AD

H Μαριάννα Βαρδινογιάννη και το έργο της ζωής της, η Ελπίδα

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη που πέθανε σήμερα σε ηλικία 80 ετών, είχε προλάβει να ολοκληρώσει το έργο της ζωής, την Ελπίδα

 

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη εδώ και πολλά χρόνια υλοποιούσε ένα ευρύ ανθρωπιστικό έργο τόσο για τα παιδιά όσο και για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τα ευάλωτα άτομα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Στόχος της είναι ανάμεσα σε άλλες δράσεις μέσα από το Ίδρυμά της, η στήριξη παιδιών και οικογενειών ευπαθών κοινωνικών ομάδων, σχολείων σε ολόκληρη την επικράτεια και προσφύγων.

Ευχή είναι να εμπνεόμαστε όλοι οι Έλληνες από το έργο της.

 

Το έργο της για τα παιδιά με καρκίνο, αναμφίβολα κρίνεται τεράστιας αξίας και αφήνει μια μοναδική παρακαταθήκη. Την περίοδο όπου πολλοί δυσανασχετούσαν και διαμαρτύρονταν για την υποχρεωτική μάσκα που μας προστέτευε από τη μετάδοση του covid-19, η κα Βαρδινογιάννη είχε περάσει το δικό της μήνυμα που άγγιζε ακόμα και την πιο σκληρή καρδιά.

Τα παιδιά της Ελπίδας δίνουν καθημερινά μαθήματα ζωής με την υπομονή και το χαμόγελό τους που είναι πάντα καλυμμένο με μάσκα. 

Ας δούμε τι ανέφερε η σπουδαία αυτή γυναίκα, στην ανάρτησή της στο Facebook.

«Η χειρουργική μάσκα αποτελεί «ασπίδα» για τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ. Τα παιδιά με καρκίνο έχουν μάθει να φορούν τις πράσινες αυτές μάσκες όλες τις στιγμές της ημέρας, στο παιχνίδι, στα μαθήματα τους, στην αγκαλιά της μητέρας τους… χωρίς ποτέ να διαμαρτυρηθούν, και χωρίς ποτέ να δυσανασχετήσουν. Αυτές τις κρίσιμες ώρες, που η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη για μικρούς και μεγάλους, είναι ίσως μια ευκαιρία να διδάξουμε σε όλα τα παιδιά την έννοια του σεβασμού στην ίδια την ανθρώπινη ζωή».

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

H Πάουλα Μπαντόσα για τον χωρισμό με τον Στέφανο Τσιτσιπά | «Ήταν ο σωστός άνθρωπος τη λάθος στιγμή»

Συναισθηματικά δεν ήταν εύκολες οι τελευταίες ημέρες αλλά είμαι δυνατή, δήλωσε η Ισπανίδα τενίστρια   Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε στον χώρο του τένις ο χωρισμός του Στέφανου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

24χρονη δασκάλα κατηγορείται για αποπλάνηση 11χρονου μαθητή – Είχε φέρει δίπλα της το θρανίο του για να τον ακουμπάει

Το ανήλικο αγόρι επιβεβαίωσε ότι η 24χρονη δάσκαλα το είχε φιλήσει αρκετές φορές στην τάξη είτε μετά το τέλος των μαθημάτων ή όταν οι άλλοι μαθητές έλειπαν για φαγητό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >