AD

Γουίμπλεντον | Η νέα γενιά απέναντι στους μύθους

Σήμερα το απόγευμα ο πιο συνεπής και δυνατός παίκτης της νέας γενιάς, ο 20χρονος Carlos Alcaraz, θα αντιμετωπίσει, τον Novak Djokovic, τον μόνο που έχει μείνει από τους μυθικούς Big Three, δηλαδή τον ίδιο, τον Roger Federer και τον Rafael Nadal, που διαμόρφωσαν το σύγχρονο τένις, σε έναν αγώνα που θα μείνει στην ιστορία.

 

Carlos Alcaraz και Novak Djokovic θα αναμετρηθούν σήμερα στις 16:00 ώρα Ελλάδας (Novasports Prime), σε έναν τελικό που ο νικητής τα παίρνει όλα: τον τίτλο του ιστορικότερου τουρνουά τένις στον κόσμο, αλλά και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Είναι σίγουρα ο τελικός που περίμεναν οι περισσότεροι, αφού τον τελευταίο χρόνο δεν χωράει αμφιβολία πως Djokovic και Alcaraz είναι οι δυο καλύτεροι τενίστες στον κόσμο. Ο Djokovic παραμένει αήττητος στα Grand Slams από την ήττα του πέρσι στα ημιτελικά του Roland Garros από τον Rafael Nadal, μετρώντας 27 διαδοχικές νίκες, αφού έκτοτε κατέκτησε το Wimbledon, το Australian Open και το Roland Garros, ενώ δεν συμμετείχε στο US Open.

O Alcaraz από την πλευρά του έχει μόνο μια ήττα τους τελευταίους 12 μήνες σε Grand Slam και αυτή ήταν στα ημιτελικά του Roland Garros τον προηγούμενο μήνα από τον Djokovic. Στο Australian Open δεν συμμετείχε, ενώ κατέκτησε το US Open.

Εκτός από το σερί του το στόχο του calendar-Year Grand Slam που κρατάει “ζωντανό”, ο Djokovic διεκδικεί και τον 5ο συνεχόμενο τίτλο του στο Wimbledon, όπου μετράει 34 διαδοχικές νίκες. Έχει να ηττηθεί στο All England Club από το 2017 και στο Centre Court συγκεκριμένα από το 2013, όταν έχασε από τον Andy Murray στον τελικό.

Αυτός ήταν και ο μόνος τελικός που έχει χάσει στο βρετανικό Slam, όπου πάει για τον 8ο τίτλο του (7-1 σε τελικούς) και την ισοφάριση του μεγάλου ρεκόρ του Federer.

Συνολικά, ο Djokovic στοχεύει στον 24ο Grand Slam τίτλο του, έχοντας αφήσει ήδη πίσω του τον Nadal με 22 και τον Federer με 20. Στην open era μοιράζεται το καλύτερο ρεκόρ σε άνδρες και γυναίκες με τη Serena Williams και μπορεί να φτάσει ακόμα και το ρεκόρ της Margaret Court σήμερα, το οποίο ήταν ένα ρεκόρ που συμπεριλαμβάνει μη επαγγελματικούς τίτλους.

Αυτός θα είναι ο 35ος τελικός σε Grand Slam για τον συγκλονιστικό Σέρβο τενίστα, που έχει ήδη το καλύτερο ρεκόρ σε άνδρες και γυναίκες, όλων των εποχών. Συνολικά στην καριέρα του θα είναι ο 134ος τελικός στο tour και θα διεκδικήσει τον 95ο τίτλο (94-39).

Ο Alcaraz από την άλλη, μπορεί να γίνει ο άνθρωπος που σταμάτησε τον Djokovic και αυτό καθόλου μικρό δεν θα είναι, δεδομένων των τρομερών σερί του Σέρβου. Ο Ισπανός, στα 20 του μόλις του χρόνια θα παίξει στον 2ο τελικό του σε ένα Slam μετά το US Open πέρσι, όπου κατέκτησε και τον τίτλο.

Τρέχει κι εκείνος ένα εντυπωσιακό σερί 11 νικών στο χορτάρι, αφού πριν πάει στο Wimbledon είχε κατακτήσει το 500άρι του Queen’s, που ήταν μόλις το 3ο τουρνουά στην επιφάνεια που έπαιξε στην καριέρα του! Έχει κάνει τρομερή προσαρμογή στο παιχνίδι του με τις πιο γρήγορες επιφάνειες του γρασιδιού, όπου έχει συνολικά δώσει 17 αγώνες στην καριέρα του και έχει κερδίσει τους 15 από αυτούς!

Συνολικά, θα είναι ο 15ος τελικός στην καριέρα του Alcaraz, που θα διεκδικήσει τον 12ο τίτλο του, έχοντας το πολύ εντυπωσιακό ρεκόρ 11-3 νίκες στους 14 προηγούμενους.

Όπως είπαμε, ο νικητής αυτού του αγώνα θα πάρει και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης αύριο, ενώ αυτή θα είναι η 3η τους αναμέτρηση στο tour, έχοντας από μια νίκη. Ο Alcaraz είχε κερδίσει τον Djokovic στα ημιτελικά της Μαδρίτης το 2022, ενώ ο Djokovic είχε κερδίσει τον Ισπανό πριν έναν μήνα στα ημιτελικά του Roland Garros, όπου γινόταν ένα μεγάλο ματς και το σκορ ήταν 1-1 σετ, όταν ο Carlos άρχισε να αντιμετωπίζει κράμπες και να “λυγίσει” τελικά χωρίς να μπορέσει να αντισταθεί σε 3ο και 4ο σετ.

Αυτή θα είναι η 1η φορά που θα παίξουν μαζί σε έναν τελικό και η πρώτη που θα παίξουν σε μια διαφορετική επιφάνεια από το χώμα.

Eκτός από τον τελικό του μονού ανδρών, σήμερα θα γίνει και ο τελικός του διπλού γυναικών, που θα κλείσει το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας στο Centre Court. Εκεί, οι Storm Hunter και Elise Mertens, No.3 στο ταμπλό, θα αντιμετωπίσουν τις πρωταθλήτριες του 2019, Barbora Strycova και Su-wei Hsieh.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (16/07):

Centre Court:
16:00 Carlos Alcaraz [1] v. Novak Djokovic [2] Novasports Prime
20:00 Hunter/Mertens [3] v. Hsieh/Strycova Novasports6HD

Alcaraz: “Αν θέλω να είμαι ο καλύτερος, πρέπει να κερδίσω τον Djokovic”

Carlos Alcaraz

 

Ο Carlos Alcaraz μίλησε για τον πολυαναμενόμενο τελικό του Wimbledon, όπου θα αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic, λέγοντας πως τον συναρπάζει η ιδέα ότι για να κερδίσει τον τίτλο πρέπει να περάσει από τον κάτοχο 23 Grand Slam τίτλων, αλλά και ότι θα πρέπει να μπει πιο χαλαρός στο ματς, για να μην του συμβεί αυτό που του είχε συμβεί στο Roland Garros.

“Το ότι παίζω εναντίον ενός θρύλου, όπως είναι ο Novak, μου δίνει επιπλέον κίνητρο. Πάντα λέω πως αν θέλεις να είσαι ο καλύτερος, τότε πρέπει να κερδίσεις τους καλύτερους. Και ο Novak αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος”, είπε ο Alcaraz στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Wimbledon, μετά τη νίκη του με 3-0 σετ επί του Daniil Medvedev.

“Θα ήταν φοβερό αν κερδίσω αυτόν τον τελικό, θα είναι μια από τις καλύτερες στιγμές τη ζωής μου. Ονειρεύομαι να κερδίζω εδώ από τότε που ξεκίνησα να παίζω τένις, οπότε θα είναι μια πολύ συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή. Για τον Novak θα είναι μια ακόμα μέρα στη δουλειά, αλλά για μένα θα είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής μου”, πρόσθεσε ο 20χρονος Ισπανός.

Ο Alcaraz είναι τον τελευταίο χρόνο με διαφορά ο δεύτερος πιο συνεπής παίκτης στα Slams μετά τον Djokovic, κάτι για το οποίο μίλησε και ο Σέρβος. Ωστόσο, γνώρισε τη μοναδική του ήττα σε Slam από τον Novak πριν μερικές εβδομάδες στο Roland Garros, σε ένα ματς που μπήκε με πολλή νευρικότητα, έβαλε πολύ περισσότερη ένταση απ’ όση έπρεπε στο σώμα του και τελικά κατέληξε να αντιμετωπίζει κράμπες για δυο ολόκληρα σετ, με αποτέλεσμα να ηττηθεί χωρίς να προβάλλει αντίσταση σε αυτά.

“Μεγάλωσα παρακολουθώντας τον Novak να παίζει. Είναι απίστευτος παίκτης, δεν έχει αδυναμίες. Είναι ένα θηρίο σωματικά και πνευματικά και έχει έναν συνδυασμό όλων όσων θαυμάζω σε έναν τενίστα. Ακόμα δεν ξέρω πως θα προσεγγίσω τακτικά το παιχνίδι, πρέπει να το σκεφτώ και να το συζητήσω με την ομάδα μου. Θα προσπαθήσω να μπω στο ματς πιο χαλαρός απ’ ότι ήμουν στο Roland Garros. Εκεί δεν απόλαυσα καθόλου το 1ο σετ και ξέρω πως πρέπει να το κάνω διαφορετικά. Πιστεύω πως θα πάνε καλύτερα τα πράγματα την Κυριακή.”

Κλείνοντας, ο Ισπανός αποκάλυψε πως συνεργάζεται με μια ψυχολόγο: “Με έχει βοηθήσει πολύ από τις αρχές του 2020 και θα μιλήσω μαζί της για να προετοιμαστώ γι’ αυτό τον αγώνα όσο καλύτερα γίνεται.”

 

Djokovic: “Η μεγαλύτερη πρόκληση που μπορώ να αντιμετωπίσω αυτή τη στιγμή”

Djokovic: "Η μεγαλύτερη πρόκληση που μπορώ να αντιμετωπίσω αυτή τη στιγμή"

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Carlos Alcaraz o Novak Djokovic, που είπε ότι αυτή τη στιγμή θα είναι δίχως αμφιβολία η δυσκολότερη πρόκληση που θα μπορούσε να έχει, λέγοντας πως περιμένει τον καλύτερο δυνατό τελικό.

“Αυτός ήταν ο τελικός που περίμεναν όλοι, πριν ακόμα ξεκινήσει το τουρνουά, και συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου μέσα. Ο Carlos είναι ένας πολύ νέος παίκτης, απίστευτα συνεπής, ακόμα και στο χορτάρι, που πιστεύω πως δεν το περίμεναν πολλοί αυτό, γιατί δίνει την εντύπωση πως το παιχνίδι του ταιριάζει καλύτερα στο χώμα και σε αργές επιφάνειες. Αλλά γνωρίζει πως να ανταπεξέρχεται σε κάθε πρόκληση που εμφανίζεται”, είπε ο Djokovic στις δηλώσεις που έκανε χθες στους δημοσιογράφους, μετά τη νίκη του με 3-0 σετ επί του Jannik Sinner για τα ημιτελικά του Wimbledon.

Και συνέχισε τα εγκωμιαστικά σχόλια προς τον αντίπαλό του στον τελικό: “Η συνέπειά του και η ικανότητα να προσαρμόζεται σε κάθε περίσταση είναι τα δυνατότερα σημεία της καριέρας του και το να το βλέπω αυτό σε κάποιον που είναι μόλις 20 ετών, είναι απίστευτο.

Είναι απίστευτος παίκτης και την ίδια στιγμή είναι ένα εξαιρετικό παιδί εκτός τερέν. Έχει υποδειγματική συμπεριφορά, σέβεται πολύ την ιστορία του αθλήματος, η οικογένεια και η ομάδα του είναι όλοι τους πολύ καλοί. Δεν μπορώ να πω τίποτα αρνητικό. Είδα μερικούς αγώνες του στο Queen’s και με εξέπληξε το πόσο καλά προσαρμόστηκε στο χορτάρι. Έχω την αίσθηση πως θα έχουμε τον καλύτερο δυνατό τελικό. Είμαστε και οι δυο σε καλή κατάσταση και διψασμένοι για δόξα.”

Ο Djokovic θα βρεθεί στον τελικό του Wimbledon για 9η φορά στην καριέρα του. Μόνο μια φορά έχει χάσει στον τελικό, από τον Andy Murray το μακρινό 2013, όταν είχε και την τελευταία του ήττα στο Centre Court! Διεκδικεί τον 8ο τίτλο του στο τουρνουά και τον 24ο σε Grand Slam διοργάνωση.

“Θέλω να κερδίσω αυτόν τον τίτλο και γνωρίζω πως θα είναι μια πρόκληση, η μεγαλύτερη πρόκληση που μπορώ να έχω αυτή τη στιγμή, σε σωματικό, πνευματικό και συναισθηματικό επίπεδο. Ο Carlos είναι ένας από τους πιο γρήγορους παίκτες στο tour και μπορεί να κάνει τα πάντα στο γήπεδο,ενώ γνωρίζω και πως θα έχει μεγάλο κίνητρο. Θεωρώ όμως πως είμαι ένας πολύ ολοκληρωμένος τενίστας.”

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >