AD

Αλέξης Κούγιας | Η αθώωση του Κέβιν Σπέισι και ο Δημήτρης Λιγνάδης

«Παρακολουθώ στον παγκόσμιο Τύπο με ποιον τρόπο ακόμη και αυτοί που λοιδόρησαν και προσπάθησαν να καταστρέψουν τον Κέβιν Σπέισι, τον αποθεώνουν για την αθώωσή του», δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας, με αφορμή την πρόσφατη δικαστική απόφαση κατά την οποία απαλλάχθηκε ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι και από τις εννέα εις βάρος του κατηγορίες, που αφορούσαν σε σεξουαλικά αδικήματα, τόνισε τις ομοιότητες που έχει αυτή η υπόθεση με εκείνη του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Όπως είναι γνωστό, υπερασπίστηκα σε πρώτο βαθμό τον κορυφαίο Έλληνα ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, έναν από τους ελάχιστους με σπουδές σε ανώτατες σχολές, άριστο φιλόλογο και όχι “μορφονιό”, προερχόμενο από εκπομπές lifestyle, για τον οποίο πίστεψα και πιστεύω ότι είναι παντελώς αθώος και γι’ αυτό, όπως όλοι οι αθώοι, στο δεύτερο βαθμό θα αθωωθεί πανηγυρικά και από τους ενόρκους στις δύο υποθέσεις που καταδικάστηκε, από τις έξι που κατηγορείτο αρχικά, αφού οι τακτικοί δικαστές, μεταξύ των οποίων και η πρόεδρος του δικαστηρίου, επίλεκτη δικαστής κ. Γιούπη, μετά από επτά μήνες δίκης, τον απήλλαξαν πανηγυρικά».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας: «Παρακολουθώ στον παγκόσμιο Τύπο με ποιον τρόπο ακόμη και αυτοί που λοιδόρησαν και προσπάθησαν να καταστρέψουν τον Κέβιν Σπέισι, τον αποθεώνουν για την αθώωσή του και δεν είδα πουθενά σε κανένα θέατρο διαμαρτυρίες για την αθώωσή του. Δεν είδα πουθενά ανακοινώσεις ουδενός κόμματος, όπως συνέβη στην Ελλάδα, από δύο κόμματα, να ζητείται η διαγραφή του δικηγόρου του. Δεν είδα πουθενά, επειδή αναδείχτηκε στο δικαστήριο από το δικηγόρο του Κέβιν Σπέισι η πραγματική προσωπικότητα των δήθεν βιασθέντων, να καλείται ο δικηγόρος σε πειθαρχική απολογία από το σύλλογό του».

Κλείνοντας την ανακοίνωσή του, δήλωσε τα εξής: «Είμαι βέβαιος ότι μετά από αυτή την ανακοίνωσή μου κάποιοι θα κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη, είτε αυτοί είναι αρχηγοί κομμάτων είτε στελέχη κομμάτων είτε δημοσιογράφοι είτε παρουσιαστές εκπομπών και δεν θα είναι καθόλου ευχαριστημένοι από αυτό που βλέπουν».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ανεξέλεγκτος θαυμαστής άρπαξε την Αριάνα Γκράντε στην πρεμιέρα του «Wicked: For Good» – Οδηγείται στη δικαιοσύνη

Ένα πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε στη Σιγκαπούρη κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας του «Wicked: For Good», όταν ένας άνδρας υπερπήδησε τα κιγκλιδώματα ασφαλείας και άρπαξε την

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νόνη Δούνια: «Όταν υπάρχουν παράπονα μεταξύ συνεργατών, καλό είναι να λύνονται κατ’ ιδίαν»

Για τις πρόσφατες εξελίξεις στην εκπομπή του Κώστα Τσουρού, με τον οποίο έχει συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια, ρωτήθηκε η Νόνη Δούνια. Το πρώην μοντέλο ξεκαθάρισε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βοσνία: Ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας έφθασε τους 15

Δύο γυναίκες κατέληξαν χθες το απόγευμα σε νοσοκομείο της πόλης Τούζλα, στη βορειοανατολική Βοσνία, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την πυρκαγιά που ξέσπασε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Καιρός: Αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις και τοπικές ομίχλες – Πρόγνωση απο τον Χρ. Παρανό

Αίθριος θα διατηρηθεί ο καιρός στη χώρα το Σαββατοκύριακο με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες και τοπικές ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μαριάννα Τουμασάτου για Αλέξανδρο Σταύρου: «Έχουμε κάνει τον πρώτο μεγάλο κόπο που κάνουν οι άνθρωποι για να είναι μαζί»

Η Μαριάννα Τουμασάτου παραχώρησε συνέντευξη στη Λιλή Πυράκη και μίλησε με ειλικρίνεια για τη σχέση και τη συνεργασία της με τον σύζυγό της, Αλέξανδρο Σταύρου.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βραζιλία: Αυτόχθονες διαδηλωτές αποκλείουν την είσοδο της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα (COP30) στο Μπελέμ

Δεκάδες αυτόχθονες διαδηλωτές απέκλεισαν σήμερα το πρωί την είσοδο του χώρου όπου πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής για το κλίμα COP30, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία. Ως αποτέλεσμα,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >