AD

Έιμι Γουαινχάουζ | Ένας μύθος που έφυγε τόσο νωρίς

12 χρόνια πριν, στις 23 Ιουλίου του 2011 έφυγε η χαρισματική ερμηνεύτρια που κατέκτησε την κορυφή κι έγινε ακόμα ένας μύθος που χάθηκε στα 27 του χρόνια – όπως οι Τζάνις Τζόπλιν, Τζιμ Μόρισον, Κερτ Κομπέιν, Τζίμι Χέντριξ.

 

Υπήρξε ένα κόριτσι που άγγιξε την κορυφή και κέρδισε την αγάπη εκατομμύρια ανθρώπων σε όλων τον κόσμο με τις εκπληκτικές ερμηνείες της.

Η είδηση του θανάτου της έντεκα χρόνια πριν, στις 23 Ιουλίου του 2011, δεν μπορούσε παρά να σοκάρει εκατομμύρια ανθρώπους που λάτρεψαν σε όλον τον κόσμο. Στις 3:54 μ.μ. ώρα Βρετανίας δύο ασθενοφόρα κλήθηκαν στην οικία της τραγουδίστριας, στο Κάμντεν του Λονδίνου. Στο σπίτι είχε μπει ο σωματοφύλακάς της Andrew Morris αλλά δυστυχώς η άτυχη  Έιμι δεν ανταποκρινόταν. Γύρω από το άψυχο σώμα της, υπήρχαν πολλά μπουκάλια βότκα και μια οθόνη η οποία πρόβαλε βίντεο με εμφανίσεις και συνεντεύξεις της. Μετά από λίγη ώρα, η Scotland Yard επιβεβαίωσε το θάνατό της ενώ η νεκροψία και η ιατροδικαστική έρευνα που δημοσιεύτηκε τρεις μέρες αργότερα, έδωσε τέλος στα διάφορα σενάρια. Η διάσημη ερμηνεύτρια, είχε πεθάνει από υπερβολική δόση αλκοόλ.

Ήταν μόλις 27 ετών κι έγινε ακόμα ένα μέλος του Κλαμπ 27- στους θρυλικούς καλλιτέχνες της μουσικής, που έφυγαν από τη ζωή στην ίδια ηλικία. Ανάμεσά τους οι: Τζάνις Τζόπλιν, Τζιμ Μόρισον, Κερτ Κομπέιν, Τζίμι Χέντριξ αλλά και άλλοι πολλοί. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος όρος έγινε ευρύτερα γνωστός το 1994, μετά την απώλεια του Κερτ Κομπέιν.

Η Έιμι Γουαινχάουζ μπορεί να είχε σύντομη ζωή αλλά απέσπασε πολλά βραβεία κι έφτασε γρήγορα στην κορυφή. Προτάθηκε για έξι βραβεία Grammy, κέρδισε τα πέντε κι έγινε η πρώτη Βρετανίδα καλλιτέχνις που απέσπασε πέντε βραβεία σε μια βραδιά (ανάμεσά τους αυτά για “Καλύτερο δίσκο”, ”Πρωτοεμφανιζόμενο Καλλιτέχνη”,  ”Τραγούδι της Χρονιάς”).  Το εκπληκτικό άλμπουμ της  “Back To Black” είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις της δεκαετίας 2000-2009 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ένα μήνα μετά το θάνατό της, ο δίσκος έγινε το πιο επιτυχημένο άλμπουμ του 21ου αιώνα σε πωλήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

IFrame

IFrame

Τί όμως, οδήγησε την Έιμι Γουαινχάουζy στο τραγικό αυτό τέλος της ;

Όλοι όσοι λάτρεψαν τα τραγούδια της και την ανεπανάληπτη φωνή  της, αναρωτιούνται ποιός ή ποιοί ήταν οι καταστροφικοί παράγοντες που την οδήγησαν στην καταστροφή. Η δημοσιότητα και η δόξα; Οι καταχρήσεις- ναρκωτικά και αλκοόλ; 

Σύμφωνα με την οικογένειά της αυτό που τη στιγμάτισε ήταν η βουλιμία. Στην ταινία,  “Amy”,η μητέρα της εμφανίζεται γεμάτη τύψεις που δεν το συνειδητοποίησε όταν ήταν ακόμα νωρίς και υπήρχε το περιθώριο να αλλάξει η κατάσταση. Η βουλιμία η οποία εμφανίστηκε στο τέλος της εφηβείας της και δυστυχώς  την ταλαιπώρησε σε όλη της τη ζωή.

IFrameIFrame

Πριν από τον πρόωρο θάνατό της, η Βρετανίδα τραγουδίστρια Έιμι Γουαινχάουζ διοχέτευσε την αγάπη της για τη soul και την jazz σε μια εκλεκτική μορφή ποπ που είχε απήχηση σε αμέτρητους ανθρώπους. Ενώ ο κόσμος λάτρευε τραγούδια όπως το “Rehab”, αυτή η μεγάλη επιτυχία υπονοούσε επίσης την πολύ πραγματική πάλη της με την κατάχρηση ουσιών. Τελικά, οι δαίμονές της την επικράτησαν και στις 23 Ιουλίου 2011, η Έιμι Γουαινχάουζ πέθανε από δηλητηρίαση από αλκοόλ στο σπίτι της στο Λονδίνο σε ηλικία μόλις 27 ετών.

Αν και άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θρήνησαν αυτήν την ξαφνική απώλεια, λίγοι – ειδικά αυτοί που την γνώριζαν καλύτερα – εξεπλάγησαν.  Το «Rehab» μπορεί να πυροδότησε σε κάποιους τον κώδωνα κινδύνου το 2006, αλλά τα προειδοποιητικά σημάδια έγιναν σύντομα πιο έντονα στο κοινό. Καθώς τα φώτα της δημοσιότητας γίνονταν πιο σκληρά, το ίδιο έγινε και με την εξάρτηση της Winehouse στα ναρκωτικά για να μειώσει τον θόρυβο. Εν τω μεταξύ, οι paparazzi κατέγραφαν κάθε κίνησή της – καθώς εκείνη και ο σύζυγός της Blake Fielder-Civil ήταν κολλημένοι σε περιοδικά με εγκατάλειψη.

Ακόμη και πριν γίνει διάσημη, η Winehouse απολάμβανε να πίνει αλκοόλ και να καπνίζει. Αλλά από τη στιγμή που έγινε διεθνής σταρ, είχε αρχίσει να ασχολείται με τα σκληρά ναρκωτικά όπως η ηρωίνη και η κοκαΐνη. Κοντά στο τέλος, ήταν συχνά πολύ μεθυσμένη για να ανέβει στη σκηνή και να ερμηνεύσει.

Amy Winehouse`s Death

ΗΈιμι Γουαινχάουζ πέθανε στις 23 Ιουλίου 2011, μετά από μακρά μάχη με τον αλκοολισμό και τον εθισμό στα ναρκωτικά.

Tο βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ Έιμι Γουαινχάουζ εστίασε στον πατέρας της που κάποτε δίστασε περίφημα να τη στείλει σε κέντρο αποκατάστασης όταν το χρειαζόταν περισσότερο. Αλλά δεν ήταν το μόνο άτομο στον κύκλο της Winehouse που κατηγορήθηκε για την καθοδική πορεία της.

Tα πρώτα χρόνια

Young Amy Winehouse

Η Έιμι Γουαινχάουζ γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1983 στο Λονδίνο της Αγγλίας. Μεγαλωμένη σε μια οικογένεια της μεσαίας τάξης στην περιοχή Southgate, ονειρευόταν να γίνει μουσικός από νωρίς στη ζωή της. Ο πατέρας  της έκανε συχνά σερενάτες μαζί της με τραγούδια του Φρανκ Σινάτρα και η γιαγιά της Σίνθια ήταν πρώην τραγουδίστρια που έθρεψε τις τολμηρές φιλοδοξίες της νεαρής Έιμι .

Οι γονείς της Winehouse χώρισαν όταν εκείνη ήταν 9 ετών. Βλέποντας τον γάμο τους να καταρρέει σε τόσο νεαρή ηλικία, αυτό άφησε μια αίσθηση μελαγχολίας στην καρδιά της που αργότερα θα χρησιμοποιούσε περίφημα στη μουσική της. Και ήταν ξεκάθαρο ότι η Έιμι ήθελε να ακουστεί η όμορφη φωνή της. Σε ηλικία 12 ετών, έκανε αίτηση στο Sylvia Young Theatre School . «Θέλω να πάω κάπου όπου είμαι τεντωμένη στα όριά μου και ίσως ακόμη και πιο πέρα», έγραψε. «Να τραγουδάω στα μαθήματα χωρίς να μου λένε να σιωπήσω… Αλλά κυρίως έχω αυτό το όνειρο να γίνω πολύ διάσημη. Να δουλέψω στη σκηνή. Είναι μια δια βίου φιλοδοξία. Θέλω οι άνθρωποι να ακούσουν τη φωνή μου και να ξεχάσουν τα προβλήματά τους για πέντε λεπτά».

Η Έιμι Γουαινχάουζ  πήρε την πρωτοβουλία να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα, γράφοντας τραγούδια από την ηλικία των 14 ετών και μάλιστα δημιουργώντας ένα hip-hop γκρουπ με τους φίλους της. Στα 16 της άνοιξε η τύχη της όταν μια συνάδελφος τραγουδίστρια πέρασε την κασέτα demo της σε μια εταιρεία που έψαχνε για τραγουδιστή της τζαζ.

Αυτή η κασέτα τελικά θα την οδηγούσε στην πρώτη της δισκογραφική συμφωνία, την οποία υπέγραψε σε ηλικία 19 ετών. Και μόλις ένα χρόνο αργότερα – το 2003 – κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της άλμπουμ Frank με αναγνώριση των κριτικών. Η Έιμι Γουαινχάουζ έλαβε αρκετές διακρίσεις για το άλμπουμ στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένου ενός πολυπόθητου βραβείου Ivor Novello. Αλλά περίπου την ίδια περίοδο, ανέπτυξε ήδη τη φήμη της ως «κορίτσι για πάρτι».

Δυστυχώς, η πραγματική σοβαρότητα των εθισμών της θα εμφανιζόταν σύντομα – και θα εκτοξευόταν στα ύψη αφού γνώρισε έναν άντρα που ονομαζόταν Μπλέικ Φίλντερ Σίβιλ.

Η  ταραχώδης σχέση με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά

Amy Winehouse In 2004

Με το νούμερο 3 άλμπουμ στα βρετανικά charts, το όνειρο της Έιμι Γουαινχάουζφαινόταν να γίνεται πραγματικότητα. Όμως, παρά την επιτυχία της, άρχισε να αισθάνεται άγχος μπροστά στο κοινό της – το οποίο γινόταν όλο και μεγαλύτερο. Για να αποσυμπιεστεί, περνούσε μεγάλο μέρος του χρόνου της σε τοπικές παμπ στην περιοχή Camden του Λονδίνου. Εκεί γνώρισε τον μελλοντικό σύζυγό της, Μπλέικ Φίλντερ Σίβιλ.

Αν και η Winehouse ερωτεύτηκε αμέσως τον Μπλέικ Φίλντερ Σίβιλ, πολλοί ήταν ανήσυχοι για τη νέα σχέση. «Η Έιμι άλλαξε μέσα σε μια νύχτα αφού γνώρισε τον Blake», θυμάται ο πρώτος της μάνατζερ Νικ Γκόντγουιν. «Ακουγόταν εντελώς διαφορετική. Η προσωπικότητά της έγινε πιο απόμακρη. Και μου φάνηκε ότι αυτό οφείλεται στα ναρκωτικά. Όταν τη συνάντησα κάπνιζε χόρτο, αλλά νόμιζε ότι οι άνθρωποι που έπαιρναν ναρκωτικά κατηγορίας Α ήταν ηλίθιοι. Εκείνη γελούσε μαζί τους».

O ίδιος ο Μπλέικ Φίλντερ Σίβιλθα παραδεχόταν αργότερα ότι ο ίδιος οδήγησε  την Έιμι Γουαινχάουζ  σε εθισμό για κοκαΐνη και ηρωίνη.

Μετά το δεύτερο άλμπουμ της Winehouse, Back to Black, το 2006 η καριέρα της εκτοξεύθηκε.. Ενώ το ζευγάρι ήταν ξανά και ξανά για αρκετό καιρό, κατέληξαν να φύγουν και παντρεύτηκαν στο Μαϊάμι της Φλόριντα το 2007.

Ο δίχρονος γάμος του ζευγαριού ήταν ταραχώδης, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς δημόσιων συλλήψεων για τα πάντα, από κατοχή ναρκωτικών μέχρι επίθεση. Το ζευγάρι κυριαρχούσε στα tabloids— και συνήθως δεν ήταν για θετικούς λόγους. Αλλά επειδή η Winehouse ήταν η πρωταγωνίστρια, το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής στράφηκε πάνω της.

«Είναι μόλις 24 ετών με έξι υποψηφιότητες για Grammy, με το κεφάλι στην επιτυχία και την απόγνωση, με έναν συνεξαρτημένο σύζυγο στη φυλακή, γονείς επιδεικτικά με αμφισβητήσιμη κρίση και τους παπαράτσι να τεκμηριώνουν τη συναισθηματική και σωματική της δυσφορία», έγραψε το The Philadelphia Inquirer το 2007.

Blake Fielder-Civil

ΗΈιμι Γουαινχάουζ και ο Blake Fielder-Civil έξω από το σπίτι τους στο Camden του Λονδίνου.

Ενώ το Back to Black διερεύνησε την κατάχρηση ουσιών, αποκάλυψε επίσης την άρνηση της Winehouse να πάει σε αποτοξίνωση – την οποία προφανώς υποστήριξε ο πατέρας της. Η συνέχιση της εργασίας ήταν φαινομενικά πιο σημαντική εκείνη την εποχή. Αυτή η ιδέα υποτίθεται ότι επιβεβαιώθηκε όταν το άλμπουμ έγινε το πιο επιτυχημένο της – και την είδε να κέρδισε πέντε από τα έξι Grammy για τα οποία ήταν υποψήφια.

Όμως η Έιμι Γουαινχάουζ δεν μπόρεσε να παραστεί στην τελετή του 2008. Μέχρι εκείνο το σημείο, τα νομικά της προβλήματα είχαν εμποδίσει την ικανότητά της να αποκτήσει βίζα για τις ΗΠΑ. Έπρεπε να δεχτεί τα βραβεία από το Λονδίνο μέσω απομακρυσμένου δορυφόρου. Στην ομιλία της, ευχαρίστησε τον σύζυγό της – ο οποίος ήταν τότε στη φυλακή για επίθεση σε ιδιοκτήτη παμπ και απόπειρα να τον δωροδοκήσει για να μην καταθέσει.

Την ίδια χρονιά, ο πατέρας της ισχυρίστηκε ότι είχε εμφύσημα λόγω κατάχρησης κοκαΐνης κρακ. Αργότερα διευκρινίστηκε ότι είχε «πρώιμα σημάδια» του τι θα μπορούσε να οδηγήσει σε εμφύσημα, παρά στην ίδια την πλήρη κατάσταση.

Η καθοδική σπείρα ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Αν και φέρεται να εγκατέλειψε τη συνήθειά της ναρκωτικών το 2008, η κατάχρηση αλκοόλ συνέχισε να είναι ένα διαρκές πρόβλημα για εκείνη. Τελικά, κατέληξε να πάει σε αποτοξίνωση – σε πολλές περιπτώσεις. Αλλά ποτέ δεν φαινόταν να παίρνει. Κάποια στιγμή ανέπτυξε και μια διατροφική διαταραχή. Και μέχρι το 2009, η Έιμι Γουαινχάουζ και ο Μπλέικ Φίλντερ Σίβιλείχαν χωρίσει.

Εν τω μεταξύ, το κάποτε λαμπερό αστέρι της φαινόταν να σβήνει. Ακύρωνε εκπομπή μετά από εκπομπή – συμπεριλαμβανομένης μιας πολυαναμενόμενης παράστασης Coachella. Μέχρι το 2011, δεν δούλευε σχεδόν καθόλου. Όταν δε ανέβαινε στη σκηνή, μετά βίας μπορούσε να εμφανιστεί χωρίς να βουρκώσει ή να πέσει κάτω.

To τραγικό τέλος ενός μύθου

When Did Amy Winehouse Die

Τους μήνες πριν από το θάνατο της Έιμι Γουαινχάουζ, το άλλοτε λαμπερό αστέρι μετά βίας μπορούσε να τραγουδήσει σωστά.

Μόλις ένα μήνα πριν από το θάνατο της Έιμι Γουαινχάουζ το 2011, ξεκίνησε την υποτιθέμενη περιοδεία της επιστροφής με μια παράσταση στο Βελιγράδι της Σερβίας. Αλλά ήταν μια ολοκληρωτική καταστροφή.

Σαφώς μεθυσμένη, η Έιμι δεν μπορούσε να θυμηθεί τις λέξεις των τραγουδιών της ή ακόμα και σε ποια πόλη βρισκόταν. Tο κοινό των 20.000 ατόμων «γύριζε πιο δυνατά από τη μουσική» — και την ανάγκασαν να φύγει εκτός σκηνής. Κανείς δεν το ήξερε τότε, αλλά ήταν η τελευταία παράσταση που θα έκανε ποτέ.

Στο μεταξύ, η γιατρός της Έιμι Γουαινχάουζ , Κριστίνα Ρομέτ, προσπαθούσε να τη βάλει σε ψυχολογική θεραπεία εδώ και μήνες.

Αλλά σύμφωνα με τον Romete, η Winehouse ήταν «αντίθετη σε κάθε είδους ψυχολογική θεραπεία». Έτσι, η Romete εστίασε στη σωματική της υγεία και συνταγογραφούσε το Librium της για να αντιμετωπίσει τη στέρηση αλκοόλ και το άγχος.

Δυστυχώς, η Έιμι Γουαινχάουζ δεν μπόρεσε να δεσμευτεί στη νηφαλιότητα. Προσπάθησε να μείνει μακριά από το ποτό για μερικές εβδομάδες και θα έπαιρνε το φάρμακό της σύμφωνα με τις οδηγίες. Αλλά η Ρομέτ είπε ότι συνέχιζε να υποτροπιάζει επειδή «βαριόταν» και «πραγματικά απρόθυμη να ακολουθήσει τις συμβουλές των γιατρών».

Η Winehouse τηλεφώνησε στη Romete για τελευταία φορά στις 22 Ιουλίου 2011 – το βράδυ πριν πεθάνει. Κατά τη διάρκεια της κλήσης ισχυρίστηκε ότι είχε επιχειρήσει να παραμείνει νηφάλια στις 3 Ιουλίου, αλλά είχε υποτροπιάσει λίγες εβδομάδες αργότερα στις 20 Ιουλίου.

Εκείνο το βράδυ, η Γουαινχάουζ και ο σωματοφύλακάς της Άντριου Μόρις έμειναν ξύπνιοι μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, παρακολουθώντας βίντεο στο YouTube από τις πρώτες εμφανίσεις της. Ήταν γύρω στις 3 μ.μ. στις 23 Ιουλίου 2011 που ο Μόρις συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

«Εξακολουθούσε να είναι ήσυχα, κάτι που φαινόταν παράξενο», θυμάται. «Ήταν στην ίδια θέση όπως το πρωί. Έλεγξα τον σφυγμό της αλλά δεν μπορούσα να βρω».

Η Έιμι Γουαινχάουζ  πέθανε από δηλητηρίαση από αλκοόλ. Τις τελευταίες της στιγμές, ήταν μόνη στο κρεβάτι της, με άδεια μπουκάλια βότκας σκορπισμένα στο πάτωμα δίπλα της. Ο ιατροδικαστής παρατήρησε αργότερα ότι είχε επίπεδο αλκοόλ στο αίμα της 0,416 — περισσότερο από πέντε φορές το νόμιμο όριο οδήγησης στην Αγγλία.

Η έρευνα για το πώς πέθανε η Έιμι Γουαινχάουζ

Amy Winehouse With Her Dad

Η Έιμι Γουαινχάουζ με τον πατέρα της, Μιτς. Μετά τον θάνατο της κόρης του, επικρίθηκε έντονα από ορισμένους από τους θαυμαστές της και τα μέσα ενημέρωσης επειδή δεν έκανε περισσότερα για να τη βοηθήσει.

Μετά από μια μακροχρόνια μάχη με τον αλκοολισμό, η Έιμι Γουαινχάουζέγινε μέλος του τραγικού 27 Club – μιας ομάδας εμβληματικών μουσικών που πέθαναν σε ηλικία 27 ετών.

Ο θάνατος της Έιμι Γουαινχάουζ άφησε την οικογένεια, τους φίλους και τους θαυμαστές της λυπημένους – αλλά όχι απαραίτητα έκπληκτους. Χρόνια αργότερα, η ίδια η μητέρα της είπε μάλιστα ότι δεν ήταν γραφτό να ζήσει ποτέ πάνω από τα 30.

Λίγο μετά την είδηση ​​που κυκλοφόρησε στα περίπτερα, τα δάχτυλα ήταν στραμμένα προς κάθε κατεύθυνση. Κάποιοι ρίχνουν το φταίξιμο στον πατέρα της ο οποίος είπε κάποτε ότι η κόρη του δεν χρειαζόταν να πάει σε αποτοξίνωση. Αργότερα άλλαξε γνώμη. Στο ντοκιμαντέρ Έιμι Γουαινχάουζ, εμφανίζεται στην ταινία να λέει κάτι τρομακτικά παρόμοιο. Αλλά σε μια συνέντευξη στον The Guardian, ισχυρίστηκε ότι το κλιπ ήταν μονταρισμένο.

Είπε, «Ήταν το 2005. Η Έιμι Γουαινχάουζ είχε πέσει — ήταν μεθυσμένη και χτύπησε το κεφάλι της. Ήρθε στο σπίτι μου, και ο μάνατζέρ της ήρθε και είπε: «Πρέπει να πάει σε αποτοξίνωση». Αλλά δεν έπινε κάθε μέρα. Ήταν σαν πολλά παιδιά, που όταν έβγαινε έπινε. Και είπα: «Δεν χρειάζεται να πάει σε απεξάρτηση». Στην ταινία, αφηγούμαι την ιστορία και αυτό που είπα ήταν: «Δεν χρειαζόταν να πάει σε αποτοξίνωση εκείνη τη στιγμή». Το έχουν επεξεργαστεί κάνοντας με να δείχνω ότι δεν ήθελα γενικά να πάει σε απεξάρτηση”.

Tributes In Camden

«Κάναμε πολλά λάθη», παραδέχτηκε ο Μιτς Γουαινχάουζ. «Αλλά το να μην αγαπάμε την κόρη μας δεν ήταν ένα από αυτά».

Ο πρώην σύζυγος της Winehouse κατηγορήθηκε επίσης για τον θάνατό της. Σε μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη το 2018,  ο Μπλέικ Φίλντερ Σίβιλ το απώθησε. Υποστήριξε ότι ο ρόλος των ναρκωτικών στη σχέση τους ήταν υπερβολικός από τα μέσα ενημέρωσης – καθώς και ο ρόλος του στην πτώση της.

«Αισθάνομαι ότι είμαι το μόνο άτομο που έχει αναλάβει την ευθύνη από τότε που ήταν ζωντανή. Νιώθω ότι ίσως από τότε που κυκλοφόρησε η τελευταία ταινία για την Έιμι Γουαινχάουζ πριν από περίπου δύο χρόνια, το ντοκιμαντέρ, έχει υπάρξει μια ορισμένη μετατόπιση της ευθύνης σε άλλα μέρη. Αλλά πριν από αυτό, πριν από αυτό – και πιθανότατα ακόμα τώρα – είμαι το μόνο άτομο που έχω αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη.»

Τέλος, άλλοι κατηγόρησαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης – τα οποία συχνά απεικόνιζαν την Έιμι ως προβληματική ντίβα στην καλύτερη περίπτωση και ως τρένο στη χειρότερη. Ένας θαυμαστής σκέφτηκε: «Βλέπαμε τη φθορά της κάθε μέρα, σε κάθε φωτογραφία. Ήταν σαν να ήμασταν σε ένα ταξίδι μαζί της. Τόσοι άνθρωποι ήθελαν απλώς να γίνει καλύτερη».

Μια στενή φίλη της Έιμι Γουαινχάουζ το σχολίαε: «Ναι, το έκανε αυτό στον εαυτό της, ναι ήταν αυτοκαταστροφική, αλλά ήταν και θύμα. Όλοι πρέπει να αναλάβουμε λίγη ευθύνη, εμείς το κοινό, οι παπαράτσι. Ήταν σταρ, αλλά θέλω ο κόσμος να θυμάται ότι ήταν επίσης απλώς ένα κορίτσι».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >