AD

Oscar de la Renta | Ένας μεγάλος κύριος της μόδας

Με αφορμή τα 91 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σχεδιαστή μόδας, στις 22 Ιουλίου του 1932, ας θυμηθούμε κάποιες από τις ωραιότερες δημιουργίες του.

 

Ο Δομηνικανός σχεδιαστής υψηλής ραπτικής και ρούχων pret-a-porter, Oscar de la Renta,  δημιούργησε μια διεθνώς αναγνωρισμένη φίρμα χάρη στη γοητεία και τη χάρη, και θεωρήθηκε ως ένας από τους μεγάλους κυρίους της μόδας. Ήταν ο De la Renta που πίεσε τον John Galliano να επιστρέψει στο στούντιο για να συνεργαστεί μαζί του, μετά την αποχώρηση του προβληματικού σχεδιαστή από τον οίκο Christian Dior. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του τα σχέδιά του αποδείχθηκαν εξαιρετικά δημοφιλή στις κυρίες των Αμερικανών προέδρων, όπως η Nancy Reagan, η Hillary Clinton και η Laura Bush.

Ο De la Renta ήταν ένας από τους τελευταίους σχεδιαστές που εκπαιδεύτηκαν από τους ίδιους τους μεγάλους δημιουργούς. Το 1950, σε ηλικία 18 ετών, άφησε την πατρίδα του τον Άγιο Δομίνικο για να σπουδάσει τέχνη στην Ακαδημία του Σαν Φερνάντο στη Μαδρίτη. Αφού σκίτσαρε για μια ποικιλία οίκων ντιζάιν, εξασφάλισε μια πρακτική άσκηση με τον σπουδαιότερο couturier της Ισπανίας, τον Cristóbal Balenciaga.

Ταξίδεψε σύντομα στο Παρίσι για να γίνει βοηθός σχεδιασμού ραπτικής στη Lanvin. Μέσα σε δύο χρόνια, είχε μετακομίσει στη Νέα Υόρκη και έγινε μέλος της Elizabeth Arden, μετά από συμβουλή της τότε συντάκτριας της αμερικανικής Vogue, Diana Vreeland, η οποία του είπε  «πήγαινε στην Arden γιατί θα κάνεις τη φήμη σου πιο γρήγορα. Δεν είναι σχεδιάστρια, οπότε θα σε προωθήσει. Στο άλλο μέρος, θα σε επισκιάζεται πάντα το όνομα Dior».

Αποδείχθηκε σοφή συμβουλή. Ο De la Renta ξεκίνησε τη δική του επώνυμη ετικέτα το 1965.

Η ετικέτα έγινε άμεση επιτυχία χάρη στη χρήση του χρώματος από τον De la Renta, τα ζωηρά print του και τη ρομαντική απόδοση των σιλουετών της Ισπανίας και της Καραϊβικής. Η επιτυχία της σειράς του οδήγησε στο λανσάρισμα ενός αρώματος το 1977, καθώς και στην επέκταση σε σειρές διάχυσης και νυφικών αργότερα στην καριέρα του. Μεταξύ 1993 και 2002 ο De la Renta σχεδίασε τις συλλογές υψηλής ραπτικής για τον Balmain κι έγινε ο πρώτος Δομινικανός που σχεδίασε για γαλλικό οίκο ραπτικής.

Ακολουθούν 10 από  τα λαμπερά σχέδια που παρέλασαν στις πασαρέλες του μέχρι τις δημιουργίες που ζωντάνεψαν σταρ του Χόλιγουντ, πρώτες κυρίες και άλλες διάσημες γυναίκες.

 

Image may contain Bill Clinton Human Person Fashion Premiere and Janie Fricke

Η  Hillary Clinton στον εναρκτήριο χορό, το 1997.

Πολλές πρώτες κυρίες αγάπησαν τον Oscar de la Renta, συμπεριλαμβανομένης της Hillary, η οποία διάλεξε αυτό το εντυπωσιακό χρυσό φόρεμα για μια πολύ μεγάλη στιγμή με τον σύζυγό της Bill Clinton το 1997. «Ακόμα θυμάμαι όταν η Hillary έφυγε με αυτό φόρεμα», είπε o πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ. «Σκέφτηκα, «Θεέ μου, αυτό είναι όμορφο». Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι ίσως το καλύτερο δώρο που μας έκανε ποτέ ο Oscar, πέρα ​​από τη φιλία του».

Image may contain Amy Adams Human Person Fashion Premiere Red Carpet Red Carpet Premiere Wedding Gown and Wedding

Η Amy Adams στα Βραβεία Όσκαρ, 2013

Το κόκκινο χαλί των μεγάλων βραβείων του Χόλιγουντ ήταν διαφορετικής κλίμακας. H Amy Adams με μια από τις καλύτερες επιλογές της μέχρι σήμερα με αυτό το ρομαντικό φόρεμα στο χρώμα του πάγου.

Image may contain Sandra Bullock Clothing Apparel Human Person Fashion Evening Dress Gown Robe Footwear and Shoe

 

Η Sandra Bullock στα Βραβεία Όσκαρ, 2004

Η Sandra Bullock φόρεσε αυτό το κομψό λευκό φόρεμα δια χειρός De la Renta τη χρονιά που το Crash κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας.

Image may contain Oscar de la Renta Clothing Apparel Human Person Dress Wedding Gown Wedding Robe Fashion and Gown

 

Η Amal Alamuddin με το νυφικό της, 2014

Η σύζυγος του George Clooney φορώντας ένα ονειρεμένο νυφικό από δαντέλα με την υπογραφή Oscar de la Renta το οποίο θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα τα ωραιότερα νυφικά διάσημων γυναικών στην ιστορία.

 

Image may contain Human Person Premiere Fashion Paparazzi Red Carpet Red Carpet Premiere Clothing and Apparel

Η Sarah Jessica Parker στο Met Gala, 2014

Το ασπρόμαυρο φόρεμα που επέλεξε η Sarah Jessica Parker για το Met Gala εκείνης της χρονιάς ήταν κομψό και ιδιαίτερο και ιδιαίτερο χάρη στο τελείωμά του με την υπογραφή του δημιουργού του.

Image may contain Human Person Fashion Premiere Red Carpet Red Carpet Premiere Jean Louisa Kelly and Wedding

Η Jennifer Garner, βραβεία Emmy 2004

Ένα λευκό δαντελένιο φόρεμα εμπνευσμένο από το φλαμένκο από την ανοιξιάτικη κολεξιόν της συλλογής του σχεδιαστή του 2005, επέλεξε η διάσημη ηθοποιός για την τελετή βράβευσης.

Image may contain Oscar de la Renta Oprah Winfrey Human Person Fashion Premiere Red Carpet and Red Carpet Premiere

Η Oprah Winfrey στο Met Gala, 2010

Αν και δεν ήταν Πρώτη Κυρία, η Oprah επέλεξε μια μεγαλειώδη εμφάνιση φορώντας τουαλέτα του διάσημου οίκου στο “βασιλικό” χρώμα.

Image may contain Human Person Restaurant Mikhail Baryshnikov Skirt Clothing Apparel Food Meal and Cafeteria

Η Sarah Jessica Parker για το Sex and the City

Μια ειλικρινής ερωτική επιστολή στάλθηκε στον σχεδιαστή από το Sex & the City, στο οποίο η Carrie διάλεξε ένα ροζ φόρεμα με πέταλα για μια ρομαντική παριζιάνικη βραδιά που ολοκληρώθηκε … στα McDonald`s.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι σε Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται ότι εξαπατήθηκαν και μοιράστηκαν τα στοιχεία της κάρτας τους και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με ένα τεράστιο δίκτυο e-shop καταστημάτων που έχουν ως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >