AD

Η φωτιά έφτασε στο Λαγονήσι

Ουρές αυτοκινήτων στην παραλιακή για να απομακρυνθούν από το μέτωπο

 

Νέο μήνυμα 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων του Λαγονησίου καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λαγονήσι, εκκενώστε προς Αθήνα» γράφει το μήνυμα.

Ουρές αυτοκινήτων για να απομακρυνθούν από το μέτωπο
Την ίδια ώρα, ουρές αυτοκινήτων έχουν δημιουργηθεί στο Λαγονήσι, με πολίτες να επιχειρούν να απομακρυνθούν από το μέτωπο της φωτιάς.

Χαρακτηριστικά είναι τα video που έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει τόσο το μποτιλιάρισμα, όσο και τους καπνούς που έχουν «σκεπάσει» την περιοχή.

Η φωτιά στον Κουβαρά έχει πάρει μεγάλες διάστασεις όπως δήλωσε νωρίτερα στην εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής σε έκτακτη ενημέρωση.

Εντολή εκκένωσης σε Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο
Μάλιστα ανέφερε πως στις 14:50 δόθηκε εντολή εκκένωσης σε Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο προς Παλαιά Φώκαια.

Στις 15:30 δόθηκε εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ. Αναβύσσου από το ύψος της οδού Ολύμπου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ανάβυσσο.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως στην περιοχή Μελισσουργού οι ισχυροί άνεμοι σπρώχνουν τη φωτιά προς το παραλιακό μέτωπο, ενώ οι κάτοικοι εκκενώνουν την περιοχή προς τη λεωφόρο Καλυβίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πύρινο μέτωπο ξεπερνάει τα 4 χλμ.

Πηγές της πυροσβεστικής περιγράφουν τη φωτιά ως ιδιαίτερα δύσκολη. Το μέτωπο βρίσκεται στην κορυφογραμμή του πρώτου βουνού πάνω από τα Καλύβια, με ισχυρούς άνεμους 6 με 7 μποφόρ και ριπές 8, που δυσκολεύουν τις ρίψεις από τα εναέρια μέσα.

Η φωτιά στον Κουβαρά ξέσπασε λίγα λεπτά πριν την μία το μεσημέρι και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Κινητοποιήθηκαν μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής, επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ συνδράμουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Συγκεκριμένα στη φωτιά στον Κουβαρά επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων, 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Συνδράμουν ακόμη στην κατάσβεση και 31 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 5 οχήματα.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Δυσαρέσκεια στη Δύση για την πρόσκληση του Μακρόν στη Ρωσία για την επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία

Ο Λευκός Οίκος εμφανίζεται δυσαρεστημένος από την απόφαση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να προσκαλέσει εκπρόσωπο της ρωσικής κυβέρνησης στον εορτασμό για την 80ή επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία, τον προσεχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μητσοτάκης | Η κυβέρνηση των Σκοπίων να χρησιμοποιεί μόνο το όνομα Βόρεια Μακεδονία

ΗΠΑ και ΕΕ καταδίκασαν τη ρητορική της νέας κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονία Προειδοποίηση προς το VMRO να σταματήσει τις προκλήσεις και να σεβαστεί πληρως τη Συμφωνία

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >