AD

Τα 5 πιο πολύχρωμα μέρη στον κόσμο

Ένα αριστούργημα δεν είναι μόνο έργο ενός καλλιτέχνη. Mπορεί επίσης να είναι δημιούργημα της υπέροχης Μητέρας Φύσης. Βουνά, παραλίες, δάση και λιβάδια είναι μερικά από τα πιο πολύχρωμα μέρη στον κόσμο.

 

Dallol, Danakil Depression, Αιθιοπία

Colorful Places in the WorldDallol, Danakil Depression, Ethiopia
Σε αντίθεση με ένα συμβατικό ηφαίστειο, το Dallol είναι ένας καμβάς με έντονα πράσινα, κόκκινα και κίτρινα. Αυτά τα χρώματα έχουν δημιουργηθεί από τις θερμές όξινες πηγές και τους σωρούς από κοιτάσματα αλατιού που βρίσκονται εκεί. Το Danakil Depression έχει ακραίες συγκεντρώσεις αλατιού, ποτάσας και άλλων ορυκτών σε συνδυασμό με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, το τοπίο παραμένει δυναμικό με νέες πηγές και άλατα να εμφανίζονται συνεχώς. Αναπόφευκτα, το μέρος προσελκύει πολλούς τουρίστες αλλά και πολλούς γεωλόγους που βοηθούν τους τουρίστες να μελετήσουν πώς ξεκίνησε η ζωή στη γη.

Great Barrier Reef, Coral Sea, Queensland, Australia

 

Colorful Places in the World: Great Barrier Reef, Coral Sea, Queensland, Australia.
Αυτό το υποθαλάσσιο τοπίο είναι το μεγαλύτερο σύστημα κοραλλιογενών υφάλων στον κόσμο, που απλώνεται σε 2.300 χιλιόμετρα από τις ακτές του Κουίνσλαντ. Ο ύφαλος δημιουργήθηκε από μικροσκοπικούς οργανισμούς που ονομάζονται κοραλλιογενείς πολύποδες και το αποτέλεσμα είναι ένα φυσικό θαύμα που φιλοξενεί αμέτρητα θαλάσσια πλάσματα και ψάρια. Στην πραγματικότητα, η περιοχή είναι τόσο μοναδική που, το 1981, η UNESCO την ανακήρυξε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Το 2019, ξεκίνησε μια μεγάλη περιβαλλοντική εκστρατεία στην Αυστραλία με την ονομασία Citizen Reef. Αυτό δίνει το καθεστώς του πολίτη στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο που σημαίνει ότι θα προστατεύεται από τις ζημιές του υπερβολικού τουρισμού και των κλιματικών αλλαγών.

Λίμνη Natron, Τανζανία

Colorful Places in the World: Lake Natron, Tanzania, Africa.
Το μοναδικό έντονο κόκκινο χρώμα της λίμνης προέρχεται από το ενεργό ηφαίστειο που ονομάζεται Ol Doinyo Lengai, το οποίο βρίσκεται κοντά. Συμπέρασμα; Όσο όμορφη κι αν φαίνεται η λίμνη Natron στη βόρεια Τανζανία, δεν είναι για να κολύμπι. Τα αλκαλικά επίπεδα, μερικές φορές έως και 10,5, συνδυάζονται με πολύ υψηλά επίπεδα ανθρακικού νατρίου. Το εκπληκτικό κόκκινο χρώμα προκαλείται από τα Haloarchaea, μικροοργανισμούς που αγαπούν το αλμυρό νερό. Ωστόσο, όταν η στάθμη του νερού είναι υψηλή, η λίμνη είναι υποτίθεται λιγότερο επικίνδυνη. Τότε είναι που περισσότερα από δύο εκατομμύρια μικρότερα φλαμίνγκο χρησιμοποιούν τη λίμνη ως τον κύριο τόπο αναπαραγωγής τους!

Marble Caves, Παταγονία, Χιλή

Colorful Places in the World: Marble Caves of Patagonia, Chile

Κοντά στη λίμνη General Carrera της Παταγονίας στη Νότια Χιλή, τα Cuevas de MaCuevas de Marmol, ή Marble Caves, αποτελούν το πιο όμορφο δίκτυο σπηλαίων στον κόσμο. Ονομάζεται επίσης Μαρμάρινος Καθεδρικός Ναός, αυτά τα σπήλαια αποτελούν μέρος του μαρμάρινου τοπίου που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Χιλής-Αργεντινής. Τα σπήλαια σχηματίστηκαν πριν από περίπου 6.000 χρόνια ως αποτέλεσμα των κυμάτων στη λίμνη να σκάσουν με τους βράχους. Τα στροβιλιζόμενα σχέδια του μπλε είναι αντανακλάσεις της λίμνης και το βάθος της σκιάς που αλλάζει είναι αποτέλεσμα των επιπέδων του νερού και των εποχών.

Rainbow Mountains, Zhangye Danxia, ​​Κίνα

 


Το Εθνικό Γεωλογικό Πάρκο Zhangye Danxia φιλοξενεί τα βουνά Rainbow στο Gansu της Δυτικής Κίνας. Φαίνεται σαν αυτά τα βουνά να έχουν βαφτεί σε όλα τα πιθανά χρώματα της παλέτας της φύσης! Δισεκατομμύρια χρόνια καιρικές συνθήκες, υδάτινη διάβρωση, ισχυροί άνεμοι και κλιματικές αλλαγές έχουν διαμορφώσει τον ψαμμίτη σε κυλιόμενους λόφους χρώματος με το κόκκινο να παραμένει κυρίαρχο. Η ομορφιά των λόφων ενισχύεται με την ανατολή και τη δύση του ηλίου. Δεν είναι περίεργο που το National Geographic επέλεξε τα Rainbow Mountains ως ένα από τα 10 κορυφαία γεωγραφικά θαύματα του κόσμου.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι σε Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται ότι εξαπατήθηκαν και μοιράστηκαν τα στοιχεία της κάρτας τους και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με ένα τεράστιο δίκτυο e-shop καταστημάτων που έχουν ως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >