εξαφάνιση, ένα αναπάντητο ερώτημα.”έχει εξομολογηθεί.

Στα 21 της, τον Μάρτιο του 1973,  η Anjelica Huston άφησε την καριέρα της στο μόντελινγκ και μια ασταθή σχέση στη Νέα Υόρκη, έφτασε στο Λος Άντζελες  — και σχεδόν αμέσως ερωτεύτηκε τον Jack Nicholson.

“Νομίζω ότι οι άνδρες αμύνονται όταν αισθάνονται ότι οι γυναίκες έχουν ανάγκη, και εγώ χρειαζόμουν αγάπη για πολύ καιρό.”

Η  67χρονη σήμερα ηθοποιός, μέσα από το βιβλίο της :”Watch me: A memoir”, ζωντανεύει την έντονη ερωτική σχέση της μαζί του.

Το 1973 γνωρίστηκαν κι ένιωσαν αμέσως αμοιβαία και ακαταμάχητη έλξη. Νόμιζε ότι ήταν ο άντρας της ζωής της. Παραδέχεται πως ήταν πολύ ερωτευμένη με τον Nicholson αλλά εκείνος της ράγισε την καρδιά. Ο χαρακτηρισμός που αρμόζει στη σχέση τους είναι “θυελλώδης”. Ήταν δυσάρεστη η έκπληξη της Αντζέλικα όταν  συνειδητοποίησε ότι  επαναλάμβαναν την ίδια ιστορία με τους γονείς της.  Ο Nicholson, θεωρούταν ο “καζανόβας” της showbiz που δεν μπορούσε να μείνει με μια γυναίκα.

Την απατούσε κατά εξακολούθηση. Παρόλα αυτά, εκείνη δεν ήθελε να χωρίσουν κι έμεινε μαζί του 17 χρόνια. Το τέλος ήρθε όταν της ανακοίνωσε ότι είχε αφήσει έγκυο την ηθοποιό και μοντέλο Rebecca Broussard. Εκείνη, τότε κατέρρευσε από το σοκ.

Κάποτε του είχε πει “Αν είχες κότσια θα με παντρευόσουν” της απάντησε με τον πιο κυνικό τρόπο: “Να σε παντρευτώ; Θα αστειεύεσαι.”

Ωστόσο, όσο ήταν μαζί του, άρχισε να παίρνει πιο σοβαρά την υποκριτική και να παίζει μικρούς ρόλους  στο πλάι του.

“Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δύο φορές” ήταν η ταινία με την οποία η καριέρα της άρχισε να παίρνει ανοδική πορεία. Εμφανίσθηκε μαζί με τους Jack Nicholson και την Jessica Lange ενσαρκώνοντας τον πρώτο της μικρό μεν, αξιοσημείωτο δε, ρόλο.

Ποιός θα πίστευε ότι η ηθοποιός με την ισχυρή προσωπικότητα που ενσάρκωσε τη Morticia από την Οικογένεια Adams, θα ήταν τόσο αδύναμη στην προσωπική της ζωή…

IFrame
Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

H Πάουλα Μπαντόσα για τον χωρισμό με τον Στέφανο Τσιτσιπά | «Ήταν ο σωστός άνθρωπος τη λάθος στιγμή»

Συναισθηματικά δεν ήταν εύκολες οι τελευταίες ημέρες αλλά είμαι δυνατή, δήλωσε η Ισπανίδα τενίστρια   Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε στον χώρο του τένις ο χωρισμός του Στέφανου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

24χρονη δασκάλα κατηγορείται για αποπλάνηση 11χρονου μαθητή – Είχε φέρει δίπλα της το θρανίο του για να τον ακουμπάει

Το ανήλικο αγόρι επιβεβαίωσε ότι η 24χρονη δάσκαλα το είχε φιλήσει αρκετές φορές στην τάξη είτε μετά το τέλος των μαθημάτων ή όταν οι άλλοι μαθητές έλειπαν για φαγητό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >