AD

Μέριλιν Μονρόε | H μέρα που η μεγαλύτερη σταρ βρέθηκε νεκρή

Στις 4 Αυγούστου 1962, η ηθοποιός του κινηματογράφου βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λος Άντζελες. Ήταν ξαπλωμένη γυμνή στο κρεβάτι της, μπρούμυτα, με ένα τηλέφωνο στο ένα χέρι.

Άδεια μπουκάλια με χάπια, που είχαν συνταγογραφηθεί για τη θεραπεία της κατάθλιψής της, ήταν σκουπισμένα στο δωμάτιο. Μετά από μια σύντομη έρευνα, η αστυνομία του Λος Άντζελες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός της «προκλήθηκε από υπερβολική δόση ηρεμιστικών φαρμάκων που τα πήρε από μόνη της και ότι η αιτία θανάτου είναι πιθανόν η αυτοκτονία».

Η Marilyn Monroe γεννήθηκε ως Norma Jeane Mortenson στο Λος Άντζελες την 1η Ιουνίου 1926. Η μητέρα της ήταν συναισθηματικά ασταθής και συχνά περιοριζόταν σε άσυλο, έτσι η Norma Jeane ανατράφηκε από διαδοχή ανάδοχων γονέων και σε ορφανοτροφείο. Στα 16 της παντρεύτηκε έναν συνάδελφό της σε ένα εργοστάσιο αεροσκαφών, αλλά χώρισαν λίγα χρόνια αργότερα. Ασχολήθηκε με το μόντελινγκ το 1944 και το 1946 υπέγραψε βραχυπρόθεσμο συμβόλαιο με την 20th Century Fox, παίρνοντας στην οθόνη το όνομα της: Marilyn Monroe. Είχε μερικούς μικρούς ρόλους και μετά επέστρεψε στο μόντελινγκ, ποζάροντας με τη διάσημη γυμνή πόζα της για ένα ημερολόγιο το 1949.

Άρχισε να προσελκύει την προσοχή ως ηθοποιός το 1950 αφού εμφανίστηκε σε δευτερεύοντες ρόλους στις ταινίες The Asphalt Jungle και All About Eve. Παρόλο που αμφανίστηκε μόνο για λίγο στην οθόνη και στις δύο ταινίες, το κοινό σημείωσε την ξανθιά βόμβα και κέρδισε ένα νέο συμβόλαιο από την Fox. Η καριέρα της στην υποκριτική απογειώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 με ερμηνείες στα Love Nest (1951), Monkey Business (1952) και Niagara (1953). Φημισμένη για την πληθωρικότητα και τη γοητεία της με ανοιχτά μάτια, κέρδισε διεθνή φήμη για τους ρόλους της σε σεξ σύμβολο στα Gentlemen Prefer Blondes (1953), How to Marry a Millionaire (1953) και There`s No Business Like Show Business (1954). Το Seven-Year Itch (1955) ανέδειξε τα κωμικά της ταλέντα και παρουσιάζει την κλασική σκηνή όπου στέκεται πάνω από μια σχάρα του μετρό και έχει τη λευκή της φούστα να φουσκώνει από τον άνεμο από ένα διερχόμενο τρένο. Το 1954 παντρεύτηκε τον σπουδαίο παίκτη του μπέιζμπολ Joe DiMaggio, προσελκύοντας περαιτέρω δημοσιότητα, αλλά χώρισαν οκτώ μήνες αργότερα.

Το 1955, σπούδασε με τον Lee Strasberg στο Actors Studio της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια έδωσε μια δυνατή ερμηνεία ως άτυχη διασκεδάστρια στο Bus Stop (1956). Το 1956 παντρεύτηκε τον θεατρικό συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ. Έκανε το The Prince and the Showgirl-μια κριτική και εμπορική αποτυχία- με τον Laurence Olivier το 1957 αλλά το 1959 έδωσε μια αναγνωρισμένη ερμηνεία στην επιτυχημένη κωμωδία Some Like It Hot. Ο τελευταίος της ρόλος, στο The Misfits (1961), με σκηνοθέτη τον John Huston και σενάριο του Miller, με τον οποίο χώρισε μόλις μία εβδομάδα πριν από την έναρξη της ταινίας.

Empty pill bottles found in Marilyn Monroes bedroom, 1962.

Άδεια μπουκάλια χαπιών βρέθηκαν στην κρεβατοκάμαρα της Marilyn Monroe αφότου βρέθηκε νεκρή το 1962.

Μέχρι το 1961, η Monroe- η οποία είχε κατάθλιψη- βρισκόταν υπό τη συνεχή φροντίδα ενός ψυχιάτρου. Ζούσε ως ερημήτρια στο σπίτι της στο Brentwood, στο Λος Άντζελες. Μετά τα μεσάνυχτα της 4ης Αυγούστου 1962, η οικονόμος της Younis Marey, παρατήρησε το φως της κρεβατοκάμαρας της Monroe αναμμένο. Όταν η Marey βρήκε την πόρτα κλειδωμένη και τη Marilyn να μην ανταποκρίνεται στις κλήσεις της, κάλεσε τον ψυχίατρο της Monroe, τον Dr Ralph Grinson, ο οποίος απέκτησε πρόσβαση στο δωμάτιο σπάζοντας ένα παράθυρο. Μπαίνοντας μέσα, βρήκε την άτυχη σταρ νεκρή και λίγο αργότερα κλήθηκε η αστυνομία. Μια νεκροψία βρήκε μια θανατηφόρα ποσότητα ηρεμιστικών στον οργανισμό της και ο θάνατός της κρίθηκε ως πιθανόν αυτοκτονία.

Τις τελευταίες δεκαετίες, υπήρξαν μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τον θάνατό της, οι περισσότερες από τις οποίες υποστηρίζουν ότι δολοφονήθηκε από τον John και τον Robert Kennedy με τους οποίους φέρεται να είχε ερωτική σχέση. Αυτές οι θεωρίες υποστηρίζουν ότι οι Kennedy τη σκότωσαν (ή την είχαν σκοτώσει) επειδή φοβήθηκαν ότι θα δημοσιοποιούσε τους έρωτές τους και άλλα κυβερνητικά μυστικά που συγκέντρωνε. Στις 4 Αυγούστου 1962, ο Robert Kennedy, τότε γενικός εισαγγελέας στο υπουργικό συμβούλιο του Προέδρου αδελφού του, βρισκόταν στην πραγματικότητα στο Λος Άντζελες. Δύο δεκαετίες μετά το γεγονός, η οικονόμος της Monroe, Eunice Murray, ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι ο γενικός εισαγγελέας είχε επισκεφθεί τη Marilyn τη νύχτα του θανάτου της και μάλωνε μαζί της, αλλά η αξιοπιστία αυτών και άλλων δηλώσεων της Murray είναι αμφισβητήσιμη.

Δεκαετίες μετά τον θάνατό της, η Marilyn Monroe παραμένει ένα σημαντικό πολιτιστικό σύμβολο.

The room where film actress Marilyn Monroe died.

Medical attendents removing the body of Marilyn Monroe from her home.

December 1973 view of the memorial plaque on crypt number 24 where the body of American actress Marilyn Monroe was interred following her funeral at...

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πανελλαδικές 2024 | Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των εξετάσεων

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τραγωδία στην Θήβα | «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» μαρτυρούν οι γονείς για το νεκρό 18μηνο μωρό τους

Οι γονείς μέσα στον πόνο τους, περιμένουν τις απαντήσεις για το πώς έφυγε από τη ζωή το μωρό τους, στη Θήβα. Μιλούν για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα..

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >