AD

zU-studio | Μοναδικό σπίτι σε σχήμα πουλιού με θέα στην παραλία στην Costa Rica

Το N2 είναι ένα ιδιωτικό σπίτι που σχεδιάστηκε από το zU-studio στη Santa Teresa της Costa Rica.

Εμπνευσμένο από την άγρια ​​ζωή της χώρας,zu studio έχει σχεδιάσει μια κατοικία σε σχήμα πουλιού στην Costa Rica. Σε ένα λόφο με θέα στο νερό, η ιδιωτική κατοικία N2 είναι μια μοναδική κατοικία που προωθεί τη σύνδεση με τη φύση. Τον Σεπτέμβριο, θα ξεκινήσει η κατασκευή στην παραλιακή πόλη Santa Teresa, η οποία είναι επίσης γνωστή ως καταφύγιο για τους σέρφερ.

Το καταφύγιο των τριών υπνοδωματίων εκτείνεται σε τρεις ορόφους και έχει μια γλυπτική οροφή εμπνευσμένη από το φτέρωμα ενός πουλιού. Η οροφή είναι τοποθετημένη σε διαφορετικά ύψη, γεγονός που επιτρέπει στο φως να φιλτράρει και δημιουργεί ενδιαφέροντα σχήματα παραθύρων. Εστιάζοντας στη χρήση φυσικών σχημάτων, το σπίτι περιστρέφεται γύρω από μια κεντρική αυλή γεμάτη λουλούδια που λειτουργεί ως χώρος συγκέντρωσης.

Στη συνέχεια, αυτό χύνεται στους κοινόχρηστους χώρους του ισογείου, οι οποίοι περιλαμβάνουν μια ανοιχτή κουζίνα και σαλόνι, καθώς και μια πισίνα που βρίσκεται στην ημικυκλική βεράντα. Ο μοναδικός σχεδιασμός έχει σκοπό να μιμηθεί ένα πουλί με θέα στο νερό καθώς αποφασίζει πού θα πετάξει στο επόμενο. Χάρη στο στρογγυλό σχήμα του που προσφέρει ατελείωτη θέα στη θάλασσα, οι επισκέπτες στο σπίτι θα μπορούν να κάνουν το ίδιο.

«Μερικές φορές η αρχιτεκτονική τείνει να είναι ορθολογική και άκαμπτη, σχεδόν σαν οι αρχιτέκτονες να δημιουργούν χρησιμοποιώντας μια συνταγή που θα μπορούσε να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο για όλα τα διαφορετικά σενάρια», αναφέρει η εταιρεία με έδρα το Άμστερνταμ. «Μας ενδιαφέρει περισσότερο να ακούμε τα φυσικά μας ένστικτα όταν επισκεπτόμαστε μια συγκεκριμένη τοποθεσία με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και μιλάμε με τους ανθρώπους που πρόκειται να βιώσουν τη νέα δημιουργία».

Δεν χτίζεται κάθε μέρα ένα τόσο συναρπαστικό αρχιτεκτονικό concept και θα περιμένουμε με αγωνία τις εικόνες του ολοκληρωμένου έργου για να δούμε πώς ανταποκρίνεται στη συναρπαστική ιδέα.

N2 house zU-studio visual

N2 house zU-studio visual

Inspiration Drawing for N2 Wellness Retreat by zU-studio

zu-studio:Δικτυακός τόπος 

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

«Επικίνδυνη κλιμάκωση» χαρακτηρίζει η Χαμάς την ισραηλινή εντολή εκκένωσης συνοικιών της Ράφας

Αντίστροφη μέτρηση για την περιοχή όπου έχουν καταφύγει πάνω από 1,2 εκατ. Παλαιστίνιοι – Αναγκαίο να χτυπήσουμε τη Ράφα, λέει το Ισραήλ στις ΗΠΑ Ένας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βρήκαν «καύσιμα» οι τράπεζες | Πάμε για νέο ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών και διανομή μερίσματος

Σιγουριά Χρήστο Μεγάλου και Παύλο Μυλωνά στις δηλώσεις τους στους αναλυτές για διανομή μερίσματος στις Γενικές Συνελεύσεις του Ιουνίου – Ψήφος εμπιστοσύνης από JP Morgan

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >