AD

Καιρός | Στους 39 βαθμούς το επόμενο τριήμερο

Με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να έρθει αντιμέτωπη η χώρα μας το τριήμερο Πέμπτη με Σάββατο, με τη θερμοκρασία να αγγίζει έως και τους 39 βαθμούς Κελσίου σε συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα.

Σύμφωνα με τον προγνωστικό χάρτη δε, από το Σάββατο αναμένονται και μπόρες στα δυτικά και προς τις βραδινές ώρες στα βόρεια τμήματα της χώρας.

ζέστη θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα, ωστόσο τα δυτικά και τα ηπειρωτικά θα έρθουν αντιμέτωπα με νέα 40άρια τις μεσημεριανές ώρες.

Μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου ενημερώνει για τις θερμοκρασίες των εν λόγω ημερών παρουσιάζοντάς τες σε έναν πίνακα.

«Στους κλειστούς κάμπους υπολογίστε έως και 1-2 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία. Στις ορεινότερες περιοχές 4 με 8 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία αντίστοιχα.

Στα παραθαλάσσια αλλά και τα νησιά υπολογίστε 3 με 6 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία», εξηγεί ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ.

40άρια θα δούμε σε Λαμία, Λάρισα, όμως αυτό το κύμα ζέστης δεν έχει καμία σχέση με τον καύσωνα που ζήσαμε στα τέλη του Ιούλη. Από το Σαββατοκύριακο ο καιρός, όμως, αλλάζει ξανά, ενισχύονται οι άνεμοι και πέφτει η θερμοκρασία από την Κυριακή. Στην Αττική ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Δείτε τον χαρακτηριστικό χάρτη

kairos-arnaoutoglou

Έρχεται νέο «κύμα» καύσωνα; Η εκτίμηση Bloomberg – Τι υποστηρίζουν Έλληνες μετεωρολόγοι

Μια δυσμενή πρόβλεψη για ένα νέο ισχυρό «κύμα» καύσωνα στην Ευρώπη – Που ενδέχεται να επηρεάσει και τη χώρα μας – έφερε στο φως της δημοσιότητας χθεσινό δημοσίευμα του «Bloomberg».

Η Μεσόγειος αναμένεται να πληγεί από ακόμα πιο υψηλές θερμοκρασίες στη διάρκεια του Αυγούστου, μετά τη σύντομη «ανάπαυλα» που διανύουμε έπειτα από τους συνεχείς καύσωνες και τις πυρκαγιές του Ιουλίου.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, σημαντικό τμήμα της ηπειρωτικής Ευρώπης αναμένεται να διανύσει ένα μέρος του Αυγούστου, με θερμοκρασίες κάτω από το συνηθισμένο. Ωστόσο, κατά το δεύτερο μισό του μήνα οι θερμοκρασίες σε Ισπανία, νότια Ιταλία και Ελλάδα, αναμένεται να ξεπεράσουν τους μέσους όρους της εποχής, προκαλώντας πιθανώς και τα υψηλότερα νούμερα όλων των εποχών, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.

Η Ρώμη και η Καταλονία σημείωσαν ήδη θερμοκρασίες ρεκόρ τον περασμένο μήνα, ενώ η Σαρδηνία έφτασε στο υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο για τον Ιούλιο στους 48 βαθμούς Κελσίου, με τον αριθμό αυτό να μην λογίζεται ως μη καταρρίψιμος.

«Ο Αύγουστος είναι ο θερμότερος μήνας του έτους με τις υψηλότερες θερμοκρασίες τόσο στην ξηρά, όσο και στους ωκεανούς του βόρειου ημισφαιρίου, επομένως υπάρχει πιθανότητα να δούμε νέα κύματα καύσωνα τον Αύγουστο», έχει δηλώσει η Samantha Burgess, αναπληρώτρια διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Copernicus.

Ερχεται νέο «κύμα» καύσωνα στη Μεσόγειο; – Τι υποστηρίζουν Έλληνες μετεωρολόγοι 

Την ίδια ώρα, επιφυλακτικοί εμφανίζονται Έλληνες μετεωρολόγοι που σχολίασαν – ανέλυσαν το δημοσίευμα του «Bloomberg». 

Παναγιώτης Γιαννόπουλος: Η εκτίμηση για νέο κύμα καύσωνα δεν επιβεβαιώνεται από τα προγνωστικά μοντέλα  – «Τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί»

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, σχολιάζοντας τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισε ότι οι θερμοκρασίες θα είναι φυσιολογικές για την εποχή και όπως είπε χαρακτηριστικά ο «καιρός θα είναι χαρά Θεού» το επόμενο διάστημα.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και 4 ακόμα περιφέρειες την Τετάρτη

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται την Τετάρτη 16 Ιουλίου στην Αττική και στις ΠΕ Εύβοιας, Κορινθίας, Αργολίδας, Λέσβου και Χίου, σύμφωνα με

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Θεσσαλονίκη: «Σώματα και Αφηγήματα» – Μουσικοκινητική παράσταση από τους Bodyterranean και τον Γιάννη Χαρούλη

Το Κέντρο πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει την  πρωτοποριακή ομάδα Bodyterranean, υπό την καθοδήγηση του Simone Mongelli, να συμπράττει επί σκηνής με έναν από τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Απολογητικό υπόμνημα Μουρτζούκου: Επικαλείται τραυματική παιδική ηλικία – Κακοποιητικό οικογενειακό περιβάλλον

Η καθ’ ομολογία παιδοκτόνος Ειρήνη Μουρτζούκου, στο απολογητικό της υπόμνημα προς τον Ανακριτή Πατρών,  περιγράφει με λεπτομέρειες την παιδική της ηλικία, αλλά και τους θανάτους των τεσσάρων

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αναστολή λειτουργίας εγκαταστάσεων πετρελαιοπηγής στο Ιρακινό Κουρδιστάν λόγω επίθεσης με drone

Επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) σημειώθηκε σήμερα (Τρίτη 15/7) στην πετρελαιοπηγή Σαρσάνγκ στην αυτόνομη περιφέρεια του Ιρακινού Κουρδιστάν με αποτέλεσμα να ανασταλούν οι δραστηριότητες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Φοιτητικοί σύλλογοι: Διαφωνούν με τις διαγραφές και τα μέτρα αντιμετώπισης της βίας στα πανεπιστήμια

Το ζήτημα της διαγραφής των αιώνιων φοιτητών, αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισης της βίας στα πανεπιστήμια βρίσκονται στο επίκεντρο συνέντευξης Τύπου φοιτητικών συλλόγων στην ΕΣΗΕΑ.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ν. Κακλαμάνης – Πρέσβης Αιγύπτου: Στο επίκεντρο η Μονή Σινά και οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Αιγύπτου

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας–Αιγύπτου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση υψηλού επιπέδου μεταξύ του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικήτα Κακλαμάνη, και του πρέσβη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >