AD

Bruce /Caitlyn Jenner | H μέρα που κέρδισε το Ολυμπιακό δέκαθλο

Στις 30 Ιουλίου 1976, η Αμερικανίδα τώρα Caitlyn Jenner – η οποία αγωνιζόταν τότε ως Bruce Jenner – κερδίζει το χρυσό στο δέκαθλο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ. Οι 8.617 πόντοι του Jenner σημείωσαν παγκόσμιο ρεκόρ στη διοργάνωση.

 

Πίσω στο μακρινό 1976 υπήρχε ένας πολύ ωραίος, πολύ αρρενωπός και καλογυμνασμένος αθλητής, που αποτελούσε την ελπίδα των ΗΠΑ για το Ολυμπιακό αγώνισμα του δεκάθλου. Το όνομα του: Bruce Jenner. Ήταν ο ίδιος που 39 χρόνια αργότερα άλλαξε φύλο, σοκάροντας τον κόσμο για να γίνει γυναίκα με το όνομα Caitlyn Jenner.

Το μυστικό της επιτυχίας του Jenner στους Ολυμπιακούς του 1976 στο Μοντρεάλ του Καναδά, ήταν η προετοιμασία. Στη δεκαετία του 1970, οι περισσότεροι δεκαθλητές προπονούνταν με άλλους δεκαταθλητές. Ο Jenner  ωστόσο, προπονήθηκε με μερικούς από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου σε καθένα από τα 10 αγωνίσματα του δεκάθλου.

Αν και ο ξανθός, λαξευμένος, 6 πόδια 2 ιντσών Nicolai Avilof, ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ και ολυμπιονίκης του 1972 από τη Σοβιετική Ένωση, θεωρήθηκε σχεδόν αδύνατο να νικηθεί, η έντονη προπόνηση του Jenner απέδωσε καρπούς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ το 1976. Μετά την πρώτη ημέρα του διαγωνισμού, ο Jenner ήταν στην τρίτη θέση, 35 πόντους μακριά από το ρεκόρ και 17 πόντους πίσω από τον αντίπαλό του.

Ωστόσο, με όλα τα καλύτερα γεγονότα του Jenner να προγραμματίζονται για την δεύτερη μέρα, ο Jenner ήταν σίγουρος για τη νίκη.  Στις 30 Ιουλίου, τα επόμενα πέντε αγωνίσματα πήγαν ακριβώς όπως ελπίζαμε: ο Jenner έτρεξε αποτελεσματικά στα 110 μέτρα με εμπόδια, σημείωσε προσωπικό καλύτερο στο άλμα επί κοντώ, πέταξε καλά τον δίσκο και το ακόντιο και έκανε σπριντ στα τελευταία 300 μέτρα των 1.500 μέτρων. επίδοση για να σφραγίσει μια νίκη. Στη συνέχεια, ο Jenner έκανε έναν αυτοσχέδιο γύρο νίκης με μια αμερικανική σημαία. Ο Avilof τερμάτισε τρίτος, σχεδόν 300 βαθμούς πίσω από τον νέο πρωταθλητή.

Μετά τη νίκη, ο Jenner απολάμβανε τον ανεπίσημο τίτλο του «μεγαλύτερου αθλητή στον κόσμο» και εμφανίστηκε σε ταινίες, στην τηλεόραση και, φυσικά, στόλισε ένα κουτί Wheaties®. Έχοντας οριστεί αρσενικό κατά τη γέννηση του, ο Jenner εμφανίστηκε δημόσια ως τρανς γυναίκα το 2015 για να γίνει σύντομα ένα εντυπωσιακό εξύφυλλο στην Vogue.Why are we really interested in Caitlyn Jenner? | CNN | Olympic committee, Bruce  jenner, Caitlyn jenner

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι σε Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται ότι εξαπατήθηκαν και μοιράστηκαν τα στοιχεία της κάρτας τους και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με ένα τεράστιο δίκτυο e-shop καταστημάτων που έχουν ως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >