AD

John Kennedy Jr & Carolyn Bessette | Η ολέθρια σχέση & το πρόωρο τέλος

 

24 χρόνια πριν, στις 16 Ιουλίου του 1999 το διάσημο ζευγάρι χάθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα επιβεβαιώνοντας έτσι την κατάρα των Kennedy.

 

 

Γεννημένος στις 25 Νοεμβρίου 1960, στην Ουάσιγκτον DC, ο John F. Kennedy Jr.  θα γινόταν το πρώτο παιδί που  αποκαλούσε τον Λευκό Οίκο σπίτι του.

Πολύ πριν μεγαλώσει και γίνει ο πιο περιζήτητος εργένης της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του `80 και του `90, ο Κennedy ήταν βαθιά ενσωματωμένος στην ιστορία της Αμερικής μέσω της τραγωδίας που βίωσε η οικογένειά του. Από τότε που δολοφονήθηκε ο πατέρας του, στις 22 Νοεμβρίου του 1963. Τρεις ημέρες αργότερα, στα τρίτα γενέθλιά του, η εικόνα του Kennedy να χαιρετά δίπλα στο φέρετρο του πατέρα του θα ήταν μια από τις πιο συγκλονιστικές εικόνες της ζωής του.

Τρεις δεκαετίες αργότερα, το βράδυ της 16ης Ιουλίου 1999, θα έβρισκε τον τραγικό χαμό του όταν κατά λάθος πέταξε με το αεροπλάνο του πάνω από στα σκοτεινά νερά του Ατλαντικού Ωκεανού στα ανοιχτά του Martha`s Vineyard, της Μασαχουσέτης με προορισμό τον γάμο μιας ξαδέρφης του. Μαζί του πετούσε η σύζυγός του, Carolyn Βessette και η μεγαλύτερη αδερφή της, Lauren Bessette. Κανείς δεν επέζησε. Ο Kennedy ήταν μόλις 38 ετών.

«Είναι δύσκολο για μένα να μιλήσω για μια κληρονομιά ή ένα μυστήριο», είπε κάποτε ο Kennedy κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης το 1993. «Είναι η οικογένειά μου. Είναι η μητέρα μου. Είναι η αδερφή μου. Είναι ο πατέρας μου, είμαστε οικογένεια όπως κάθε άλλη».

Κατά ειρωνικό τρόπο, ο πρόωρος θάνατος του Kennedy φαινόταν να ενίσχυσε αυτή τη βαριά —μπορεί να πουν κάποιοι, σκοτεινή— «κληρονομιά ή μυστήριο» .

 “O κόσμος μου λέει ότι μπορώ να γίνω ένας σπουδαίος άνθρωπος. Εμένα αυτό που πραγματικά με ενδιαφέρει είναι να είμαι ένας καλός άνθρωπος.” John Kennedy Jr

Ήταν Παρασκευή, 16 Ιουλίου 1999 όταν ο μοναχογιός του John Fitzgerald Kennedy, ο «πρίγκιπας»της Αμερικής, έχασε τη ζωή του στα 39 του χρόνια, σε αεροπορικό δυστύχημα με το Piper Sarratoga, ανοιχτά από το Martha’s Vineyard. Μαζί τoυ η σύζυγός του Κάρολιν και η αδελφή της Λόρεν.

Ας θυμηθούμε την ιστορία του ζευγαριού, με βάση το βιβλίο του Edward Klein, ο οποίος πίστευε στην “κατάρα των Kennedy”. Στο βιβλίο του : “Η κατάρα των Kennedy: Γιατί η τραγωδία καταδιώκει την Πρώτη Οικογένεια της Αμερικής, για 150 χρόνια” (“The Kennedy Curse: Why Tragedy Has Haunted America’s First Family for 150 years”), κάνει μια αποκαλυπτική αναδρομή στην ιστορία της οικογένειας. Όποιος το έχει διαβάσει, αναμφίβολα, βρίσκει ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τα κεφάλαια εκείνα που αναφέρονται στους πρόωρα χαμένους John και Carolyn Bessette Kennedy.

«Η κατάρα των Kennedy: Γιατί η τραγωδία καταδιώκει την Πρώτη Οικογένεια της Αμερικής, για 150 χρόνια». Σύμφωνα με το βιβλίο του Klein το ζευγάρι -John & Carolyn Bessette Kennedy – όδευε προς τη διάλυση, πριν τους προλάβει ο θάνατος…

Οι αποκαλύψεις που ακολουθούν επιβεβαιώνουν τη ρήση “ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός”, καθώς δίνουν μια εντελώς διαφορετική εκδοχή από αυτή του παραμυθένιου ζευγαριού από αυτήν που απεικονίζουν οι φωτογραφίες.

“Θέλω να κάνω παιδιά, αλλά κάθε φορά που θέτω το ζήτημα στην Carolyn , εκείνη αρνείται να κάνουμε έρωτα. Είναι αδύνατο να μιλήσεις μαζί της για οτιδήποτε! Είμαστε, πλέον, σαν δύο ξένοι. Έχω φτάσει στα όριά μου μαζί της! Πρέπει να σταματήσει διαφορετικά θα οδηγηθούμε στο διαζύγιο.”

Τα λόγια αυτά ειπώθηκαν από τον John Kennedy Jr -σε τηλεφωνική επικοινωνία με ένα φίλο του- δύο μέρες πριν το τραγικό δυστύχημα, γράφει ο Edward Klein.

Έχουν περάσει χίλιες μέρες από τότε που το ζευγάρι έχει ανταλλάξει γαμήλιους όρκους. Τώρα, όμως, ζουν χωριστά. Εκείνος στο Στάνχοουπ – ένα από τα πιο μοντέρνα ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης, στην Πέμπτη Λεωφόρο, απέναντι από το Metropolitan Museum of Art. Εκείνη στο λοφτ τους στην περιοχή της Τραιμπέκα.

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί στις 21 Σεπτεμβρίου του 1996, σε ένα μικρό νησί στις ακτές της Τζόρζια, προκειμένου να αποφύγει τα φωτογραφικά φλας. Θεωρείται ο πιο συζητημένος γάμος εκείνης της χρονιάς.

Οι ετοιμασίες γίνονται με τη μυστικότητα μιας στρατιωτικής επιχείρησης. Προσκεκλημένοι είναι μόνο λίγοι φίλοι και τα μέλη της οικογένειας. Όλα μοιάζουν να πηγαίνουν θαυμάσια, μέχρι τη μέρα του γάμου, όταν η Carolyn επιχειρεί να φορέσει το αξίας 40.000 δολαρίων κρεπ μεταξωτό νυφικό και ανακαλύπτει πως δεν μπορεί να το περάσει από το κεφάλι της. Όσο και να προσπαθεί είναι αδύνατο, και υπό την πίεση της στιγμής παθαίνει υστερία και αρχίζει να φωνάζει σε όσους παραβρίσκονταν. Ο Gordon Henderson, γνωστός σχεδιαστής μόδας, την οδηγεί στο μπάνιο, βάζει ένα μαντήλι στο κεφάλι της και καταφέρνει να της φορέσει το νυφικό. Έπειτα κάθεται σε μια καρέκλα προκειμένου να τη βάψουν και να τη χτενίσουν από την αρχή. Καθυστερεί δύο ολόκληρες ώρες να πάει στο γάμο της. Κουμπάρος της είναι ο Anthony Radziwił, ξάδελφος και καλύτερος φίλος του John.JFK Jr. and Carolyn Bessette`s Wedding Photographer Looks Back 20 Years  Later

Μετά το τέλος του μυστηρίου, ο John του εξομολογείται πως δεν έχει υπάρξει ποτέ τόσο ευτυχισμένος στη ζωή του. Ο περιζήτητος εργένης που θα μπορούσε να έχει όποια γυναίκα ήθελε, διάλεξε την Carolyn . Όχι κάποια διάσημη ή πλούσια ή από σημαντική οικογένεια. Η σύντροφός του, όμως, διαθέτει άλλα χαρίσματα : εξαιρετική ομορφιά, μοναδική αίσθηση του στυλ και κυρίως ισχυρό μυαλό.

Από την πρώτη στιγμή που ο John την είδε, την ερωτεύτηκε παράφορα. “Δε σταματούσε να την αγγίζει. Της χάιδευε συνέχεια τα μαλλιά” διηγείται ένας φίλος στον Edward Klein.

“Mε ελκύουν οι δυναμικές γυναίκες, όπως ήταν η μητέρα μου.” εκμυστηρεύεται ο John. Η Carolyn όμως, δεν ήταν μόνο δυναμική, αλλά και καταπιεστική -σύμφωνα με τους κοινούς τους φίλους. Κάποιοι, μάλιστα, πίστευαν ότι ο John παρέβλεπε τα ελαττώματά της, γιατί τυφλωνόταν από το λαμπερό «στύλ Jackie» που είχε. Απέπνεε ένα αέρα μυστηρίου, ακριβώς όπως και η μητέρα του. Αυτό το στοιχείο ξετρέλαινε τα media και εξίταρε τον John. Και…όπως και η Jackie, έτσι και η σύζυγός του ήθελε να τον ελέγχει, γεγονός που τον έκανε να νοιώθει ασφαλής και προστατευμένος.

Πολλοί σπεύδουν να παρομοιάσουν τη ζωή της σαν μια παραλλαγή της Σταχτοπούτας, όπως ακριβώς και στην περίπτωση της πριγκίπισσας Diana. Μόνο που στην πραγματικότητα, αποδείχθηκε παραμύθι με πολύ κακό τέλος. Μια ένωση που, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, κατέληξε στην καταστροφή.

Μετά την επιστροφή του ζευγαριού από το μήνα του μέλιτος, το φθινόπωρο του 1996, ένα σμήνος από φωτορεπόρτερ είναι κατασκηνωμένο στην είσοδο της πολυκατοικίας του, στον αριθμό 20, της North Moore Street, στην περιοχή Τραιμπέκα, του Μανχάταν.

Ο John, βλέποντας την Carolyn φανερά τρομοκρατημένη από τον όχλο, προσπαθεί να την προστατέψει, ζητώντας ευγενικά από τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους να φύγουν και να κρατήσουν τις αποστάσεις – μέχρις ώτου εκείνη να συνηθίσει το νέο της ρόλο, στη διασημότητα. Αποδεικνύονται μάταιες οι εκκλήσεις του.

Οι φωτογραφίες της Carolyn αρχίζουν να εμφανίζονται παντού και ο κόσμος της μόδας είναι φανερά ενθουσιασμένος μαζί της. “Σύγχρονη ιέρεια του στυλ- διάδοχος της Jackie O’ ” χρίζεται από το διευθυντή του γυναικείου περιοδικού Woman’s Wear Daily. H Anna Wintour της Vogue, και η Elizabeth Jane Tilberis  τoυ Harper’s Bazaar, της ζητάνε να ποζάρει για τα εξώφυλλα των περιοδικών τους. Η Carolyn εργάζεται στο γραφείο δημοσίων σχέσεων του οίκου Calvin Klein, γνωρίζει πολλά για τον κόσμο της μόδας και οι στυλιστικές της επιλογές είναι πάντα εξαιρετικές.

Δεν είναι τυχαίο που ο Ralph Lauren θέλει να την προσλάβει ως μόνιμη μούσα του. “Κάθε φορά που σχεδιάζεις κάτι, ή δημιουργείς κάτι, να σκέφτεσαι την Carolyn Bessette !” συμβουλεύει έναν από τους στενούς βοηθούς του.

Ο John ήταν νάρκισσος , συνηθισμένος με τα φώτα της δημοσιότητας και την προβολή. Σαν να ήταν “ερωτευμένος” με το “φακό” κι εκείνος μαζί του. Δεν ήταν λίγες οι φορές που προκειμένου να τραβήξει την προσοχή των media, υπέκυπτε σε επιδεικτικές συμπεριφορές. Χαρακτηριστική ήταν η γυμνή του εμφάνιση από τη μέση και πάνω, στο Central Park.

Η Carolyn  αντιθέτως, δεν μπορεί να αντέξει και να διαχειριστεί την εξονυχιστική αδιακρισία από τη μεριά του Τύπου, που συνοδεύει τη διασημότητά της.

“Κάνει τον εαυτό της να μοιάζει με τον Κουασιμόδο”, παραπονέθηκε κάποτε ο Calvin Klein. Ο λόγος; Όταν φωτογράφοι την πλησιάζουν στο δρόμο, εκείνη στρέφει τα μάτια της στο πάτωμα και φέρνει τους ώμους της προς τα μέσα.

Η Carolyn κάνει τα πάντα να αποφύγει τους παπαράτσι. Δεν είναι τυχαία η επιθυμία της να κρατήσει τα σχέδια της για το γάμο μυστικά, καθώς και η επιλογή ενός ανέγγιχτου από πολιτισμό νησιού, για την ανταλλαγή όρκων αγάπης.

Μην μπορώντας να βρει την ηρεμία της από το κυνηγητό των παπαράτσι, ζητά καταφύγιο στο διαμέρισμα του Gordon Henderson, στο West Village.. Το φιλικό της περιβάλλον καταλάβαινει πως δεν αντέχει την πίεση της διασημότητας. Έχει αρχίσει να έχει κλασικά συμπτώματα κατάθλιψης. Προτιμά να είναι κλεισμένη στο διαμέρισμά τους και συχνά κλαίει. “Μεμψιμοιρώντας για την τύχη της, να είναι η σύζυγος του πιο διάσημου άντρα της Αμερικής”, γράφει η διάσημη columnist Lise Smith.

Σύμφωνα πάντα, με το συγγραφέα του βιβλίου, Klein, η Carolyn δεν αγαπούσε καθόλου το διαμέρισμα της North Moore Street. Στενός της φίλος λέει χαρακτηριστικά: “Το μισούσε. Δεν της άρεσε η τοποθεσία. Και ο John το είχε διακοσμήσει πολύ άσχημα. Ήταν πολύ ψυχρό, σαν εργένικο διαμέρισμα.”

“Η ζωή του John ήταν περίπλοκη, γεμάτη φιλίες και γνωριμίες, αλλά η Carolyn δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει σε αυτό. Δεν ήθελε να βγαίνει έξω. Αδιαφορούσε για τους φίλους του John, δεν εμφανιζόταν όταν τους καλούσε σε δείπνο, αρνιόταν να πάει στα σπίτια τους. Έκοψε έτσι πολλές γέφυρες.” λέει στενός της φίλος στο συγγραφέα.

Οι γονείς της Carolyn είχαν χωρίσει. Ίσως έτσι δικαιολογείται η ευαισθησία της σε κάθε δείγμα ανδρικής εγκατάλειψης. Ο Edward Klein αναφέρει:

“Στο μυαλό της, ο John την είχε προδώσει, με την απόφασή του να διαθέτει τόσο πολύ από το χρόνο του στο πολιτικό περιοδικό “George”, το οποίο είχε εκδώσει. Μία φορά, του είχε στείλει στο γραφείο ένα φαξ που έγραφε : ‘Σε παρακαλώ γύρνα σπίτι τώρα, σε χρειάζομαι.’ Εκτός αυτού, την ενοχλούσε που ο John είχε επιστρέψει σε κάποιες από τις εργένικες συνήθειές του: Πήγαινε αργά το βράδυ στο γυμναστήριο, ή έφευγε με τους φίλους του, για να κάνει καγιάκ, ή – όπως υποψιαζόταν εκείνη- για να συναντήσει γυναίκες πίσω από την πλάτη της. Μια φορά, ο John γύρισε σπίτι και βρήκε την Carolyn ξαπλωμένη στο πάτωμα, μπροστά στον καναπέ, να σνιφάρει, με άδειο βλέμμα, κοκαίνη, μαζί με μία παρέα γκεί σχεδιαστών μόδας, στυλιστών και μοντέλων. Χωρίς να ζητήσει την άδεια του John, η Carolyn έδωσε κλειδιά του διαμερίσματος σε φίλους της, ώστε να μπορούν να έρχονται όποτε ήθελαν. “Είσαι κοκαινομανής!” της είπε εκείνο το βράδυ, σύμφωνα με τους παρευρισκομένους. Οι φίλοι της στη μόδα υποστήριζαν πως, η Carolyn ήταν τακτικός χρήστης ναρκωτικών.

Ένας γνωστός της που εργαζόταν στο “George” αποκαλύπτει στον Edward Klein πως η Carolyn είχε “πολύ βρώμικο στόμα” και καθόλου σεβασμό. “Αποκαλούσε τον John ‘αδελφή’ όλη την ώρα” λέει χαρακτηριστικά. Είχαν συχνούς καβγάδες κι αρκετά βίαιους. Ο John έλεγε στο φιλικό του περιβάλλον ότι ένοιωθε παγιδευμένος σε αυτή την σχέση. Μια φορά, μεταφέρθηκε στα έκτακτα περιστατικά, προκειμένου να εγχειρισθεί στο χέρι, όπου είχε κοπεί ένα νεύρο στο δεξί καρπό. Ισχυρίστηκε πως ήταν συνέπεια οικιακού ατυχήματος, αλλά οι φίλοι του ήταν σίγουροι ότι υπεύθυνη ήταν η γυναίκα του. Η Carolyn ζήλευε την αδελφή του John, την Caroline, αλλά και το συνέταιρό του στο περιοδικό, τον Michael Berman. Οι συνεχείς παρεμβάσεις της στις διαδικασίες έκδοσης του “George”, κατέστρεψαν τη σχέση του John με τον Berman και οδήγησαν στη διακοπή της συνεργασίας τους. Αποτέλεσμα αυτού, το περιοδικό που ήταν ιδέα του Berman από την αρχή, να βρεθεί στο χείλος της καταστροφής, αναφέρει στο βιβλίο.

Στη σχέση της Carolyn με την αδελφή του John υπάρχει οριστική ρήξη από τη μέρα του γάμου, που η πρώτη αργοπόρησε πολύ να εμφανιστεί και η Caroline -φανατική της τυπικότητας- άσκησε κριτική.

Το όνειρο του John είναι να αποκτήσει ένα γιο. Έχει μάλιστα διαλέξει όνομα για αυτόν. Θα τον ονόμαζε Flynn. Η σύζυγός του, όμως, έχει αντίθετη άποψη για τη ζωή, καθώς δεν επιθυμεί να δημιουργήσει οικογένεια. “Σιχαίνομαι να ζω σε μια γυάλα για χρυσόψαρα. Ο John μπορεί να νοιώθει άνετα ζώντας έτσι, εγώ όχι όμως. Πώς θα μπορούσα να φέρω ένα παιδί σε έναν τέτοιο κόσμο;” εκμυστηρεύται σε ένα φίλο της.

Ο John ήταν καρδιοκατακτητής. Και ποια γυναίκα δε θα ήθελε να είναι δίπλα του. Ανάμεσα στις σχέσεις του που έγιναν γνωστές ήταν με τη Madonna, Daryl Hannah, Sarah Jessica Parker. Γιατί επέλεξε τελικά την Carolyn ; “Αποδεχόταν τη λατρεία του John σαν να την άξιζε απόλυτα, δείχνοντάς του ότι, εκείνος ήταν ο τυχερός που την είχε και όχι το αντίστροφο. Αδιαφορούσε για τη φήμη του και τελικά αυτή η στάση της ψυχρής αδιαφορίας, την έκανε ακαταμάχητη σε εκείνον.”

Ο John εκμυστηρεύεται σε ένα φίλο του πως φοβάται ότι η Carolyn τον απατά με τον παλιό της φίλο , Michael Bergin, ένα τοπ μόντελ που πρωταγωνιστούσε στα διαφημιστικά του Calvin Klein. 

Εκείνη είχε ερωτευθεί τον Bergin και τον βοήθησε στην επαγγελματική του άνοδο. Ακόμα και όταν είχε πια ξεκινήσει να συζεί με τον John, συνέχισε να τον συναντά ερωτικά.

“Η Carolyn και εγώ είχαμε μία πολύ έντονη αγάπη ο ένας για τον άλλο. Ήμασταν αχώριστοι για μερικά χρόνια. Και βαθιά, στην καρδιά μου, ξέρω ότι συνέχισε να με αγαπά και αφού παντρεύτηκε τον John Kennedy. Μερικά πράγματα δεν τελειώνουν έτσι απλά.” αποκαλύπτει ο Michael Bergin.

Ο πρωταγωνιστής του “Baywatch” Michael Bergin, ήταν ο μεγάλος έρωτας της Carolyn , πριν εκείνη παντρευτεί τον John. Και μετά τη συγκατοίκησή του ζευγαριού, σύμφωνα με τον Edward Klein συνέχισε να τον βλέπει.

Μετά το γάμο τους, αν και η Carolyn προσπάθησε να κρατήσει τα συναισθήματά της για τον Michael, κρυφά από τον John, σε έναν από τους μεγάλους καβγάδες τους ,του αποκάλυψε πως συνέχισε να έχει ερωτική επαφή με εκείνον. Αυτό δεν ήταν αλήθεια, αλλά ο John την πίστεψε.

“Πήρε χρόνο μέχρι να ξεπεράσει την αποκάλυψη που του είχε κάνει η γυναίκα του. Στο τέλος, όμως, πείστηκε ότι η συμπεριφορά της έλεγε περισσότερα για την ίδια, παρά για εκείνον. Έπεισε την Carolyn να επισκεφθεί ψυχίατρο. Παρακολουθούσε την αντικαταθλιπτική αγωγή της και πρόσεχε, ώστε να παίρνει τα φάρμακά της. Για να τη διασκεδάσει, την πήγαινε ρομαντικές διακοπές, σε εξωτικές τοποθεσίες. Το Μάρτιο του 1999 άρχισε να επισκέπτεται μαζί της σύμβουλο γάμου. Τίποτα δεν βοηθούσε την κατάσταση, όμως. Τέσσερις μήνες μετά, στις 12 Ιουλίου του 1999, η Carolyn βγήκε τρέχοντας από το γραφείο ,του συμβούλου γάμου, όταν εκείνος έθιξε το θέμα του εθισμού της στα ναρκωτικά. Από εκείνη τη μέρα, κοιμόταν σε χωριστό δωμάτιο με τον John, στο χώρο που φύλαγε τον αθλητικό εξοπλισμό του. Εξευτελισμένος και έχοντας φτάσει στα όρια της υπομονής του, ο John έφυγε από το λοφτ της North Moore Street και έκλεισε δωμάτιο στο ξενοδοχείο Στάνχοουπ.”

Μία μέρα πριν το τραγικό δυστύχημα, την Πέμπτη της 15ης Ιουλίου του 1999, ο John επισκέπτεται έναν ορθοπεδικό για να βγάλει από το δεξί του αστράγαλο γύψο. Η ιατρική συμβουλή ήταν να μην επιχειρήσει να πετάξει ιδιωτικό αεροπλάνο γιατί ο αστράγαλός του είχε πρόσφατη ευαισθησία. Το ίδιο τον είχε συμβουλεύσει ένας φίλος του.

Στη εφηβεία του ακόμα, η μητέρα του όταν έμαθε πως ο John ήθελε να μάθει να πιλοτάρει του είπε :»Σε παρακαλώ, μην το κάνεις. Δεν έχουμε αρκετούς θανάτους σε αυτή την οικογένεια από αεροπορικά δυστυχήματα;»

Δύο μέρες πριν από το θάνατό του, γευματίζει στο cafe του ξενοδοχείου Στάνχοουπ με τη σύζυγό του και την αδελφή της, Lauren.

Η ιδέα να βρεθούν οι τρεις τους ήταν της Lauren, όπως εμπιστεύτηκε σε στενό της φίλο. Σκοπός της ήταν να βοηθήσει να σπάσει ο πάγος ανάμεσα στο ζευγάρι και να συζητήσουν τα προβλήματα που είχαν στη σχέση τους μπροστά της. Κανένας όμως από τους δύο δεν είχε διάθεση να μιλήσει μετά από τόσες εντάσεις. Η Lauren πείθει την αδελφή της να συνοδέψει τον John στο ταξίδι του στο Χάγιανς Πορτ για το γάμο της εξαδέλφης του, Rory Kennedy. Προκειμένου να την ενθαρρύνει, προσφέρεται να πετάξει μαζί τους.

Όλοι γνωρίζουμε τί επακολούθησε…

Carolyn , Lauren, John. Έχασαν άδικα τη ζωή τους στη μοιραία πτώση του αεροσκάφους στις 16 Ιουλίου 1999.

Η μητέρα του, Jackie, δεν πρόλαβε να δει την κατάρα των Kennedy να ξαναχτυπά κλέβοντας τη ζωή του γιου της, της συζύγου του και της αδελφής της. “Έφυγε” στο σπίτι της, το βράδυ της Πέμπτης 19 Μαΐου 1994, έχοντας γύρω της τα παιδιά της και τα αγαπημένα της πρόσωπα. Λίγο καιρό πριν, έγραψε αποχαιρετιστήρια γράμματα στην κόρη της και το γιο της, τα οποία θα ανοίγονταν μετά το θάνατό της. Στον John έγραψε :»Αντιλαμβάνομαι την πίεση που αισθάνεσαι όλα αυτά τα χρόνια ως Kennedy, παρόλο που εμείς σε φέραμε στον κόσμο αθώο. Εσύ, ειδικά, έχεις μια θέση στην Ιστορία. Όποιο δρόμο και να ακολουθήσεις, το μόνο που ζητώ από εσένα και την Carolyn είναι να συνεχίσετε να κάνετε εμένα, την οικογένεια των Kennedy και τους εαυτούς σας, υπερήφανους.»

Πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την έκδοση του βιβλίου του Edward Klein, η οικογένεια Bessette διέψευσε αρκετά από όσα υποστηρίζει ο συγγραφέας. Αυτά που κυρίως θεωρούν πως είναι μυθεύματα είναι ότι η Carolyn ήταν ναρκομανής, προσάπτοντας μάλιστα την κατηγορία στον John Kennedy Jr. 

Τί ήταν όλα αυτά, τελικά; Ψέματα ή αλήθεια; Το σίγουρο είναι πως “έφυγαν” άδικα από τη ζωή τρεις νέοι άνθρωποι.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός σπιτιού, ποτέ κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τί πραγματικά συμβαίνει. Όσο για το “κλειδί” της ευτυχίας; Δε βρίσκεται απαραίτητα ούτε στον πλούτο, ούτε στη δόξα και στην εξουσία…

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πανελλαδικές 2024 | Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των εξετάσεων

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τραγωδία στην Θήβα | «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» μαρτυρούν οι γονείς για το νεκρό 18μηνο μωρό τους

Οι γονείς μέσα στον πόνο τους, περιμένουν τις απαντήσεις για το πώς έφυγε από τη ζωή το μωρό τους, στη Θήβα. Μιλούν για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα..

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >