AD

Άνδρας βρήκε θαμμένο θησαυρό από 700 χρυσά και ασημένια νομίσματα της εποχής του Εμφυλίου Πολέμου στη φάρμα του

Ένας άνδρας από το Κεντάκι έσκαβε σε μια φάρμα όταν ανακάλυψε έναν θαμμένο θησαυρό από χρυσά και ασημένια νομίσματα της εποχής του Εμφυλίου Πολέμου.

 

Η ανακάλυψη θαμμένου θησαυρού είναι ένα όνειρο για πολλούς, αλλά μια φορά στις τόσες, μπορεί να συμβεί πραγματικά. Φέτος, ένας άνδρας από το Κεντάκι που έσκαβε στο χωράφι του σοκαρίστηκε όταν ανακάλυψε ότι είχε κυριολεκτικά χρυσώσει όταν νομίσματα αντίκες άρχισαν να εμφανίζονται στο χώμα. Αποδείχθηκε ότι αποκάλυψε αυτό που έχει ήδη γίνει γνωστό ως ο Μεγάλος Θησαυρός του Κεντάκι. Η συλλογή με περισσότερα από 700 χρυσά και ασημένια νομίσματα που ήταν θαμμένα μαζί, προέρχονται από την εποχή του Εμφυλίου Πολέμου και προσφέρουν μια ματιά τόσο στη νομισματική όσο και στη στρατιωτική ιστορία.

Όλα τα νομίσματα χρονολογούνται από το 1863 ή νωρίτερα, που σημαίνει ότι πιθανότατα θάφτηκαν την ίδια εποχή. Είναι επίσης από το νομισματοκοπείο των ΗΠΑ. Ενώ το σύγχρονο νόμισμα είναι ενιαίο και ομοσπονδιακό, υπήρχαν πολλoί εκδότες νομισμάτων στην περίοδο που προηγήθηκε του Εμφυλίου. Τα νομίσματα του θησαυρού είναι κυρίως χρυσά νομίσματα ενός δολαρίου από το 1850 έως το 1862, τα οποία είναι πολύ πιο πολύτιμα σήμερα για τους συλλέκτες και σε καθαρή χρυσή αξία. Επιπλέον, ο θησαυρός περιέχει περίπου 20 νομίσματα Liberty Head των $10 και οκτώ Liberty Heads $20. Τελευταίο, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, είναι το πιο συναρπαστικό εύρημα: 18 εξαιρετικά σπάνια 1863-P 20 $ Gold Liberty Head νομίσματα. Αυτή η φανταστική σειρά νομισμάτων μπορεί να πουληθεί για ένα επιβλητικό εξαψήφιο αριθμό. Σε αντίθεση με τα σύγχρονα νομίσματα, το “In God We Trust” απουσιάζει από το παλαιότερο σχέδιο, καθώς αυτό προστέθηκε στα νομίσματα μόνο μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο.

Τα νομίσματα συντηρήθηκαν και βαθμολογήθηκαν από την Εταιρεία Νομισματικής Εγγύησης, η οποία τα πρόφερε σε απίστευτη κατάσταση. Πιστοποιημένα και καλά συσκευασμένα με ειδοποίηση προέλευσης, πωλήθηκαν στο Govmint.com. Οι συλλέκτες νομισμάτων ήταν σαφώς ενθουσιασμένοι αγοραστές, καθώς πολλές από τις ποικιλίες έχουν ήδη εξαντληθεί.

Ποιος έθαψε αυτά τα νομίσματα; Ο αρχικός ιδιοκτήτης είναι άγνωστος, αλλά εδώ και καιρό κυκλοφορούσαν φήμες για πλούσιους κατοίκους του Κεντάκι που έθαβαν τον θησαυρό τους για να τον διατηρήσουν κατά τη διάρκεια του πολέμου. Παρά την αρχική διακήρυξη της ουδετερότητας, οι πολίτες του Κεντάκι ήταν βαθιά διχασμένοι ως προς την πίστη τους. Η ομοσπονδιακή προέλευση των νομισμάτων υποδηλώνει ότι ο αρχικός ιδιοκτήτης μπορεί να είχε συνεργαστεί με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και ίσως ήταν υποστηρικτής της Ένωσης. Τουλάχιστον, μπορεί να ήθελαν να κρύψουν τον πλούτο τους και τους δεσμούς τους με την κυβέρνηση των ΗΠΑ από την επιδρομή των Συνομοσπονδιακών στρατευμάτων. είπε ο Ryan McNutt, του Georgia Southern University , ότι —χωρίς να εμπλακεί στο εύρημα— θα μπορούσε να διακινδυνεύσει ότι «δεδομένης της χρονικής περιόδου και της τοποθεσίας στο Κεντάκι, που ήταν ουδέτερο εκείνη την εποχή, είναι απολύτως πιθανό να θάφτηκε πριν από την επιδρομή του Συνομόσπονδου Τζον Χαντ Μόργκαν τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο του 1863».

Οι ημερομηνίες στα νομίσματα θα υποστήριζαν ένα τέτοιο χρονοδιάγραμμα.  Οι ιδιώτες ιδιοκτήτες γης δεν χρειάζεται να καλέσουν τον τοπικό αρχαιολόγο τους όταν βρίσκουν ένα νόμισμα, αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να διατηρήσει πολύτιμες πληροφορίες. «Εξαρτάται αποκλειστικά από τον ιδιοκτήτη της γης», συμβουλεύει ο McNutt, καθώς «είναι ένα στιγμιότυπο του παρελθόντος, χαμένο για πάντα» όταν χάνεται η ευκαιρία να μελετηθούν τα τεχνουργήματα κατά την ανακάλυψη.

Man Finds Buried Treasure Hoard of 700 700 Civil War-Era Gold and Silver Coins

Ένα νόμισμα διπλού αετού Liberty Head, 20 $, παρόμοιο με αυτά που βρέθηκαν στον θησαυρό. (Φωτογραφία:Wikimedia Commons, Δημόσιος τομέας)

Man Finds Buried Treasure Hoard of 700 700 Civil War-Era Gold and Silver Coins

Ένα νόμισμα Liberty των $10, παρόμοιο με αυτά που ανακαλύφθηκαν. (Φωτογραφία:Wikimedia Commons, Δημόσιος τομέας)

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πανελλαδικές 2024 | Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των εξετάσεων

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >