AD

Χτύπησε την Κέρκυρα η κακοκαιρία Petar | Απεγκλωβίστηκαν 10 τουρίστες στο Πόρτο Τιμόνι

Με σφοδρότητα, βροχές, κεραυνούς και καταιγίδες πλήττει περιοχές της Δυτικής Ελλάδας η κακοκαιρία Petar

Η κακοκαιρία Petar ξεκίνησε την επέλασή της φέρνοντας βροχές, κεραυνούς και καταιγίδες κυρίως σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και του Ιονίου. Μία από τις πρώτες περιοχές όπου έκανε την εμφάνισή της η κακοκαιρία είναι η Βόρεια Κέρκυρα όπου πλημμύρισαν δρόμοι ενώ χαλάζι έπεσε στην Κασσιόπη. Παράλληλα στην ίδια περιοχή σημειώθηκε διακοπή στην ηλεκτροδότηση.

Σημειώνεται ότι δέκα τουρίστες που εγκλωβίστηκαν στην παραλία Πόρτο Τιμόνι απεγκλωβίστηκαν από εκεί με σκάφος ιδιώτη και ενώ λίγο νωρίτερα κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική και το Λιμενικό για τον απεγκλωβισμό τους. Πλέον οι τουρίστες έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στην παραλία Άγιος Γεώργιος Πάγων. Ακόμη άρχισε να βρέχει έντονα στα Σύβοτα, ενώ εστάλη και προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της περιοχής.

Εντωμεταξύ νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου κάτοικοι σε περιοχές του Ιονίου, της Ηπείρου, της Αχαΐας αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας έλαβαν στα κινητά τους προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

5942190

 

5942198

Στο μήνυμα που έφτασε στα κινητά τηλέφωνα πολιτών αναγράφεται συγκεκριμένα: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες). Περιορίστε τις μετακινήσεις σας κατά την διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών.

Σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ, που επικαιροποιήθηκε στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, το καιρικό σύστημα με την ονομασία «PETAR», όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, κινούμενο ανατολικά, θα προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, από το μεσημέρι του Σαββάτου 05-08-2023 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 06-08-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

α. άμεσα η περιοχή Κέρκυρας – Παξών

β. από νωρίς το απόγευμα τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου (κυρίως Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Ιθάκη), η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Μακεδονία
γ. από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησος και η δυτική και βόρεια Θεσσαλία

δ. από το βράδυ η κεντρική Μακεδονία

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη δυτική χώρα θα εξασθενήσουν.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Η Ελλάδα συμβάλλει στη διαμόρφωση του Ευρωπαϊκού Χάρτη για την Ψηφιακή Κυριαρχία

Σε συνάντηση εργασίας στη Βιέννη σχετικά με τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Χάρτη για την Ψηφιακή Κυριαρχία συμμετείχε ο Ειδικός Γραμματέας Τεχνητής Νοημοσύνης και Διακυβέρνησης Δεδομένων,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αθηνά Οικονομάκου σε πρωτοφανές ξέσπασμα: “Να τολμήσει να τα πει μπροστά μου αυτά που λέει κρυμμένη, καρφάκι δεν μου καίγεται”

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε η Αθηνά Οικονομάκου στο Buongiorno το πρωί της Τετάρτης (17/9) και λίγες ώρες μετά ευχαρίστησε τους διαδικτυακούς της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ισραηλινά ΜΜΕ: Έως τις 6 Οκτωβρίου η εκκένωση της πόλης της Γάζας – Ανακατασκευάζει σήραγγες και στρατολογεί η Χαμάς

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το πρωί της Πέμπτης (18/9), επικαλούμενα πηγές της υπηρεσίας πληροφοριών ότι ο ισραηλινός στρατός θα ολοκληρώσει την πολιορκία της πόλης

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αντίστροφη μέτρηση για την αποσυμφόρηση της Κρήτης – “Θα επεκταθεί το μέτρο απαγόρευσης αίτησης ασύλου αν χρειαστεί” το μήνυμα που στέλνει η Σ. Βολουδάκη

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία αποσυμφόρησης στα Χανιά, μετά τα σοβαρά επεισόδια το βράδυ της Τρίτης και την χθεσινή έκτακτη σύσκεψη των τοπικών Αρχών.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πάτρα: Ελεύθεροι με όρους οι δύο νεαροί που κατηγορούνταν για εμπρησμό στην περιοχή Γηροκομειού

Ελεύθεροι μετά από 36 ημέρες προσωρινής κράτησης οι δύο νεαροί 21 και 25 ετών, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για εμπρησμό στην περιοχή του Γηροκομειού στην

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >