AD

Πατούλης – Μηταράκης | Η συμπεριφορά μετράει

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ανέχεται συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν

 

Μέσα σε μια βδομάδα δυο στελέχη που έχουν μακριά ιστορία με την Νέα Δημοκρατία βρέθηκαν ξαφνικά εκτός “παιχνιδιού”.

Ο Νότης Μηταράκης που πριν ένα μήνα είχε αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε ξαφνικά με την παραίτηση στο χέρι, όταν έφυγε εν μέσω πυρκαγιών για να επισκεφτεί την οικογένεια του, που έκανε διακοπές στην Πάτμο. Το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν αρκετό για να υποβάλει άμεσα την παραίτηση του.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον Γιώργο Πατούλη, που ένα ζεϊμπέκικο εν μέσω πυρκαγιών ήταν αρκετό να του στερήσει το χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής, το οποίο πήγε στον Νίκο Χαρδαλιά.

Κανείς θα μπορούσε να πει για πολλά χαρακτηριστικά στον τρόπο που κυβερνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά είναι ένα χαρακτηριστικό του που ξεχωρίζει ιδιαίτερα και που ως τώρα δεν ήταν χαρακτηριστικό της ελληνικής πολιτικής σκηνής : Η συμπεριφορά του απέναντι στο λάθος.

Αν υπάρξει κάποιο δεδομένο, κάποια λάθος αντιμετώπιση κάποιου θέματος, για το οποίο μπορεί να μην ευθύνεται προσωπικά ο ίδιος, αλλά θεωρεί ότι θα μπορούσε να θίξει την αξιοπιστία της Κυβέρνησης του, βγαίνει ο ίδιος πρώτα μπροστά και αναλαμβάνει την ευθύνη, αναγνωρίζει το λάθος και φροντίζει να κάνει τις κατάλληλες πολιτικές κινήσεις, ώστε να μην ξανασυμβεί.

Η παραδοχή του λάθους, έχει ένα βασικό αποτέλεσμα. Διατηρεί το δεδομένο της εμπιστοσύνης του εκλογικού σώματος και περιορίζει στο ελάχιστο το πολιτικό κόστος, που αν δεν παραδεχτείς το λάθος “φουντώνει” την δυσαρέσκεια, μειώνει την εμπιστοσύνη, συσσωρεύεται και πληρώνεται όταν έρθει η ώρα των εκλογών.

Με τον ίδιο τρόπο δεν ανέχεται και τα λάθη των στελεχών της Κυβέρνησης του, ανεξάρτητα του σε ποια θέση βρίσκονται.

Όσοι ως τώρα έκαναν κάποιο λάθος ή αποκαλύφθηκε κάποιο παράπτωμα που είχαν διαπράξει σε κάποια άλλη στιγμή ή που η συμπεριφορά τους δημιουργούσε λάθος σχόλια ή εντυπώσεις, βρέθηκαν άμεσα εκτός κόμματος και είναι αρκετά τα σχετικά παραδείγματα.

Τα δυο τελευταία “θύματα” του λάθους τους ήταν ο Νότης Μηταράκης και ο Γιώργος Πατούλης.

Μπορεί και με τους δυο να υπήρχαν σοβαρά προηγούμενα που είχαν συσσωρευθεί δημιουργώντας δυσαρέσκεια που θα τους απομάκρυναν από την θέση τους κάποια στιγμή, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Σε σημερινή ανάρτηση του ο Νότης Μηταράκης αναφέρει τα εξής :

«Παρέδωσα καθήκοντα Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στον @joikonomou, στον οποίο εύχομαι ειλικρινά επιτυχία στο έργο του. Αποτέλεσε για εμένα ιδιαίτερη τιμή, σε αυτή τη σύντομη θητεία να συνεργαστώ με το εξαίρετο δυναμικό της @hellenicpolice. Επιτέλεσαν εξαιρετικό έργο στη δύσκολη περίοδο των πυρκαγιών, στην ασφαλή εκκένωση περιοχών και στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Εμπιστεύτηκα την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, στηρίζοντας το έργο, τις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις της.

«Στην πολιτική μου διαδρομή προτάσσω το καθήκον, την αφοσίωση, την αποτελεσματικότητα. Δούλεψα σκληρά για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης την περίοδο 2020-23. Προσπάθησα με όραμα και σχέδιο να προχωρήσω σε σημαντικές αλλαγές στο@yptpgr.

Παραδέχομαι τη λάθος κρίση μου να βρεθώ για 2 μέρες εκτός Αθηνών, επισκεπτόμενος την οικογένεια μου, καθώς με τη στάση αυτή δόθηκε λάθος μήνυμα σε αυτούς που αγωνίζονταν στην πρώτη γραμμή. Ανέλαβα λοιπόν την ευθύνη και παραιτήθηκα.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε σε τρεις διαφορετικούς ρόλους από το 2019, στα Υπουργεία Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης & Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη. Θα συνεχίσω να εργάζομαι μεθοδικά στη Βουλή, στηρίζοντας το έργο της Κυβέρνησης, αφιερώνοντας ακόμα περισσότερο χρόνο στα ζητήματα της Χίου, της οποίας οι πολίτες με τίμησαν για άλλη μια φορά με την εμπιστοσύνη τους».

Κάποιες αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και ο Γιώργος Πατούλης, μιλώντας για μια “λάθος στιγμή”, που δεν θα έπρεπε να καλύψει την δουλειά που είχε κάνει ως τώρα στην περιφέρεια.

Αλλά και για τους δυο ήταν αργά.

Καμιά φορά φταίει και η λάθος “χημεία”…

 

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

3 πρώην – και νυν- μεγαλόσχημοι στο στόχαστρο των διεθνών αρχών

Η Ιντερπόλ έχει στείλει σήμα στις αρχές σχετικά με τη διερεύνηση εταιρικού σχήματος στο οποίο μετέχουν τραπεζίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες και το οποίο είχε συμμετοχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >