AD

Πόλο | Στον τελικό η Ελλάδα αφού συνέτριψε 13-7 την Σερβία

Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κατάρα των πέντε χαμένων ημιτελικών σε παγκόσμια πρωταθλήματα – Πρώτη νίκη επί της Σερβίας σε κορυφαία διοργάνωση

 

Η Εθνική Ελλάδος στο πόλο με μια ονειρεμένη εμφάνιση «έπνιξε» τη Σερβία με 13-7 στα ημιτελικά και για πρώτη φορά θα παίξει για το χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ την ίδια στιγμή εξασφάλισε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το Σάββατο (29/7, 12:00) το μεγάλο ραντεβού τής εθνικής ομάδας για να πατήσει σε μια απάτητη κορυφή, αυτή του κόσμου με αντίπαλο την Ουγγαρία ή την Ισπανία στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Φουκουόκα.
Μια νίκη που περνά στην ιστορία, η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κατάρα των πέντε χαμένων ημιτελικών σε παγκόσμια πρωταθλήματα, νικά για πρώτη φορά τους Σέρβους σε μεγάλη διοργάνωση και παράλληλα πήρε ρεβάνς για τον προ διετίας χαμένο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Προβάδισμα με δύο γκολ από τον Κάκαρη

Η Σερβία άνοιξε το σκορ με κόντρα από τον Νίκολα Γιάκσιτς (6:56), όμως ο Σκουμπάκης με εξάμετρο απάντησε άμεσα για το 1-1. Ο Κάκαρης κέρδισε αποβολή και ο ίδιος από το δοκάρι τελείωσε τη φάση, δίνοντας προβάδισμα 2-1 στην Ελλάδα (5:34).

Τα ελληνικά μπλοκ σταμάτησαν την πρώτη σερβική επίθεση στον παραπάνω και στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπράνισλαν Μίτροβιτς νίκησε τον Γενηδουνιά σε φάση κόντρας της Ελλάδας.
Η Σερβία βρήκε το γκολ της ισοφάρισης μετά την εκτέλεση πέναλτι από τον Στραχίνια Ράσοβιτς 2-2 στα 1:20, όμως και πάλι η λύση ήρθε από τον Κώστα Κάκαρη: Κερδισμένη αποβολή και γκολ του διεθνή φουνταριστού για το 3-2 (00:49).
Πάρτι μέσα στην πισίνα και +5

Ο Γιάννης Φουντούλης με μαεστρική λόμπα, στον παίκτη παραπάνω, άφησε ακινητοποιημένο τον Μπράνισλαβ Μίτροβιτς και η εθνική ομάδα με το ξεκίνημα της 3ης περιόδου, έγραψε το 7-2.

Οι Σέρβοι με το πρώτο τους γκολ σε επτά προσπάθειες στον παραπάνω, σταμάτησαν με το Λάζιτς το σερί της Ελλάδας (7-3), όμως δράση ανέλαβε ο Ντίνος Γενηδουνιάς με το πρώτο δικό του γκολ επανέφερε αμέσως τη διαφορά στα πέντε γκολ για το 8-3 στα 3:41 και ο Παπαναστασίου τη διατήρησε για το 9-4.
Από εκεί και πέρα η εθνική ομάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο απέναντι στους Σέρβους, που τα είχαν χαμένα, η διαφορά έφθασε στο 12-5 και στο 13-7, μέσα σε αποθέωση.
Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-0, 3-3, 4-1 Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 3, Αλαφραγκής, Κάκαρης 2, Νικολαΐδης, Γκίλλας 1, Τζωρτζάτος.
Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

«ΤΕΧΝΗ – ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ και το Μουσείο που δεν έγινε»: Έκθεση με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΑΠΘ και τα 25 χρόνια του Τελλογλείου 

Ένας διαφορετικός πυρετός προετοιμασίας «καίει» αυτές τις μέρες το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ. Η διετής και πλέον επίπονη προσπάθεια, έρευνα και συλλογή για τα εκθέματα της επικείμενης

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συρία: Μουσείο εικονικής πραγματικότητας αναδεικνύει τα δεινά στις φυλακές κολαστήρια του καθεστώτος Άσαντ

Ένα πρωτοποριακό μουσείο εικονικής πραγματικότητας στη Συρία τεκμηριώνει τα βασανιστήρια, τις δολοφονίες και την καταπίεση που υπέστησαν χιλιάδες κρατούμενοι στις φυλακές του καθεστώτος Άσαντ, μέσα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σώματα καπνισμένα με ξήρανση ίσως είναι οι «παλαιότερες μούμιες» του κόσμου σύμφωνα με μελέτη

Ορισμένες αρχαίες κοινωνίες στην Κίνα και τη νοτιοανατολική Ασία φαίνεται να ξήραναν τα πτώματα των νεκρών τους με καπνό, ουσιαστικά μουμιοποιώντας τα χιλιάδες χρόνια νωρίτερα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ιωάννινα: Συνελήφθη κρατούμενος στις φυλακές για διακίνηση ναρκωτικών

Συνολικά 125 συσκευασίες με κοκαΐνη και κάνναβη ΄φερεται να είχε στην κατοχή του κρατούμενος στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σαουδική Αραβία: Τέσσερις δασκάλες σκοτώθηκαν σε τροχαίο στο δρόμο για δυσπρόσιτο σχολείο

Ένας ορεινός δρόμος στο Κυβερνείο Αλ-Νταγιέρ, ανατολικά της Τζαζάν στην Σαουδική Αραβία, μετατράπηκε σε σκηνικό τραγικού δυστυχήματος. Τέσσερις δασκάλες και ο οδηγός του οχήματος που

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >