AD

Αχτσιόγλου | Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει από τη στεναχώρια στην αγωνία

Με αναφορά στη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα και κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, ξεκίνησε την ομιλία της, στην Καβάλα η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

 

Η πρώην υπουργός στο πλαίσιο περιοδείας της στη βόρεια Ελλάδα, μίλησε το βράδυ της Παρασκευής σε ανοιχτή συγκέντρωση στελεχών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε παραλιακό καφέ της Καβάλας.

«Η χώρα διανύει μία πολύ δύσκολη περίοδο, με αλλεπάλληλες καταστροφικές πυρκαγιές. Έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές. Πρόκειται για μία τραγική κατάσταση», σημείωσε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. «Και την ίδια ώρα” τόνισε , ” ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση με επικοινωνιακούς όρους και λογικές, κάνοντας λόγο μόνο για την κλιματική αλλαγή. Είδαμε εικόνες από τη Νέα Αγχίαλο να είναι σχεδόν εμπόλεμη ζώνη. Δεν υπήρξε στοιχειώδης επιχειρησιακή ετοιμότητα και επάρκεια. Αποδείχθηκε πως δεν έχει γίνει τίποτα σε επίπεδο πρόληψης και επιχειρησιακής ετοιμότητας για πάνω από τέσσερα χρόνια που κυβερνάει».

Η κυρία Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι ο κρατικός μηχανισμός αφέθηκε χωρίς την αναγκαία προετοιμασία και επάρκεια σε προσωπικό και σε μέσα, σημειώνοντας πως η κλιματική κρίση πρέπει να τεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, για να ληφθούν ουσιώδεις πρωτοβουλίες αντιμετώπισής της, οι οποίες σχετίζονται με το μοντέλο ανάπτυξης, την άναρχη δόμηση, το ενεργειακό μοντέλο και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Στη διάρκεια της ομιλίας της έκανε επίσης έναν απολογισμό του έργου που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ίδια προσωπικά, όταν βρίσκονταν στην κυβέρνηση και τις τομές, όπως είπε, που επέφερε σε πολλούς τομείς της κοινωνίας, παρά τις μεγάλες και δύσκολες προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει.

Αχτσιόγλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει από τη στεναχώρια στην αγωνία
Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε πως είναι σημαντικό να ανακάμψει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ώστε να ασκήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση, ενώ πρόσθεσε πως η ανάκαμψη αυτή αφορά όλη την Ελληνική κοινωνία.

«Αυτή την περίοδο», σημείωσε, «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει πλέον φύγει από το στάδιο της στεναχώριας και πέρασε στο στάδιο της αγωνίας. Η δική μας πρόταση αφορά εκατομμύρια ανθρώπους που έκαναν μια άλλη πολιτική επιλογή, αλλά είναι εδώ και περιμένουν από εμάς να τους δώσουμε μια άλλη προοπτική».

Κατέθεσα την υποψηφιότητα μου», συνέχισε, «για να στηρίξω την προσπάθεια της ανασυγκρότησης. Θα είναι μια δύσκολη διαδρομή που αξίζει όμως να την προσπαθήσουμε όλοι μαζί. Το δικό μου σχέδιο είναι να αποχωριστούμε κάθε είδους ταμπέλες. Να αποδεσμευτούμε από το ερώτημα ποιο δρόμο θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Εγώ θέλω ένα έργο που να απαντά στις αγωνίες των ανθρώπων και θα τους δίνει προοπτική για την επόμενη μέρα».

Η κυρία Αχτσιόγλου τόνισε ακόμα πως «θα πρέπει να έχουμε μία πολύ πιο ουσιώδη συμμετοχή, παρουσία και παρέμβαση στην αυτοδιοίκηση, στους επιστημονικούς φορείς και συλλόγους, στα συνδικάτα. Εκεί βρίσκεται ο πυρήνας των προβλημάτων και των ανθρώπων που θέλουμε να εκφράσουμε. Θα πρέπει να δουλέψουμε πιο μεθοδικά, να χρησιμοποιούμε την τεχνική και επιστημονική γνώση για να υποστηρίζουμε και να εμβαθύνουμε τις προγραμματικές θέσεις μας. Δεν μπορεί ένα κόμμα σαν το δικό μας να μην έχει εκπροσώπηση στους παραγωγικούς φορείς. Πως θα εκφράσει τον κόσμο αν δεν είναι πλάι του. Πρέπει να εντάξουμε όλα τα μέλη του κόμματος για να νιώθουν και να είναι παραγωγικά».

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Βραζιλία: Τουλάχιστον δύο νεκροί σε νέα αστυνομική επιχείρηση στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και οκτώ συνελήφθησαν στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στη συνοικία Βίλα Κένεντι του Ρίο ντε Τζανέιρο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Sentinel-6B: Εκτοξεύτηκε ο νέος ευρωπαϊκός δορυφόρος που μετρά με ακρίβεια τη στάθμη της θάλασσας – Σημαντικές εφαρμογές για την Ελλάδα

Εκτοξεύτηκε με επιτυχία ο νέος ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-6B (Φρουρός 6Β), ο οποίος αναμένεται να προσφέρει εξαιρετικά ακριβείς μετρήσεις — σε επίπεδο λίγων εκατοστών — για

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ντόναλντ Τραμπ: Οξεία επίθεση σε δημοσιογράφους που έθεταν ενοχλητικές ερωτήσεις

«Σιωπή γουρούνα!» στη μια, «είσαστε φρικτή δημοσιογράφος» στην άλλη: ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε με σκαιότητα εναντίον δυο γνωστών δημοσιογράφων μέσα σε μερικές

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Κατερίνα Καινούργιου αποκάλυψε για πρώτη φορά το πρόβλημα υγείας της μητέρας της

Για την σοβαρή περιπέτεια υγείας της μητέρας της και την προσωπική της δοκιμασία μίλησε ανοιχτά η Κατερίνα Καινούργιου. Στην εκπομπή της, η παρουσιάστρια του Alpha

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γκίλφοϊλ: Παίκτης πρώτης γραμμής η Ελλάδα – Παπασταύρου: Μιλάμε την ίδια γλώσσα με τις ΗΠΑ, είμαστε μόνο στην αρχή

Ο κομβικός ρόλος της Ελλάδας στον χώρο της ενέργειας μετά και τις πρόσφατες συμφωνίες για LNG και υδρογονάνθρακες που υπεγράφησαν, αναδείχθηκε στο 1ο Φόρουμ Γνώσης

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >