AD

Έρχεται νέος καύσωνας | Πόσο θα διαρκέσει

Ένας νέος καύσωνας έρχεται στη χώρα, με θερμοκρασίες 40 βαθμών Κελσίου.

Ήδη η θερμοκρασία στη χώρα τη Δευτέρα (31/7) σημείωσε άνοδο σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες ημέρες, ενώ η πορεία αυτή θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.

Η πιο πιθανή ημέρα που θα αρχίσει η αποκλιμάκωση του καύσωνα, ο οποίος δεν θα έχει σχέση με τα 40+ προ δύο εβδομάδων, αναμένεται το Σάββατο 5 Αυγούστου.

Όπως είπε με δηλώσεις του ο Κώστας Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος-διευθυντής ερευνών στο meteo.gr, ήδη έχουμε θερμοκρασίες της τάξης των 37 και 38 βαθμών Κελσίου και «αυτό που βλέπουμε είναι ότι θα έχουμε ζέστη μέχρι το τέλος της εβδομάδας».

Όπως εξήγησε, «αναμένουμε θερμοκρασίες άνω των 38 βαθμών και 40 βαθμών, για διάστημα μεγαλύτερο των τριών ημερών, κάτι που σημαίνει ότι μιλάμε για καύσωνα».

«Θα είναι βέβαια πιο ήπιος, πιο τυπικός καύσωνας από αυτόν της μεγάλης θερμής εισβολής που επί 15 ημέρες απασχόλησε τη χώρα. Μιλάμε για καύσωνα μικρότερης έντασης και μικρότερης διάρκειας, όμως το φαινόμενο θα είναι κουραστικό λόγω του καύσωνα που προηγήθηκε», εξήγησε.

ΕΜΥ: Η πορεία του καύσωνα μέχρι και το Σάββατο 5/8/23
Η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία καταγράφει την πορεία του καύσωνα κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών και μέχρι το Σάββατο 5 Αυγούστου.

Ειδικότερα, για την Τρίτη 1 Αυγούστου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου υπάρχει πιθανότητα στα ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 και τοπικά 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.
Την Τετάρτη 2 Αυγούστου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια – βορειοανατολικά.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στα κεντρικά και νότια δυτικοί έως 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά. Θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 33 με 34 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.
ύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη 3 Αυγούστου και την Παρασκευή 4 Αυγούστου, επίσης προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου θα φτάσει τοπικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.
Το Σάββατο 5 Αυγούστου θα επικρατεί γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία στα δυτικά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και στα βορειοδυτικά μικρής διάρκειας καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα βόρεια νότιοι έως 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά.
Καύσωνας: Παίρνει την ανηφόρα ξανά ο υδράργυρος -Θα «χτυπήσει» νέα 40άρια
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών επισήμανε ότι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο σε μεγάλο τμήμα της χώρας τις επόμενες ημέρες, με τις μέγιστες τιμές της προς το τέλος της εβδομάδας να κυμαίνονται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Οι αυτοματοποιημένοι προγνωστικοί χάρτες του Μeteo δείχνουν επιστροφή στα 40άρια -έως και 41 βαθμούς- την Παρασκευή 4 Αυγούστου και το Σάββατο 5 του μήνα.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

3 πρώην – και νυν- μεγαλόσχημοι στο στόχαστρο των διεθνών αρχών

Η Ιντερπόλ έχει στείλει σήμα στις αρχές σχετικά με τη διερεύνηση εταιρικού σχήματος στο οποίο μετέχουν τραπεζίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες και το οποίο είχε συμμετοχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >