AD

Νέο ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας με 46,4 βαθμούς σήμερα

Κορυφώνεται το δεύτερο κύμα του καύσωνα

Στην κορύφωση της δεύτερης φάσης του καύσωνα την Κυριακή 23/7, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr οι μέγιστες τιμές θερμοκρασίας ξεπέρασαν σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, 180 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες άνω των 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε 87 από αυτούς η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 42 βαθμούς Κελσίου. Η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στο Γύθειο και ήταν ίση με 46.4 βαθμούς Κελσίου.

Η καταγραφή αυτή αποτελεί και την μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ιστορικά στο δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Μeteo.gr από το 2006. Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε στην Μακρακώμη Φθιώτιδας στις 2 Αυγούστου του 2021 με τιμή 46.3 βαθμούς Κελσίου.

ikona

Η πρόγνωση από την ΕΜΥ μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουλίου

Ο καιρός τη Δευτέρα 24 Ιουλίου

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά έως 6 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φθάσουν τους 37 με 39 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 39 και τοπικά 40 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 και τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 με 37 και πιθανώς κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 39 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 39 με 40 και κατά τόπους στην κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο έως 41 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 36 και στη νότια Κρήτη έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 36 και στα Δωδεκάνησα έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τρίτη 25 Ιουλίου

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 42 με 44, στα νησιά του Ιονίου τους 39 με 41, στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη 26 Ιουλίου

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στο Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά, όπου στα ορεινά είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 6, ενώ στο βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Ο καιρός την Πέμπτη 27 Ιουλίου

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, όπου στα ορεινά είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στα πελάγη 5 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 7 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σχεδόν σε όλη τη χώρα (κατά 6 με 8 βαθμούς).

Ο καιρός την Παρασκευή 28 Ιουλίου

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πελάγη 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2025»: Τα τελευταία ραντεβού από 18 έως 20 Ιουλίου

Αυλαία για τις εκδηλώσεις (συνολικά έφτασαν τις 58) που προσφέρει δωρεάν ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2025», που ολοκληρώνονται από την Παρασκευή 18 έως την

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πρωτοποριακή ανακάλυψη στην Τροία: Ο Τρωικός Πόλεμος φαίνεται πως έγινε πραγματικά

Νέα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στα ερείπια της αρχαίας Τροίας έρχονται να ενισχύσουν την άποψη ότι ο θρυλικός πόλεμος που περιγράφει ο Όμηρος στην Ιλιάδα ίσως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ν. Μουδανιά: Οι «Αινιγματικές Παραλλαγές» του Eric- Emmanuel Schmitt, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια – Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στο Φεστιβάλ Θάλασσας Χαλκιδικής

Ο Γιάννης Μπέζος και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης πρωταγωνιστούν στις «Αινιγματικές Παραλλαγές», που επιστρέφει το Σάββατο 19 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών και το Φεστιβάλ Θάλασσας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Tο Κίεβο δηλώνει ότι είναι έτοιμο για συνομιλίες με τη Μόσχα

Η Ουκρανία είναι έτοιμη για περαιτέρω ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Άντριι Σιμπίχα, αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία. Ο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σημαντική διασπορά καπνού από τις πυρκαγιές στην Τουρκία και στη χώρα μας – Ορατός τις κάμερες στην Πεντέλη

Με εντυπωσιακό τρόπο αποτυπώνεται σε δορυφορική φωτογραφία η σημαντική διασπορά καπνού από τις φωτιές στην Τουρκία και είναι ορατός μέχρι και από τις κάμερες της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >