AD

Αnna Frank | H μέρα που έγραψε την τελευταία της καταχώρηση στο ημερολόγιο

Την 1η Αυγούστου 1944, γράφτηκε η τελευταία σελίδα του διασημότερου ημερολογίου

H Anna Frank,  η νεαρή Εβραία που κρυβόταν από τους Ναζί, της οποίας το ημερολόγιο έγινε σύμβολο του Ολοκαυτώματος, γράφει την τελευταία της καταχώρηση,  τρεις μέρες πριν αυτή και η οικογένειά της συλληφθούν και τοποθετούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η δεκαπεντάχρονη Anna Frank, εκείνη την εποχή, έλαβε το ημερολόγιο στα 13α γενέθλιά της, γράφοντας σε αυτό πιστά κατά τη διάρκεια των δύο επομένων ετών, μαζί με άλλους επτά (συμπεριλαμβανομένων των γονιών της, Otto και Edith, και της αδερφής της, Margot του συνεργάτη του πατέρα της, Herman Van Pels, του σύζυγου Auguste, και γιων Peter και Fritz Pfeffer και του οδοντιάτρου της γραμματέας του Otto Frank) ζούσαν σε ένα μυστικό παράρτημα πίσω από την επιχείρηση του πατέρα της στο Άμστερνταμ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην τελευταία της καταχώριση, η Frank έγραψε για το πώς την αντιλαμβάνονται οι άλλοι, περιγράφοντας τον εαυτό της ως «μια δέσμη αντιφάσεων». Η ίδια έγραψε:

«Όπως σας έχω πει πολλές φορές, είμαι χωρισμένη στα δύο. Η μία πλευρά περιέχει την πληθωρική μου ευθυμία, την αισιοδοξία μου, τη χαρά μου στη ζωή και, πάνω απ` όλα, την ικανότητά μου να εκτιμώ την πιο ελαφριά πλευρά των πραγμάτων. Με αυτό εννοώ να μην βρίσκω τίποτα κακό με τα φλερτ, ένα φιλί, μια αγκαλιά, ένα άχρωμο αστείο. Αυτή η πλευρά μου συνήθως περιμένει για να στήσει ενέδρα στην άλλη, που είναι πολύ πιο καθαρή, πιο βαθιά και πιο λεπτή. ….”

Συνέχισε ότι αυτό που λέει δεν είναι αυτό που νιώθει, γι` αυτό, σύμφωνα με τα λόγια της, είχε τη φήμη ότι είναι «τρελή αλλά και φλερτ, έξυπνη Alek και αναγνώστης ρομάντζων». Detail of the diary of the wax figure of Anne Frank and their hideout reconstruction is unveiled at Madame Tussauds on March 9, 2012 in Berlin,...

«Η ευτυχισμένη Anna γελάει, απαντά τρελή, σηκώνει τους ώμους της και προσποιείται ότι δεν το βάζει. Η ήσυχη Anna αντιδρά ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο. Αν είμαι απόλυτα ειλικρινής, θα πρέπει να παραδεχτώ ότι έχει σημασία για μένα, ότι προσπαθώ πολύ σκληρά να αλλάξω τον εαυτό μου, αλλά ότι πάντα αντιμετωπίζω έναν πιο ισχυρό εχθρό».

Από τους οκτώ κρατούμενους, ο Otto Frank ήταν ο μόνος επιζών. Η Anna Frank πέθανε το 1945 από τύφο στο γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης. Το ημερολόγιό της δημοσιεύτηκε από τον πατέρα της το 1947. Έκτοτε έχει γίνει παγκόσμιο best seller. anne frank stamp - anne frank stock pictures, royalty-free photos & images

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >