AD

Το απρόσμενο υλικό της κουζίνας που σιχαίνονται να μυρίζουν οι κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες είναι έντομα που δεν τσιμπούν ή κεντρίζουν. Εν τούτοις, η παρουσία τους μπορεί να προκαλέσει αηδία, φόβο, πανικό, υστερία ή παραισθήσεις.

Μην φοβάστε! Υπάρχουν ορισμένοι απλοί και εντελώς φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες στο σπίτι, χωρίς να καταφύγετε στη χρήση χημικών, τα οποία είναι επιβλαβή για την υγεία τη δική σας και των παιδιών σας, ένα από αυτά είναι και το κόλπο με το κακάο.

Είναι ένας διαδεδομένος τρόπος σπιτικού δολώματος για να σκοτώσετε τις κατσαρίδες. Αναμίξτε ένα μέρος σκόνης βορικού οξέος με ένα μέρος από λευκό αλεύρι και ένα μέρος ζάχαρης. Ανακατέψτε καλά μέχρι να φτιάξετε μια πάστα που θα μοιάζει με ζύμη. Τοποθετήστε μπαλάκια αυτής της ζύμης σε διάφορα σημεία του σπιτιού όπου έχετε προσέξει ότι τα επισκέπτονται συχνά. Το αλεύρι και η ζάχαρη στο μείγμα θα προσελκύσει τις κατσαρίδες και το βορικό οξύ θα τις σκοτώσει.

Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα παρόμοιο δόλωμα σε αναλογία 1 μέρος βορικού οξέος, 1 μέρος κακάο και 2 μέρη άσπρο αλεύρι.

Οριστικό τέλος στις κατσαρίδες: 5 φυτά που μισούν αυτά τα έντομα

Το καλοκαίρι όλα είναι ωραία, μέχρι που σκάει μπροστά σου κατσαρίδα. Τα πράγματα, φυσικά, γίνονται ακόμα χειρότερα όταν βρίσκεσαι σπίτι σου. Μόνη σου. Εσύ και η κατσαρίδα. Η κατσαρίδα και εσύ. Δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής. Οριακά μετακομίζεις.

Σύμμαχός σου σε αυτήν την -πολλές φορές- άνιση μάχη, είναι τα φυτά. Ναι, ναι. Καλά διάβασες. Υπάρχουν ορισμένα -σωτήρια- φυτά που απωθούν με φυσικό τρόπο τις κατσαρίδες. Με την ευκαιρία, δες εδώ 3 λόγους που έχεις κατσαρίδες στη κουζίνα σου!

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να γεμίσεις το μπαλκόνι σου, τον κήπο και την ταράτσα σου με τα παρακάτω 5 φυτά που μισούν οι κατσαρίδες. Άσε, όμως, και λίγο χώρο για να περνάς. Μην το παρακάνεις με τις γλάστρες!

Αυτά είναι τα 5 φυτά που μισούν οι κατσαρίδες

Δεντρολίβανο

Πρώτο στη λίστα μπαίνει το δεντρολίβανο. Tο No1 φυτό που απωθεί τις κατσαρίδες -και που δίνει νοστιμιά στο φαγητό σου. 2 σε 1 νοικοκυρεμένα.

Το δεντρολίβανο, λοιπόν, είναι πολύ τοξικό για τις κατσαρίδες. Χρειάζεται ελάχιστο νερό και άφθονο ηλιακό φως. Ό,τι πρέπει για να το μισήσει η κατσαρίδα, δηλαδή. Εάν δεν το θέλεις σε γλάστρα, μπορείς να τοποθετήσεις μερικά φρεσκοκομμένα κλωνάρια σε διάφορα σημεία στο σπίτι -κάτι σαν κατσαριδοπαγίδες.

Γατόχορτο aka Catnip

Το γατόχορτο είναι ακόμα ένα εξαιρετικό φυσικό απωθητικό για κατσαρίδες. Η επιτυχία του κρύβεται στη χημική ουσία νεπαλακτόνη που περιέχει το φυτό catnip.

Έχει τόσο χαμηλές απαιτήσεις σε νερό και τόσο υψηλές απαιτήσεις σε ηλιακό φως, ώστε να το σιχαθεί αρκετά η κατσαρίδα -και να το λατρέψει η γάτα σου. Το συγκεκριμένο βότανο ενισχύει τη διάθεση της γάτας, δρώντας -ας το πούμε- σαν ναρκωτικό, αλλά με απολύτως ασφαλές τρόπο. Η νεπαλακτόνη που προαναφέραμε, ανιχνεύεται από τις γάτες μέσω της όσφρησης και θεωρείται ήπιο παραισθησιογόνο που ενισχύει τη διάθεση. Ώρα για παιχνίδι!

Χρυσάνθεμο, ένα όμορφο και εντομοαπωθητικό φυτό

Πέρα από το ότι θα ομορφύνουν τον εξωτερικό σου χώρο, τα χρυσάνθεμα είναι το φυσικό οχυρό που θα κρατήσει μακριά τον εχθρό σου, γνωστό και ως κατσαρίδα. Τα υπέροχα και αρωματικά άνθη αυτού του φυτού περιέχουν πυρεθρίνη, μια φυσική εντομοαπωθητική ουσία που απωθεί τις κατσαρίδες.

Καλό, βέβαια, είναι να γνωρίζεις πως η συγκεκριμένη ουσία είναι τοξική για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια. Επομένως, η κατανάλωσή του απαγορεύεται.

Οριστικό τέλος στις κατσαρίδες: 5 φυτά που μισούν αυτά τα έντομα

Μέντα – ένα φυτό όχι μόνο για μοχίτο

Το μοχίτο δεν είναι ο μόνος λόγος για να έχεις μια γλάστρα μέντας στον εξωτερικό σου χώρο. Αυτό το βότανο, το μισού οι κατσαρίδες, λόγω του εξαιρετικά έντονου αρώματός του. Το αιθέριο έλαιο της μέντας είναι εξίσου αποτελεσματικό.

Τοξόδεντρο – πορτοκάλι Osage

Το πορτοκάλι Osage ή αλλιώς τοξόδεντρο, παράγει μερικούς αρκετά ασυνήθιστους, μεγάλους καρπούς, οι χημικές ουσίες του οποίου απωθούν τα παράσιτα. Οι κατσαρίδες βρίσκονται ανάμεσά τους.

 

πηγή

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >