AD

Shaaz Jung | Φωτογράφος άγριας ζωής καταγράφει τη μαγική στιγμή που κλειδώνει το βλέμμα με τα ζώα

 Ως φωτογράφος άγριας ζωής, ο Shaaz Jung έχει μια απίστευτη ικανότητα να συνδέεται με ζώα.

 

Ως διάσημος φωτογράφος άγριας φύσης,Shaaz Jung ξέρει περισσότερα για τα ζώα από τους περισσότερους. Αλλά η σχέση του με την άγρια ​​ζωή δεν ξεκίνησε μόνο με τη φωτογραφία του. Μεγαλωμένος στις ζούγκλες της Νότιας Ινδίας, ο Jung μεγάλωσε κατανοώντας το ιδιαίτερο συναίσθημα που εμφανίζεται όταν κλείνεις τα μάτια για πρώτη φορά με ένα ζώο στο φυσικό του περιβάλλον. Και τώρα, στη σειρά του Η ζούγκλα παρακολουθεί, ο Jung αποτυπώνει εκείνη τη στιγμή σε ταινία.

«Αυτή η στιγμή, όταν τα μάτια σου κλειδώνουν και τελικά βλέπεις αυτό που σε παρακολουθεί, είναι συναρπαστική. Τις περισσότερες μέρες, κοιτάζω γύρω μου και δεν βλέπω τίποτα, αλλά κάθε τόσο, βλέπω ένα φύλλο να κινείται για να αποκαλύψει ένα ζευγάρι μάτια. Αποτυπώνει την πραγματική φύση της πυκνής ζούγκλας όπου μπορεί να μην τους βλέπεις πάντα, αλλά εκείνοι πάντα σε βλέπουν».

Από το ήρεμο βλέμμα μιας λεοπάρδαλης που κοιτάζει γύρω από ένα δέντρο μέχρι τις μικρές στρογγυλές κόρες ενός χαμαιλέοντα που κρυφοκοιτάζει από το έδαφος, οι εικόνες του Γιουνγκ δείχνουν την όμορφη σχέση ανάμεσα σε αυτόν και τα ζώα που φωτογραφίζει. Πάνω απ’ όλα, ο Jung ελπίζει ότι αυτές οι εικόνες δείχνουν τη δύναμη της υπομονής και του σεβασμού.

Γνωρίζοντας πλήρως ότι είναι απλώς ένας επισκέπτης στα σπίτια αυτών των ζώων, ο Γιουνγκ παίρνει πολύ σοβαρά τον ρόλο του ως σιωπηλός παρατηρητής. Αυτή η αναγνώριση και ο σεβασμός του φυσικού περιβάλλοντος είναι σίγουρα ένα από τα βασικά στοιχεία της επιτυχίας του Jung ως φωτογράφου άγριας φύσης. Και αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να φωτογραφίσει αυτά τα ζώα με τόσο φυσικό, εύκολο τρόπο.

Είναι η ελπίδα τουΗ ζούγκλα παρακολουθεί θα ενθαρρύνει τους άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. «Ελπίζω αυτή η σειρά να εμπνεύσει τους ανθρώπους να σέβονται τη φύση παρατηρώντας σιωπηλά την κρυμμένη ομορφιά που ζει ανάμεσά μας».

Shaaz Jung Photo of a Monkey Looking at the Camera

Shaaz Jung Photo of a Chameleon Looking at the Camera

Shaaz Jung Photo of a Panther Looking at the Camera

Shaaz Jung Photo of a Langur Looking at the Camera

Shaaz Jung Photo of a Squirrel Looking at the Camera

Shaaz Jung:Δικτυακός τόπος

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

«Επικίνδυνη κλιμάκωση» χαρακτηρίζει η Χαμάς την ισραηλινή εντολή εκκένωσης συνοικιών της Ράφας

Αντίστροφη μέτρηση για την περιοχή όπου έχουν καταφύγει πάνω από 1,2 εκατ. Παλαιστίνιοι – Αναγκαίο να χτυπήσουμε τη Ράφα, λέει το Ισραήλ στις ΗΠΑ Ένας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βρήκαν «καύσιμα» οι τράπεζες | Πάμε για νέο ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών και διανομή μερίσματος

Σιγουριά Χρήστο Μεγάλου και Παύλο Μυλωνά στις δηλώσεις τους στους αναλυτές για διανομή μερίσματος στις Γενικές Συνελεύσεις του Ιουνίου – Ψήφος εμπιστοσύνης από JP Morgan

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >