AD

Facekinis | Γιατί οι Κινέζοι φοράνε τρελές μάσκες όταν κολυμπούν;

Οι κάτοικοι της Κίνας  σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιούν μάσκες προσώπου που είναι επίσης γνωστές ως “facekinis” για να προστατευτούν από τον ήλιο εν μέσω έντονου καύσωνα.

Οι Facekinis, οι οποίες είναι μάσκες που καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπο με τρύπες για τα μάτια και το στόμα, έχουν ξεπουληθεί στην Κίνα καθώς η χώρα αντιμετωπίζει τρομερή ζέστη, σύμφωνα με την Global News.

Τέτοιες μάσκες φέρεται να υπάρχουν εδώ και καιρό στην Κίνα, ειδικά στη βορειοανατολική κινεζική πόλη Qingdao, αν και οι ειδικοί λένε ότι το αξεσουάρ προσώπου έχει γίνει πρόσφατα πιο mainstream.

Two women wading in water wearing facekinis

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κινέζοι πολίτες χρησιμοποιούν μάσκες προσώπου γνωστές ως «facekinis» για να προστατευτούν από τον ήλιο εν μέσω έντονου καύσωνα. (Kevin Frayer / Getty Images / Αρχείο)

«Αυτό το προϊόν πουλάει καλά γιατί καλύπτει τον κάντο, ή την άκρη του ματιού, όπου οι φακίδες μπορούν να αναπτυχθούν εύκολα», είπε στο κατάστημα η έμπορος της Yiwu International Trade Market, Dong Wei, προσθέτοντας ότι οι πωλήσεις των facekini έχουν αυξηθεί κατά 30% στην εταιρεία της.

Άλλοι κινέζοι λιανοπωλητές φέρεται να έχουν δει εκτοξευόμενες πωλήσεις για άλλα προϊόντα αντηλιακής προστασίας, όπως μανίκια βραχιόνων και καπέλα προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία, σύμφωνα με το Global News.

Two women wear matching swimsuits and green facekinis

Τουρίστες που φορούν facekinis δροσίζονται σε μια παραλία εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών στις 24 Ιουνίου 2023, στο Qingdao της Κίνας. (VCG / μέσω Getty Images)

«Ανησυχούμε μήπως καούμε από τον ήλιο και μαυρίσουμε, επομένως είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι», είπε στο πρακτορείο ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης με καπέλο και μακριά μανίκια.

Το ανοιχτόχρωμο δέρμα φέρεται να εκτιμάται ιδιαίτερα στην Κίνα και έχει ενισχυθεί από το ιστορικό προηγούμενο και τα δημοφιλή μέσα ενημέρωσης σε μια χώρα που διαθέτει μια βιομηχανία λεύκανσης δέρματος πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Κίνα έχει σημειώσει ρεκόρ φέτος για ημέρες με υψηλή θερμοκρασία, αν έφερε η Global News.

Woman wears green facekini while wading in water

Tα Facekinis, τα οποία είναι μάσκες που καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπο με τρύπες για τα μάτια και το στόμα, έχουν ξεπουληθεί στην Κίνα καθώς η χώρα αντιμετωπίζει τρομερή ζέστη. (Visual China Group μέσω Getty Images / Αρχείο)

Η Κινεζική πρωτεύουσα Πεκίνο είδε έξι ημέρες θερμοκρασιών που ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου – περίπου 104 βαθμούς Φαρενάιτ – από το 1951 έως το 2022, αλλά η πόλη έχει ήδη ταιριάξει με αυτή τη θερμοκρασία τέσσερις φορές το 2023.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πανελλαδικές 2024 | Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των εξετάσεων

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >