AD

«Iστορική» βροχόπτωση στο Πεκίνο

Ολόκληρες ζώνες της βόρειας Κίνας έχουν καλυφθεί από καφεκίτρινα νερά, στα οποία επιπλέουν τόνοι απορριμμάτων, μετά την «ιστορική» βροχόπτωση που έπληξε τις τελευταίες ημέρες το Πεκίνο και τα περίχωρά του.

Χείμαρροι αυτού του δύσοσμου μίγματος χύθηκαν σε ένα πάρκο, στα προάστια της πρωτεύουσας, ενώ οι κυριότερες οδικές αρτηρίες που συνδέουν μεταξύ τους τις πόλεις της επαρχίας Χεμπέι, στα νοτιοδυτικά του Πεκίνου, έχουν μετατραπεί σε πραγματικά ποτάμια.

China floods: At least 11 people dead and dozens missing in Beijing

Σε αεροφωτογραφίες που τράβηξε το Γαλλικό Πρακτορείο σε μία από αυτές τις πόλης, τη Ζουοζού, διακρίνονται βιτρίνες καταστημάτων και οροφές αυτοκινήτων που πλέουν σε αυτά τα λασπωμένα νερά, τα οποία κατέκλυσαν επίσης πολλές καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Φορώντας κράνη, διασώστες με φουσκωτά σκάφη μεταφέρουν φαγητό, ψωμί και πόσιμο νερό στους κατοίκους της Ζουοζού, πολλοί από τους οποίους έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και με κομμένο το τηλέφωνο.

kina__2_
kina__3_
AP23212389777546-_1_
pekino-skoupidia

 

Ένας 34χρονος, που είπε ότι ονομάζεται Λιου, αφηγήθηκε σε δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρέθηκαν στην περιοχή ότι ήταν αδύνατον επί δύο ημέρες να βγει από το πλημμυρισμένο κτίριο της επιχείρησης όπου εργαζόταν. «Προσπαθήσαμε αρχικά να συγκρατήσουμε το νερό όμως αποδείχτηκε αδύνατο. Δεν μπορέσαμε να σώσουμε τον εξοπλισμό ή τα υλικά του εργοστασίου μας. Παγιδευτήκαμε στο εσωτερικό (από την Δευτέρα) μέχρι σήμερα το μεσημέρι που μας διέσωσαν», είπε.

At least 20 people dead in China floods

Ο Λιου εξήγησε ότι, μολονότι θα έπρεπε να περιμένει να υποχωρήσουν τα νερά για να υπολογίσει με ακρίβεια τις ζημίες, ο εργοδότης του κάνει ήδη λόγο για απώλειες ύψους 20 εκατομμυρίων γουάν (περίπου 2,8 εκατ. ευρώ).

Extreme flooding in China after Typhoon Doksuri | AccuWeather

Ο Ζόου Λιμπίν, 41 ετών, καθοδηγεί μια ομάδα διασωστών στους πλημμυρισμένους δρόμους. «Ήμασταν οι πρώτοι που φτάσαμε στο Ζουοζού», είπε. «Η εκκένωση ξεκίνησε χθες γύρω στις 15.00 και μέχρι τώρα έχουν απομακρυνθεί περίπου 1.000 άτομα. Αυτοί που μένουν είναι ηλικιωμένοι, δεν είναι εύκολο να μεταφερθούν και ακόμη συντονίζουμε αυτή τη δουλειά» πρόσθεσε.

Airport submerged as widespread flooding continues in China

Η μετεωρολογική υπηρεσία του Πεκίνου ανέφερε σήμερα ότι οι βροχές που έπληξαν την κινεζική πρωτεύουσα ήταν οι χειρότερες των τελευταίων 140 ετών – από τότε που άρχισαν να τηρούνται αρχεία.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

«Επικίνδυνη κλιμάκωση» χαρακτηρίζει η Χαμάς την ισραηλινή εντολή εκκένωσης συνοικιών της Ράφας

Αντίστροφη μέτρηση για την περιοχή όπου έχουν καταφύγει πάνω από 1,2 εκατ. Παλαιστίνιοι – Αναγκαίο να χτυπήσουμε τη Ράφα, λέει το Ισραήλ στις ΗΠΑ Ένας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βρήκαν «καύσιμα» οι τράπεζες | Πάμε για νέο ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών και διανομή μερίσματος

Σιγουριά Χρήστο Μεγάλου και Παύλο Μυλωνά στις δηλώσεις τους στους αναλυτές για διανομή μερίσματος στις Γενικές Συνελεύσεις του Ιουνίου – Ψήφος εμπιστοσύνης από JP Morgan

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >