AD

Έπεσε Canadair σε ρεματιά στην Κάρυστο

Στο αεροσκάφος βρίσκονταν δύο Έλληνες χειριστές – Πραγματοποιούσε ρίψεις σε δύσβατο σημείο στο χωριό Πλατανιστός όπου μαίνεται ακόμα η φωτιά

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική καθώς λίγο πριν από τις 15:00 έγινε γνωστό πως έπεσε Canadair στην Κάρυστο, στην περιοχή του Πλατανιστού. Το εναέριο μέσο που είχε δύο Έλληνες χειριστές συνετρίβη ενώ επιχειρούσε στο έργο κατάσβεσης στην Κάρυστο.

Ειδικότερα, το Canadair που ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία, όπως έγινε γνωστό, έπεσε σε ρεματιά στο χωριό Ποτάμι. Στην περιοχή σπεύδουν στρατιωτικά συνεργεία για να δουν τι ακριβώς έχει συμβεί και σε τι κατάσταση βρίσκεται το πλήρωμα του αεροσκάφους, ενώ ενεργοποιήθηκε το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων.

Δείτε βίντεο, το αεροσκάφος λίγο πριν συντριβεί:

Από το βίντεο φαίνεται το αεροπλάνο να κάνει άφεση νερού, να παίρνει δεξιά στροφή και χάνει ύψος. Λίγο πριν από τη δεξιά στροφή, φαίνεται να χτυπά σε ένα κλαδί και να χάνει τον πλωτήρα από το δεξί φτερό. Προφανώς πρόκειται περί μηχανικής βλάβης καθώς το αεροσκάφος χάνει συνεχώς ύψος και δεν μπορεί να ανεβεί πάνω από την χαράδρα.

Έκανε ρίψεις μαζί με ακόμη ένα canadair στη συγκεκριμένη εστία φωτιάς.  Nα σημειώσουμε πως πάντα οι ρίψεις γίνονται με δύο αεροσκάφη (επιχειρούν σε ζεύγη) και επίσης πάντοντε κάνουν ένα πρώτο πέρασμα πάνω από το σημείο για να εντοπίσουν επακριβώς πού πρέπει να κάνουν τη ρίψη.

Το Canadair που έπεσε είναι ένα CL-215, απογειώθηκε από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου, και δεν είχε σύστημα εκτίναξης για τον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη.

Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι είδαν την πτώση του αεροπλάνου. Συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκου αναφέρει στο evima.gr: «Είδα το καναντέρ να πέφτει μπροστά μου, είμαι συγκλονισμένος, εύχομαι να είναι καλά τα παιδιά».

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας για την πτώση του CL-215

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 15:05 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ»

Δείτε βίντεο, δευτερόλεπτα μετά την πτώση του αεροσκάφους:

Υπενθυμίζεται ότι ο Πλατανιστός και το Λιβάδι ήταν τα δύο χωριά που είχαν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους τα επίγεια συνεργεία και οι εθελοντές μαζί με τα μηχανήματα των ΟΤΑ για να σταματήσουν τις φλόγες, που «έγλειφαν» τα σπίτια.

Η εικόνα από την πυρκαγιά στην Κάρυστο

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 93 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρο και 32 οχήματα, ενώ από αέρος υπάρχει συνδρομή από ελικόπτερα και αεροσκάφη όπως επίσης χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα ξημερώματα στάλθηκε μέσω 112 μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Πλατανιστός στις 01:51 προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο.

Το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πλατανιστός, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Τουρκία: Η ανάλυση του μαύρου κουτιού από τη συντριβή αεροσκάφους στη Γεωργία θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Γιάσαρ Γκιουλέρ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο μήνες για να εξαχθούν τα αρχικά συμπεράσματα και να αναλυθεί

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γεωργιάδης: Η έλλειψη νοσηλευτών το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΕΣΥ

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που απασχολούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), τονίζοντας την «έλλειψη νοσηλευτών ως το μεγαλύτερο πρόβλημα» κατά

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ψηφιακό ευρώ: Πιλοτική εφαρμογή από το 2027, πλήρης κυκλοφορία το 2029

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προχωρά συστηματικά στην τεχνική προετοιμασία για το ψηφιακό ευρώ, όπως τόνισε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Piero Cipollone, μέλος του

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βορίζια: Σε κατ` οίκον περιορισμό ο 23χρονος, αναζητείται ο ηθικός αυτουργός και ο κατασκευαστής της βόμβας – Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αύριο στο Ηράκλειο

Δεν συμφώνησαν ανακριτής και εισαγγελέας αν ο 23χρονος τοποθέτησε την βόμβα που αναζωπύρωσε τη βεντέτα, η οποία κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους στα Βορίζια.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >