AD

Τόσα χρήματα θα λαμβάνει το αγέννητο παιδί του αδικοχαμένου πιλότου Μουλά

Tι προβλέπεται; 

Ο Χρήστος Μουλάς έχασε τη ζωή του στην πτώση του Canadair στην Κάρυστο, την περασμένη Τρίτη, αφήνοντας πίσω τη σύζυγο και το αγέννητο παιδί του.

Από τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Κώστα Τασούλα, ανακοινώθηκε πως η Βουλή των Ελλήνων θα «υιοθετήσει» το αγέννητο παιδί του άτυχου κυβερνήτη του πυροσβεστικού αεροπλάνου.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει μια οικονομική ενίσχυση προς τη σύζυγό του και μητέρα του παιδιού, που παρεμπιπτόντως υπηρετεί και η ίδια στην Πολεμική Αεροπορία, μέχρι το παιδί τους να γίνει 18 ετών και εάν σπουδάσει, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας του.

Σημειώνεται πως το παιδί δεν έχει ακόμη γεννηθεί, καθώς η σύζυγος του 34χρονου πιλότου είναι τριών μηνών έγκυος.

Πόσα χρήματα θα παίρνει το αγέννητο παιδί του Χρήστου Μουλά

Το ποσό, που δεν έχει οριστεί ακόμη, θα καταβάλλεται σε ετήσια βάση. Ενδεικτικά, όταν το 2018 η Βουλή υιοθέτησε τα παιδιά του Γιώργου Μπαλταδώρου, του χειριστή του Mirage 2000-5 που κατέπεσε ανοικτά της Σκύρου, το ποσό καθορίστηκε στα 10.000 ευρώ το χρόνο για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δύο τέκνα (όπως ήταν στην περίπτωση Μπαλταδώρου), 21.000 ευρώ για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, η Βουλή έχει στηρίξει 72 παιδιά 43 οικογενειών, με το ποσό των 625.000 ευρώ ετησίως.

 

 

 

Tags
Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μακρά Covid: Ερευνητές εντόπισαν ασυνήθιστες αλλαγές στο αίμα ασθενών

Νέα μελέτη ρίχνει φως στους βιολογικούς μηχανισμούς της μακράς Covid, αποκαλύπτοντας δύο κρίσιμα στοιχεία που εμφανίζονται ως οι κύριοι ύποπτοι για τα παρατεταμένα συμπτώματα που

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Έμμεσο «φρένο» από τον Γ. Στουρνάρα για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων

«Φρένο» στην περαιτέρω μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, βάζει εμμέσως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. «Με το βασικό επιτόκιο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γάζα: Με το βλέμμα στις συμφωνίες του Αβραάμ, το Ισραήλ χαιρετίζει την υιοθέτηση του σχεδίου Τραμπ – Τι φέρνει η απόφαση του ΟΗΕ

Το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρετίζει το «ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ» για τη Γάζα μετά την υιοθέτηση της απόφασης με την οποία το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μαίρη Μηλιαρέση: «Η αρχική συμφωνία ήταν να ανέβει το κασέ μου, αλλά τέσσερα χρόνια δεν είπα τίποτα»

Συνέντευξη στην εκπομπή Breakfast@star και τον Κωνσταντίνο Ντάφλο παραχώρησε η Μαίρη Μηλιαρέση. Η γνωστή παρουσιάστρια μίλησε για το γάμο της, τη σχέση με την κόρη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >