AD

Μπράιαν Τζόνσον | Η πρώτη αποτυχία του μεγιστάνα που μάχεται τον χρόνο

Η προσπάθεια του δισεκατομμυριούχου Μπράιαν Τζόνσον, να νικήσει τον χρόνο δεν θα έχει ποτέ τα αποτελέσματα που θέλει, γιατί αναζητεί την λύση με λάθος τρόπο. Αλλού κρύβεται το μυστικό του Χρόνου και όχι εκεί που το ψάχνει.

Την πρώτη του «ήττα» στην προσπάθειά του να πολεμήσει το γήρας ανακοίνωσε ο Μπράιαν Τζόνσον, ο 45χρονος μεγιστάνας από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ που έχει γίνει viral για τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να σταματήσει τον χρόνο.

Ο Μπράιαν Τζόνσον ο δισεκατομμυριούχος που μάχεται τον χρόνο έχει γίνει επανειλημμένα θέμα στα Μέσα Ενημέρωσης, για τον τρόπο που προσπαθεί να αναστρέψει την πορεία του χρόνου, ακολουθώντας μια εξαντλητική ρουτίνα που ακολουθεί καθημερινά, με ένα ημερήσιο πρόγραμμα που θυμίζει στρατιωτική ρουτίνα. Μια ρουτίνα με καθορισμένες ώρες ύπνου και ξυπνήματος , αυστηρή διατροφή που δεν περιλαμβάνει τίποτα από όσα η επιστήμη θεωρεί ότι δεν κάνουν καλό στην υγεία μας και εντατικό πρόγραμμα καθημερινών ασκήσεων, που τις επαναλαμβάνει καθημερινά. Αναρωτιέται κανείς αν μια τέτοια προσπάθεια αξίζει τον χρόνο που σπαταλά, αφού η ζωή που ζει δεν περιλαμβάνει πια τίποτα αυθόρμητο.

Το λάθος που κάνει ο Τζόνσον, παρ’ όλο που η προσπάθεια του έχει κάποια θεαματικά αποτελέσματα, αν λάβει κανείς υπόψη του τις βιολογικές εξετάσεις που κάνει κάθε τόσο και που δείχνουν το σώμα του νεότερο, από ότι λέει η ηλικία του, είναι το ότι ο άνθρωπος είναι τρισυπόστατο Ον.

Έχει σώμα μυαλό και ψυχή. Και το μυστικό του χρόνου δεν κρύβεται στο σώμα μας, αλλά κυρίως στον εγκέφαλο και την ψυχή μας. Και το βασικό σφάλμα που κάνει είναι το ότι έχει συνέχεια στο μυαλό του, το ποια είναι η ηλικία του πραγματικά, αυτή που σχετίζεται με το πότε γεννήθηκε. Και γι’ αυτό, παρ’ όλο που κάνει καλά που φροντίζει το σώμα του, παρόλο που η προσπάθεια του είναι εμμονική, πράγμα που αποτελεί λάθος, δεν θα φτάσει ποτέ στο αποτέλεσμα που θέλει.

Ας δούμε όμως τι λέει η ειδησεογραφία για την τελευταία του προσπάθεια.

Όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο twitter το σχέδιο «blood boy» που περιελάμβανε μεταγγίσεις αίματος από τον 17χρονο γιο του δεν είχε κάποιο μετρήσιμο αποτέλεσμα.

«Δεν ανιχνεύθηκαν κάποια οφέλη» έγραψε στην ανάρτησή του ο Μπράιαν Τζόνσον περίπου δύο μήνες μετά την θεραπεία ανταλλαγής αίματος στην οποία συμμετείχε ο ίδιος, ο 17χρονος γιος του Τάλματζ και ο 70χρονος πατέρας του, Ρίτσαρντ.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Τζόνσον και από τους τρεις ελήφθη ένα λίτρο αίματος με το πλάσμα αίματος του 17χρονου Τάλματζ να «επιστρέφει» στις φλέβες του πατέρα του και το πλάσμα αίματος του 45χρονου Τζόνσον να μεταγγίζεται στις φλέβες του 70χρονου πατέρα του.

«Το πλάσμα από νεαρότερους μπορεί να είναι ωφέλιμο για μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα ή υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Στην περίπτωση μου δεν με ωφέλησε» έγραψε ο Τζόνσον χωρίς, όμως, να «κλείνει την πόρτα» στη συγκεκριμένη μέθοδο καθώς, όπως αναφέρει, «οι εναλλακτικές μέθοδοι ανταλλαγής πλάσματος ή τμημάτων νεαρότερου πλάσματος παραμένουν ελπιδοφόρες» καθώς αναμένονται οι μετρήσεις από τον 70-χρονο πατέρα του.

Ποιος είναι ο Μπράιαν Τζόνσον

Ο 45χρονος Μπράιαν Τζόνσον, ιδρυτής τριών εταιρειών βιοτεχνολογίας και επενδυτής σε πολλαπλάσιες startups, δεν έχει επιβάλει στον εαυτό του στρατιωτικής πειθαρχίας πρωινό εγερτήριο απλώς και μόνο για να πιάνει την ημέρα από τα μαλλιά, αλλά για να προλαβαίνει να εκτελεί με θρησκευτική ευλάβεια την πολύωρη και πολυδάπανη ρουτίνα του στην οποία ο ίδιος έχει επενδύσει την αντιστροφή της γήρανσης του οργανισμού του, άρα κατά μία έννοια την αιώνια νεότητα. Και η αλήθεια είναι πως δεν τα πηγαίνει άσχημα μέχρι τώρα.

Μέσα σε 18 μήνες έχει καταφέρει να κερδίσει 5 χρόνια ζωής, να διαθέτει καρδιά 37χρονου και στύση 20χρονου – όλα τους μετρημένα μέχρι κεραίας από ένα πολυμελές επιστημονικό δίκτυο που υποστηρίζει την προσπάθεια του Αμερικανού επιχειρηματία (και προφανώς οραματιστή) να προσφέρει το αθάνατο νερό στην ανθρωπότητα μέσω της εταιρείας Blueprint, την οποία ίδρυσε τον Οκτώβριο του 2021.

Ο Τζόνσον γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γιούτα, γαλουχήθηκε από Μορμόνους, θήτευσε και ο ίδιος ως ιεραπόστολος της Εκκλησίας του Ιησού και των Αγίων Τελευταίων Ημερών στη Λατινική Αμερική, και έμαθε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσφέρεις όταν μπορείς να σώσεις τον κόσμο.

Από το 2019 έχει επιβάλει στον εαυτό του μια σχεδόν στερητική ρουτίνα: πρωινό στις 7 το πρωί, βραδινό τέσσερις ώρες μετά (δηλαδή στις 11 το πρωί), καθόλου καφεΐνη, ούτε σταγόνα νερού και υγρών μετά τις 4 το απόγευμα ώστε να αποφεύγει τυχόν νυχτερινή ενούρηση που θα διατάρασσε τον ύπνο του, 60 λεπτά γυμναστικής κι άλλα τόσα διαλογισμού ημερησίως.

Why I Take 100+ Pills Every Day

Το αίμα, το σάλιο, τα ούρα, αλλά και τα 78 όργανα του σώματος του επιχειρηματία -ανάμεσά τους και το δέρμα του με μια καινοτόμα μέθοδο αναίμακτης και χωρίς σημάδια βιοψίας- περνούν από Συμπληγάδες κάθε δύο εβδομάδες ώστε η ομάδα που τον παρακολουθεί να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι λειτουργεί στην τιτάνια προσπάθεια αντιστροφής της γήρανσης και τι την υποσκάπτει. Οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει έστω και υπόνοια μείωσης των τελομερών αφαιρείται διά ροπάλου από την καθημερινή ρουτίνα και την αποκλειστικά χορτοφαγική διατροφή του.

Μέσα σε επτά μήνες υποστηρίζει ότι κατάφερε να μειώσει την επιγενετική ηλικία του κατά 5 χρόνια, ζυγίζει 74 κιλά, έχει ποσοστό σωματικού λίπους μόλις 6,9%, ιδανικό δείκτη μάζας σώματος (22,8), τεστοστερόνη σε επίπεδα που θα φθονούσαν πολύ νεότεροί του άνδρες (769), ενώ η VO2 του μετριέται σε 53,6.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

«Επικίνδυνη κλιμάκωση» χαρακτηρίζει η Χαμάς την ισραηλινή εντολή εκκένωσης συνοικιών της Ράφας

Αντίστροφη μέτρηση για την περιοχή όπου έχουν καταφύγει πάνω από 1,2 εκατ. Παλαιστίνιοι – Αναγκαίο να χτυπήσουμε τη Ράφα, λέει το Ισραήλ στις ΗΠΑ Ένας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βρήκαν «καύσιμα» οι τράπεζες | Πάμε για νέο ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών και διανομή μερίσματος

Σιγουριά Χρήστο Μεγάλου και Παύλο Μυλωνά στις δηλώσεις τους στους αναλυτές για διανομή μερίσματος στις Γενικές Συνελεύσεις του Ιουνίου – Ψήφος εμπιστοσύνης από JP Morgan

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >