AD

19 Ioυλίου 1967 | H μέρα που οι Beatles συζήτησαν να αγοράσουν ελληνικό νησί

Στόχος τους ήταν να το μετατρέψουν σε κομμούνα χίπηδων. Τελικά αυτό δεν έγινε ποτέ  εξαιτίας της ελληνικής γραφειοκρατίας.

 

Oι Beatles αποτελούνταν από  τον τραγουδιστή και κιθαρίστα John Lennon, τον τραγουδιστή και μπασίστα Paul Mc Cartney, τον κιθαρίστα George Harrison και τον ντράμερ Ringo Star. `Ηταν έντονη η παρουσία του συγκροτήματος  κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, γνώρισαν τεράστια επιτυχία σε όλον τον κόσμο και μέχρι σήμερα παραμένει το πιο δημοφιλές και επαναστατικό συγκρότημα που υπήρξε ποτέ.

Στις 19 Ιουλίου του 1967, και τα τέσσερα μέλη των Beatles συναντήθηκαν στο Λονδίνο για να συζητήσουν το Magical Mystery Tour και τα σχέδιά τους να αγοράσουν ένα νησί για καταφύγιο  στην Ελλάδα.

Η ιδέα του ελληνικού νησιού ήταν του John Lennon. Είχε αποφασίσει ότι η ομάδα και οι φίλοι και η οικογένειά τους έπρεπε να ζήσουν στο ίδιο νησί, σε τέσσερις ξεχωριστές βίλες με στούντιο ηχογράφησης και συγκρότημα ψυχαγωγίας στη μέση. Θα πρέπει, είπε, να υπάρχει και στέγαση για το προσωπικό και τους επισκέπτες.

“Όλοι θα ζήσουμε εκεί, ίσως για πάντα, απλά επιστρέφοντας σπίτι για επισκέψεις. Ή μπορεί να είναι μόνο έξι μήνες το χρόνο. Θα είναι φανταστικό, μόνοι μας σε αυτό το νησί. Υπάρχουν μερικά σπιτάκια που θα τα φτιάξουμε και θα τα χτυπήσουμε μαζί και θα ζήσουμε κοινοβιακά.”

John Lennon, 1967

Anthology

Ο Αλέξης Μάρδας, ένας Έλληνας φίλος του Lennon, γνωστός ως Magic Alex, κανόνισε οι Beatles να αναζητήσουν ακίνητα στη χώρα. Ο Μάρδας πέταξε στην Ελλάδα και βρήκε ένα νησί, που συχνά αναφέρεται ως Λέσλο, αν και ένα τέτοιο νησί φαίνεται να μην υπάρχει. Το νησί λέγεται ότι είχε περίπου 80 στρέμματα περιτριγυρισμένο από τέσσερα κατοικήσιμα νησιά, ένα μικρό ψαροχώρι, παραλίες, 16 στρέμματα ελαιώνες, και η τιμή του ήταν 90.000 λίρες.

“Θα ζούσαμε όλοι μαζί τώρα, σε ένα τεράστιο κτήμα. Οι τέσσερις Beatles και ο Brian θα είχαν το δίκτυό τους στο κέντρο του συγκροτήματος: έναν θόλο από γυαλί και σιδερένια ίχνη (όχι σε αντίθεση με το παλιό Crystal Palace) πάνω από τον κοινό χώρο δημιουργικού/παιχνιδιού, από τον οποίο θα οδηγούσαν κληματαριές και λεωφόροι σαν ακτίνες από ένας τροχός για τις τέσσερις τεράστιες και απίστευτα όμορφες ξεχωριστές μονάδες διαβίωσης. Στον εξωτερικό χώρο, τα σπίτια της εσωτερικής κλίκας: ο Neil, o Mal, o Terry και ο Derek, πλήρεις  με συνεργάτες, οικογένειες και φίλους. Το Νόρφολκ, ίσως, υπήρχε πολλή άδεια γη εκεί. Τι ιδέα! Καμία σκέψη για άνεμο ή βροχή ή πλημμύρα, και όσο για το κρύο… δεν θα υπήρχε άλλο κρύο όταν τελειώναμε με τον κόσμο. Θα στήναμε μια αλυσιδωτή αντίδραση τόσο δυνατή που τίποτα δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο. Και γιατί στο διάολο όχι; «Έχουν δοκιμάσει όλα τα άλλα», είπε ρεαλιστικά ο John . «Πόλεμοι, εθνικισμός, φασισμός, κομμουνισμός, καπιταλισμός, αηδία, θρησκεία – τίποτα από αυτά δεν λειτουργεί. Γιατί λοιπόν όχι αυτό;».

Derek Taylor

Aπό επίσκεψή τους στην Ελλάδα, λίγες μέρες αργότερα.

 

Λίγα λόγια για τους θρυλικούς Beatles

Στις 5 Οκτωβρίου του 1962 οι Beatles κυκλοφορούν το παρθενικό τους σινγκλ “Love me Do”. Γίνεται μεγάλη επιτυχία και τα “Σκαθάρια” εκτοξεύονται στην κορυφή.Η μουσική των Μπητλς, ανανέωσε και άλλαξε όσο τίποτα άλλο την σύγχρονη μουσική στα 7 χρόνια που κυριάρχησαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού συνδέσμου δισκογραφικών εταιρειών (RIAA), αποτελεί το μουσικό συγκρότημα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, με 178 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες πωλήσεις, ενώ τα αντίτυπα είναι πάνω από  600 εκατομμύρια παγκοσμίως.Τα τραγούδια τους κατέκτησαν περισσότερες φορές την 1η θέση στα βρετανικά charts και σημείωσαν περισσότερες πωλήσεις από οποιοδήποτε άλλο συγκρότημα στην ιστορία. Έχουν λάβει  10 βραβεία Γκράμυ, 1 βραβείο Όσκαρ για καλύτερη μουσική επένδυση, κι έχουν συμπεριληφθεί ως συγκρότημα στην κατάταξη του περιοδικού Time για τα 100 άτομα του 20ου αιώνα με την μεγαλύτερη επίδραση. Το 1988 εντάχθηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame, ενώ ο καθένας ατομικά εισήχθη από το 1994 έως το 2015.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πανελλαδικές 2024 | Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των εξετάσεων

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >