AD

Νότης Μηταράκης | Σιδερόφρακτοι ιππότες με χρυσές ταυτότητες

Η χθεσινή εξ αγγελία του Νότη Μηταράκη για έφιππη αστυνομία είχε και σοβαρό και φαιδρό μέρος. Οι ταυτότητες και τα διαβατήρια που θα ακολουθήσουν σε λίγο, που θα έχουν και οι ιππότες της ασφάλτου αλλά και όλοι μας σε λίγο καιρό έχει μόνο σοβαρό μέρος.

Η χθεσινή εξαγγελία του Νότη για την δημιουργία έφιππης αστυνομίας, είναι αλήθεια ότι άφησε άφωνους τους συντάκτες που την παρακολούθησαν. Δεν άφησε όμως άφωνο, τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Μαρινάκη, που έσπευσε άμεσα να διορθώσει τον καινούργιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας ότι αυτή η πρόταση δεν είναι αποδεκτή.

Αυτό ξένισε κάποιους ακόμη περισσότερο, καθώς γνώριζαν ότι η σχετική πρόταση είχε ήδη απορριφθεί από το πρωί από την ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και έκανε πολλούς να αναρωτιούνται αν γι’ αυτό που κάποιοι θα μπορούσαν να θεωρήσουν ως πράξη αυτονόμησης – ακόμη δεν πήραμε την θέση – είναι ο περίφημος καύσωνας Κλέων, με τα σαραντάρια θερμοκρασίας, που ως γνωστόν επηρεάζουν την σκέψη και την ευθυκρισία μας και ποιος βάζει υποψηφιότητα για να γίνει Κλαίων.

Έφιππους αστυνομικούς δεν πρόκειται να αποκτήσουμε όπως έχει ας πούμε η Νέα Υόρκη, οι οποίοι δίνουν μια όψη όχι ιδιαίτερα αποτελεσματικής γραφικότητας και εν πάση περιπτώσει στην Αμερική έχουν αναμνήσεις από το Φαρ Ουέστ.

Ίσως αν το σκεφτούμε καλύτερα για να ενισχύσουμε την γραφικότητα και τις τουριστικές ατραξιόν της Αθήνας, να τους ντύναμε με μεσαιωνικές σιδηρόφρακτες πανοπλίες, που θα ενίσχυαν το αίσθημα ασφαλείας του απλού πολίτη.

Και μάλιστα για να σταματήσουν τα έκτροπα που συνήθως συμβαίνουν στην Πλατεία Συντάγματος της οποίας τα πλακάκια έχουμε πληρώσει χρυσά, την μέθοδο να υιοθετούσαν και οι αναρχικοί και λοιποί αντιεξουσιαστές και αντί να έχουμε βόμβες μολότωφ και δακρυγόνα, να γίνονται κανονικές κονταρομαχίες στην οδό Πανεπιστημίου, ανάμεσα στις δυο αντίπαλες πλευρές, ώστε να πάρουμε κάτι από την δόξα του Κάμελοτ και τους ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης του Βασιλιά Αρθούρου.

Όπως είπαμε όμως πιο πάνω υπάρχει και ένα θέμα που έχει να κάνει με τις καινούργιες ταυτότητες, μια δουλειά που όπως λέγεται έγινε με ανάθεση και με κόστος γύρω στα 500 εκατομμύρια.

Όπως όμως είδαμε στην πρόσφατη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, σ’ αυτόν τον κόσμο εκτός από εμάς υπάρχουν και Αμερικανοί και οι Γάλλοι και οι Γερμανοί, οι οποίοι ως γνωστόν έχουν τις δικές τους απόψεις, που καλά θα έκανε κανείς να τις παίρνει σοβαρά υπόψη του, μια και η σοφία τους είναι παγκοσμίως γνωστή.

Μετά τις ταυτότητες ως γνωστόν θα έρθει και το θέμα των διαβατηρίων, οπότε το θέμα γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο και δεν χρειάζεται να γίνει Γόρδιος Δεσμός, ώστε να αναγκαστεί κάποιος σύγχρονος Μέγας Αλέξανδρος να το κόψει με μια σπαθιά.

Τώρα που το σκέφτομαι καλό θα ήταν κάποιοι να αγοράσουν και μια πανοπλία από αυτές που λέγαμε πάρα πάνω για καλό και για κακό.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >