AD

Ουκρανικό θαλάσσιο drone χτύπησε ρωσικό δεξαμενόπλοιο κοντά στην γέφυρα της Κριμαίας

Σε νέα φάση έχει μπει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ένα ρωσικό πετρελαιοφόρο επλήγη από ουκρανικά drones στο στενό του Κερτς, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η κυκλοφορία στη στρατηγικής σημασίας γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά μέσα ενημέρωσης σ’ ένα πλαίσιο αυξανόμενων εντάσεων στη Μαύρη Θάλασσα.

Το πλοίο υπέστη ζημιές και έφθασαν επιτόπου δύο ρυμουλκά, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο το Κέντρο θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης.

Το πρακτορείο διευκρίνισε πως δεν υπάρχει διαρροή πετρελαίου από το πλοίο, το οποίο είχε πλήρωμα 11 ατόμων.

Σύμφωνα με τους Moscow Times, πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο SIG, στο οποίο έχουν επιβληθεί αμερικανικές κυρώσεις επειδή προμήθευσε καύσιμα στις ρωσικές δυνάμεις που είχαν πάει να βοηθήσουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ στη διάρκεια του πολέμου στη Συρία.

Μέλη του πληρώματος τραυματίσθηκαν από θραύσματα γυαλιού κατά την επίθεση, ανέφερε στην πλατφόρμα Telegram ένας δημόσιος αξιωματούχος που έχει διοριστεί από τη Ρωσία στην ουκρανική περιφέρεια της Ζαπορίζια, ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ.

Η κυκλοφορία στη γέφυρα που συνδέει με τη Ρωσία τη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία έχει προσαρτήσει η Μόσχα, διακόπηκε για τρεις ώρες πριν επαναληφθεί νωρίς σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το κέντρο ενημέρωσης για τους αυτοκινητοδρόμους.

Από την πλευρά τους, ουκρανικά ΜΜΕ ανέφεραν μέσω Telegram πως ακούστηκαν τρεις εκρήξεις κοντά στη γέφυρα. Ρωσικά αεροσκάφη απογειώθηκαν εσπευσμένα, ενώ τα φώτα στη γέφυρα έσβησαν και έκλεισε για την κίνηση των αυτοκινήτων.

Την επίθεση επιβεβαίωσε και η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Θαλάσσιων και Ποτάμιων Μεταφορών μέσω ανακοίνωσης νωρίς το πρωί του Σαββάτου:

«Στο δεξαμενόπλοιο SIG … δημιουργήθηκε μια τρύπα στο μηχανοστάσιο κοντά στην ίσαλο γραμμή στη δεξιά πλευρά του, ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές ενδείξεις, επίθεσης από θαλάσσιο drone», ανέφερε η υπηρεσία μέσω της πλατφόρμας μηνυμάτων Telegram.

Η Ουκρανία «είχε χτυπήσει» πολεμικό πλοίο της Μόσχας σε βάση στη Μαύρη Θάλασσα
Αυτή η τελευταία επίθεση πραγματοποιείται την επομένη ενός πλήγματος ουκρανικού drone σε ρωσικό πολεμικό πλοίο σε βάση στη Μαύρη Θάλασσα, στο Νοβοροσίσκ. Η επιχείρηση ήταν «επιτυχημένη», δήλωσε χθες, Παρασκευή, στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή στους κόλπους των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας SBU.

«Ο στόχος ήταν να καταδειχθεί πως η Ουκρανία μπορεί να επιτεθεί σε οποιοδήποτε ρωσικό πολεμικό πλοίο σ’ αυτή τη ζώνη», πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Χρήστες του Telegram, τόσο Ρώσοι όσο και Ουκρανοί, καθώς και πηγές που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στον πόλεμο, έκαναν λόγο για πλήγμα σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο 32 ναυτικά μίλια από το στενό του Κερτς.

Σύμφωνα με τη μια από τις πηγές αυτές, μέλος του πληρώματος ανέφερε πως το μηχανοστάσιο πλημμύρισε μετά το πλήγμα και το σκάφος ακινητοποιήθηκε, πάντως δεν έκανε λόγο για τραυματισμούς.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Γιώργος Καράβας: «Ποθώ πάρα πολύ τη Ραφαέλα ως γυναίκα, την κυνηγάω ακόμα σε όλους τους τομείς»

Καλεσμένος στο Πρωινό ήταν σήμερα ο Γιώργος Καράβας. Το γνωστό μοντέλο μίλησε για όλα στον Γιώργο Λιάγκα και ιδιαιτέρως για την σύζυγό του, Ραφαέλα Ψαρρού.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ξεκινούν οι συνομιλίες Μόσχας – Κιέβου: Οι επαφές Ουκρανών με Ευρωπαίους αξιωματούχους και το μήνυμα Ζελένσκι από το Βίλνιους

Οι ουκρανικές και ρωσικές αντιπροσωπείες έφτασαν στο Παλάτι Σιραγκάν της Κωνσταντινούπολης, μαζί με ανώτερους Τούρκους αξιωματούχους, για τον δεύτερο γύρο άμεσων ειρηνευτικών συνομιλιών τους μέσα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βρετανία: Η αστυνομία συνέλαβε και τέταρτο άνδρα σε σχέση με τις πυρκαγιές που σημειώθηκαν στην κατοικία του πρωθυπουργού Στάρμερ

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα, Δευτέρα (2/6) έναν τέταρτο άνδρα στο πλαίσιο έρευνας για μια σειρά πυρκαγιών που συνδέονται με τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ. Ο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πάνος Κατσαρίδης για Κώστα Τσουρό: «Δεν θα τον ακολουθούσα όπου κι αν πάει, δεν είναι απαραίτητο να είμαστε μαζί»

Στις κάμερες των ψυχαγωγικών εκπομπών που τον περίμεναν έξω από τα στούντιο του MEGA μίλησε ο Πάνος Κατσαρίδης. Ο γνωστός θεατρικός παραγωγός ρωτήθηκε για τη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μισθωτήρια συμβόλαια: Προθεσμία 30 ημερών για την αποδοχή τους από μισθωτές και συνιδιοκτήτες

Προθεσμία 30 ημερών θα έχουν στη διάθεσή τους οι μισθωτές και οι συνιδιοκτήτες ακινήτων, για να αποδεχθούν τη Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας που

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >