AD

Αλέξης Κούγιας | Η αθώωση του Κέβιν Σπέισι και ο Δημήτρης Λιγνάδης

«Παρακολουθώ στον παγκόσμιο Τύπο με ποιον τρόπο ακόμη και αυτοί που λοιδόρησαν και προσπάθησαν να καταστρέψουν τον Κέβιν Σπέισι, τον αποθεώνουν για την αθώωσή του», δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας, με αφορμή την πρόσφατη δικαστική απόφαση κατά την οποία απαλλάχθηκε ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι και από τις εννέα εις βάρος του κατηγορίες, που αφορούσαν σε σεξουαλικά αδικήματα, τόνισε τις ομοιότητες που έχει αυτή η υπόθεση με εκείνη του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Όπως είναι γνωστό, υπερασπίστηκα σε πρώτο βαθμό τον κορυφαίο Έλληνα ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, έναν από τους ελάχιστους με σπουδές σε ανώτατες σχολές, άριστο φιλόλογο και όχι “μορφονιό”, προερχόμενο από εκπομπές lifestyle, για τον οποίο πίστεψα και πιστεύω ότι είναι παντελώς αθώος και γι’ αυτό, όπως όλοι οι αθώοι, στο δεύτερο βαθμό θα αθωωθεί πανηγυρικά και από τους ενόρκους στις δύο υποθέσεις που καταδικάστηκε, από τις έξι που κατηγορείτο αρχικά, αφού οι τακτικοί δικαστές, μεταξύ των οποίων και η πρόεδρος του δικαστηρίου, επίλεκτη δικαστής κ. Γιούπη, μετά από επτά μήνες δίκης, τον απήλλαξαν πανηγυρικά».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας: «Παρακολουθώ στον παγκόσμιο Τύπο με ποιον τρόπο ακόμη και αυτοί που λοιδόρησαν και προσπάθησαν να καταστρέψουν τον Κέβιν Σπέισι, τον αποθεώνουν για την αθώωσή του και δεν είδα πουθενά σε κανένα θέατρο διαμαρτυρίες για την αθώωσή του. Δεν είδα πουθενά ανακοινώσεις ουδενός κόμματος, όπως συνέβη στην Ελλάδα, από δύο κόμματα, να ζητείται η διαγραφή του δικηγόρου του. Δεν είδα πουθενά, επειδή αναδείχτηκε στο δικαστήριο από το δικηγόρο του Κέβιν Σπέισι η πραγματική προσωπικότητα των δήθεν βιασθέντων, να καλείται ο δικηγόρος σε πειθαρχική απολογία από το σύλλογό του».

Κλείνοντας την ανακοίνωσή του, δήλωσε τα εξής: «Είμαι βέβαιος ότι μετά από αυτή την ανακοίνωσή μου κάποιοι θα κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη, είτε αυτοί είναι αρχηγοί κομμάτων είτε στελέχη κομμάτων είτε δημοσιογράφοι είτε παρουσιαστές εκπομπών και δεν θα είναι καθόλου ευχαριστημένοι από αυτό που βλέπουν».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Γιώργος Καράβας: «Ποθώ πάρα πολύ τη Ραφαέλα ως γυναίκα, την κυνηγάω ακόμα σε όλους τους τομείς»

Καλεσμένος στο Πρωινό ήταν σήμερα ο Γιώργος Καράβας. Το γνωστό μοντέλο μίλησε για όλα στον Γιώργο Λιάγκα και ιδιαιτέρως για την σύζυγό του, Ραφαέλα Ψαρρού.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ξεκινούν οι συνομιλίες Μόσχας – Κιέβου: Οι επαφές Ουκρανών με Ευρωπαίους αξιωματούχους και το μήνυμα Ζελένσκι από το Βίλνιους

Οι ουκρανικές και ρωσικές αντιπροσωπείες έφτασαν στο Παλάτι Σιραγκάν της Κωνσταντινούπολης, μαζί με ανώτερους Τούρκους αξιωματούχους, για τον δεύτερο γύρο άμεσων ειρηνευτικών συνομιλιών τους μέσα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βρετανία: Η αστυνομία συνέλαβε και τέταρτο άνδρα σε σχέση με τις πυρκαγιές που σημειώθηκαν στην κατοικία του πρωθυπουργού Στάρμερ

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα, Δευτέρα (2/6) έναν τέταρτο άνδρα στο πλαίσιο έρευνας για μια σειρά πυρκαγιών που συνδέονται με τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ. Ο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πάνος Κατσαρίδης για Κώστα Τσουρό: «Δεν θα τον ακολουθούσα όπου κι αν πάει, δεν είναι απαραίτητο να είμαστε μαζί»

Στις κάμερες των ψυχαγωγικών εκπομπών που τον περίμεναν έξω από τα στούντιο του MEGA μίλησε ο Πάνος Κατσαρίδης. Ο γνωστός θεατρικός παραγωγός ρωτήθηκε για τη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μισθωτήρια συμβόλαια: Προθεσμία 30 ημερών για την αποδοχή τους από μισθωτές και συνιδιοκτήτες

Προθεσμία 30 ημερών θα έχουν στη διάθεσή τους οι μισθωτές και οι συνιδιοκτήτες ακινήτων, για να αποδεχθούν τη Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας που

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >